Citace Původně odeslal Xfantasy
No,manuál je sice pro více karet,ale je rozepsán (rozdělen) pro každou kartu zvlášť.U každé té karty je psaná specifikace přímo k ní.
Ono zase ani tak nejde o to že ta karta umí jen 800x600,protože se to na Tv nijak nepozná (filmi si běží ve svim),ale má to umět a bylo by docela výhodné,kdyby mi vrátili nějakejch 5500,- a já si za to koupil 5x výkonější......
doufám, že ten manuál máš ! No pdole mne je to rozpor s upní smlovou dle §616, tam máš v prvé řadě nárok na výměnu nebo opravu, dle Tvé volby, pouze pokud to není možné, pak máš opět volbu mezi 2ma variantami buď slevu nebo odstoupit od smlouvy. Takže v Tvem případě bych to s vysokou pravděpodobností na úspěch vyděl na to úspěšné odstoupení a vrácení peněz.

§616/2 OZ uvádí (viz prameny v tomto threadu)

"(...) shodou s kupní smlouvoupodle odstavce 1 se dále rozumí, že prodávaná věc má jakost a užitné vlastnosti smlouvou požadované, prodávajícím, výrobcem nebo jeho zástupcem popisované, nebo na základě jimi prováděné reklamy očekávané, popřípadě jakost a užitné vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé, že odpovídá požadavkům právních předpisů,je v tomu odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a odpovídá účelu, který prodávající pro použití věci uvádí nebo pro který se věc obvykle používá.(...)"

takže já bych asi volil cestu takovouto:
na www.justice.cz si podle názvu firmy najdi její sídlo zapsané v obchodnímr ejstříku, na toto sídlo napiš dopis, který označíš jao odstoupenáí od smlouvy podle §616 OZ.
Napiš jim tam, že sisi pořídil to a to a mělo to mít ty a ty vlastnosti, což to bylo sděleno rpodavačem, je to v manuálu, popř i nakrabici (jestli ej to pravda), tudíž výrobce a prodejce ti sělili to a to, takže jsi kupoval věc těchto vlastností. Jedná se tedy o rozpor s kupní smlouvou (manuál lze považvat za takový popis, popř. reklamu jeli to na krabici apod.). Vzhledem k tomuto rozporu, žádáš okamžitou výměnu za novou věc požadovaných vlastností a neníli tento postup možný, nechť považují tento přípis za odstoupení od smlouvy. Kupní cenu nechť ti převedou na účet do 3 dnů popř. nechť ti ji pošlou poštovní poukázkuou. Zárioveň uplatňuješ náklady reklmace sestávající ze X jízd jedním směrem o vzdálenosti tvoje bydliště-jejich nejbližšíprovozovna= Xkm, které si realizoval tím a tím vozidlem nebo MHD (nevim jak to bylo) a zároveň žádáš paušálně vyčíslenou náhradu času stráveného jízdami a reklmacemi v celkové výěře X hodin/nebo půlhodin v částce třeba 250 Kč nebo jak uznáš za vhodné (myslím tak do 50 Kc za půlhodinu promeskaneho casu).

V opacnem pripade se bude muset se svym opravnemy narokem obratit na sou, na coz bych ej upozornil a tez na zvysene naklady, ktere je to bude stat v takovem pripade... nech tam na sebe plnoua dresu a telefon... uvidis ze se ozvou...

napis tam taky ze zvazujes podnet na COI a poskytnuti informaci spotrebitelskym magazinum idnes apod...