Výsledky 1 až 25 z 25

Téma: Nepiska este niekomu nForce2 od MSI?

Senior Member mince Avatar uživatele puki
    Vliv
    286

Standardní Nepiska este niekomu nForce2 od MSI?

Mne to uz dlhsiu dobu pisti, pripadne "cvrlika" v zavislosti na zatazeni CPU.
    Zda sa ze nejde az o taku neznamu chybu, podla:
    http://www.msi.com.tw/program/e_serv...rdid=14&page=1
    (maju tam nejaky cookie system tak ak by to neslo a niekto by bol zvedavy nazov threadu to ma "What is this noise ?" )

no jednoducho som "stastny" vrazil som prachy do stisenia vetrakov a miesto toho pocujem piskanie...

EDIT: aby sa tu dawe nezacal do mna navazat tak pridam
    -piska to hodne vysoko, asi tak ze vsetky obycajne nahravacie zariadenia diktafon, mobil, integr. mikrofon na notebooku to odfiltruju - nenahraju
    -piska to len ked je to zapnute a pri zatazi prachadza do prerusovaneho
    -pes odmieta byt v miestnosti zo zapnutym pc

Standardní

Měl jsem jednou podobný problém se ztišeným zdrojem. Bývá to většinou na regulátorech otáček. Pokud byl problém i před tím, než si instaloval ztišené větráky, zkus se zaměřit na zdroj. Pokud je to deskou, myslím, že by to byl důvod k reklamaci (ten zdroj tenkrát uznali).
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Vliv
    286

Standardní

Ono to piska aj ked je zapnuty len zdroj a MB (bez vetraku na CPU aj NB) t.j. hned po starte. A ked som to mal mimo skrine ide to jasne z dosky.

Doteraz to nebolo cez hluk vetrakov (5x8cm + X-dream) az tak pocut, teraz idu uz len na 7V a je tam AC CS2 .

Inak s Agemom som sa zatial bavil len telefonicky a nevyzera to ze to bude na pockanie

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    292

Standardní

Bud v klidu, ja mam ted jiny starosti

Polozim opet sve klasicke dotazy - co teplota civek ? Co silnejsi zdroj ? Co lepsi chlazeni ?

Ja se snad na nic jinyho uz ani neptam.
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Vliv
    286

Standardní

Citace Původně odeslal Dawe
    Bud v klidu, ja mam ted jiny starosti

Polozim opet sve klasicke dotazy - co teplota civek ? Co silnejsi zdroj ? Co lepsi chlazeni ?

Ja se snad na nic jinyho uz ani neptam.
    Na cievkach (teda tej jednej) udrzim v pohode ruku su iba vlazne, to iste kondenzatory a okolie. aj na 7V robia tie vetraky dostatocny prievan

A stym silnejsim zdrojom, to ako? akoze na iba samotnu dosku a CPU by nemal stacit 350W zdroj, vsak to robi aj so vsetkym inym odpojenym

Ale podla toho co sa pise v tom threade na MSI je to piskanie nastalo, zevraj nepomaha ani zapojit lepsi zdroj napr. Enermax. A zevraj to ma nasvedomi zapajanie toho P4 napajacieho konektoru, teda podla userov. Podla MSI si mame pokupit znackove zdroje ...

Vliv
    292

Standardní

Znackovej zdroj si nekupuj kvuli MSI ale kvuli sobe

Me nestacil ani EC 300W, ba ani EC 350W. Hodnoty jak na houpacce...

Standardní

Já jsem to bez problémů vyreklamoval (koupeno v Softcomu v Brně). A nedoporučuje se zapojovat ten přídavný 12V konektor, protože i na stránkách výrobce je ve FAQ psáno, že to není potřeba. U mne to tak běží zatím měsíc bez problémů a necvrliká to.
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal leo
    Já jsem to bez problémů vyreklamoval (koupeno v Softcomu v Brně). A nedoporučuje se zapojovat ten přídavný 12V konektor, protože i na stránkách výrobce je ve FAQ psáno, že to není potřeba. U mne to tak běží zatím měsíc bez problémů a necvrliká to.
    To si ze me strilis, ze jo ?

Ten pridavnej 4-pin konektor je tam kvuli STABILITE. A kazdej vyrobce (Epox, Soltek, atd.) ho doporucuje zapojit - obvzlaste pri overclockingu....

Proste MSI musi mit vzdycky neco spesl. Implantujou konktor kterej se nema zapojovat. Priste Ti k desce rovnou pribalej doporuceni s tim ze ji nemas pouzivat...

Standardní

Možná jsi to špatně pochopil. MSI ve FAQ píše, že se nemusí (nikoliv nedoporučuje) zapojovat ten konektor (uznávám, že je to divné, když už tu desku s tímto konektorem vyrobili). Nedoporučuje se to na MSI fóru právě kvůli tomu, že to pak může začít pískat. U Pentia IV je to nutnost zapojit, protože tento CPU to vyžaduje (je k tomu konstrukčně uzpůsoben, Athlon XP nikoliv). Na dobré desce pofrčí přetaktovaný Athlon i bez přídavného konektoru stabilně, na špatné desce tě tento konektor nezachrání. Pískání prý sníží i starší verze BIOSu (bez záruky-nezkoušeno).
    Gigabyte GA-MA78G-DS3H, Athlon 64 X2 5050+, 6GB RAM, 2X WD6400AAKS 640GB, integrovaný zvuk i grafika, zdroj SEASONIC S12-550 Energy+, AverTV DVB-T Volar X, Samsung SH-203B, Logitech MX-518

Senior Member
    Vliv
    275

Standardní

sice mi piska ale jen dvakrat , a to kdyz nabihaj wokna a pak .....ticho po pesine.....
    AMD x4 640::cooler Noctua U12P::2*2048MB DUAL A-DATA 2000Mhz ::GA -870A -UD3 rev.2.2:: OCZ 60 GB SSD::G8800GT::Genius5.1HTDELUXE::SUNBEAM TRANSFORMER::SEASONIC 430W

Vliv
    292

Standardní

Možná jsi to špatně pochopil. MSI ve FAQ píše, že se nemusí (nikoliv nedoporučuje) zapojovat ten konektor (uznávám, že je to divné, když už tu desku s tímto konektorem vyrobili). Nedoporučuje se to na MSI fóru právě kvůli tomu, že to pak může začít pískat.
    Tak jestli tohle minej vazne tak uz fakt nevim...
    Sice si o MSI posledni dobou nemyslim nic dobryho, ale tohle uz je moc...

U Pentia IV je to nutnost zapojit, protože tento CPU to vyžaduje (je k tomu konstrukčně uzpůsoben, Athlon XP nikoliv). Na dobré desce pofrčí přetaktovaný Athlon i bez přídavného konektoru stabilně, na špatné desce tě tento konektor nezachrání. Pískání prý sníží i starší verze BIOSu (bez záruky-nezkoušeno).
    To o PIV mi vykladat nemusis a ze 4 pin konektor XP v nicem nepomuze ? Ale pomuze... Me na Solteku bez nej neslo FSB nad 203 a s nim slo na 209 (Nic moc hodnoty - byl to Barton). A od piskani by hlavne pomohlo vyrabet desky bez poddimenzovanejch civek a kondenzatoru.
    A jesdtli k necemu pomuze starsi BIOS ? Ze by u novejch pojebaly nejkou instrukcni sadu Jak rikam, to uz je na me fakt moc... Vyrabej to jak housky....

Senior Member
    Vliv
    275

Standardní

to DAWE : jak je vubec fyzicky mozne aby takova soucastka (kondenzator, civka) mohli piskat, aneb jak to funguje, nevis
    AMD x4 640::cooler Noctua U12P::2*2048MB DUAL A-DATA 2000Mhz ::GA -870A -UD3 rev.2.2:: OCZ 60 GB SSD::G8800GT::Genius5.1HTDELUXE::SUNBEAM TRANSFORMER::SEASONIC 430W

Standardní

to Dawe:
    A to ještě nevíš, že u této desky po upgradu jedné verze BIOSu museli někteří uživatelé zaměnit PS2 konektory klávesnice a myši navzájem, protože to jinak nebootovalo
    Zkoušel jsem to a opravdu to fungovalo i obráceně.

to WAR-TIN:
    Pískání je asi způsobeno podobným způsobem jako u piezoelektrockému jevu, u cívek se složeným jádrem (hrníček, EE, EI jádra) se díky změnám mag. indukce nepatrně mění i rozměry a při vhodné rezonanční frekvenci je to docela dost slyšet (u mne třeba slabě píská i spínaný zdroj monitoru). U kondenzátorů mne nic nenapadá, rezonovat by mohlo i kovové pouzdro spínacích tranzistorů při velkých proudech (a ty u napájení CPU jsou).

Senior Member
    Vliv
    275

Standardní

to leo: dik, zase sem o neco malo chytrejsi

Vliv
    292

Standardní

To leo: Diky, sam bych to lip nerek.
    Vlastne o dost hur, ja jsem strojar a ne elektrikar.
    Jenom k tem kondikum - kdyz nestiha kapacita, tak maj tendeci se casem "nafukovat" a otvirat... Bohuzel pomerne casty jev na shitovejch deskach....

A k tem PS/2 konektorum uz fakt neni co dodat. Priste by mohli z USB udelat seriak....

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Nepiska este niekomu nForce2 od MSI?

2 puki,

máš úplnú pravdu, pred nedavnom som si kúpil v blaváckej fy.Agem "MSI K7N2 Delta" a to čo ma čakalo po jej oživení som ešte nezažil, ono má táto doska fakt ako bonus ešte aj zvukovú kulisu
    Mám úplne holý komp, čiže nemám case, mám ju položenú len tak na stole, bez akýchkoľvek PCI kariet (okrem testovacej grafiky ATI RADEON 7500/64 MB)+512 MB RAM/CL2 a AMD Bartona 2500.

No a situácia vyzerá u mňa navlas rovnako ako to opísal Puki.Všimol som si tiež,že procák píska presne podľa toho ako je vyťažený.paradoxne však píska najviac keď nie je veľmi vyťažený, keď "maká", tak sa pískanie zníži asi o tretinu, ale keď nemaká tak to vybalí na plné pecky
    Samozrejme,že som skúšal všetko možné, vyblbol som sa na BIOSE,menil asi tri zdroje, aj karty, ale nepomohlo....

Inak pre rýpalov, len pre info poznamenávam, že dosku som dostal, nevyberal som si ju sám, pretože inak by som určite zobral Epoc, resp. Soltek.Čo už ale narobím, novú sa mi kupovať nechce.

Takže to vidím na reklamáciu, len by ma zaujímalo, či aj Puki náhodou nekupoval túto dosku v Ageme a či tam uspel.

BTW. mne ušiel z izby nielen pes ale aj mačka

Standardní

Poněkud nechápu, čemu se tu divíte, tenhle problém je u MSI už známej xxx měsíců, problémy dělají zdroje, dokonce to dělají i Fortrony, ale ty lacinější a starší, takže koupit pořádnej zdroj jako např. nový Fortrony, ThermalTake, Enermax alespoň 350W.

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal BeachKEN
    Poněkud nechápu, čemu se tu divíte, tenhle problém je u MSI už známej xxx měsíců, problémy dělají zdroje, dokonce to dělají i Fortrony, ale ty lacinější a starší, takže koupit pořádnej zdroj jako např. nový Fortrony, ThermalTake, Enermax alespoň 350W.
    to BeachKEN,
    Hmm, doska má rovnaký problém aj so zdrojom Antec TruePower 380Watt ATX12V, ktorý mám doma, čo je inak podľa mňa dosť dobrý zdroj.
    Skôr mám po prečítaní threadov na MSI-HQ-Supporte na ktoré odkázal aj Puki, taký dojem ako keby u MSI úplne v rámci toho, že chceli byť na trhu prví s Nforce2 chipsetom, ktorý podporuje oficiálne až 200 FSB, pritom však odflákli testovanie a na doske im "ušli" niektoré poddimenzované resp. možno sčasti nekompatibilné komponenty. Inak si totiž neviem vysvetliť, že u niektorých výmena zdroja za značkový pomohla a u iných nie.

inak len pre info - väčšine ľudí v zahraničí (aspoň podľa toho čo som čítal na diskusných fórach), to ako reklamáciu dealeri MSI uznali.Aj keď je
    pravda, že potom si títo "šťastlivci" už väčšinou zvolili inú značku Epoc, Asus, resp. Abit

(poddimenzovanédobrým zdrojom ako je Antec, podľa mňa t
    MSI K7N2-L, AthlonXP 2500+Box Barton@10,5*200(2100Mhz),AC Box, 512MB RAM 333Mhz CL2, Maxtor 7200rpm 30GB, testovacia VGA ATI Radeon 7500/64 MB, PSU Antec TruePower 380Watt ATX12V, Hansol 501 P

Standardní

Antec není zrovna žádný zázrak hlavně v případě spousty periferii, osobně nepovažuju ani ty Chieftec klumpry za dobrý zdroje. Ono neznamená, že když je to 360W právě v případě Chieftecu, tak že to skutečně má takovou sílu, z praxe je to spíš 300W.

MSI u mě skončilo od té doby, co jsem měl desku reklamovanou (KT400) v Holandsku a vrátili mi jí s úplně jiným chladičem na NB (asi z KT333), poškrábanou a jinou, odůvodnili to tím, že se takhle u MSI postupuje naprosto normálně, sedí tam 10 Korejců s pájkama a jedou jak fretky, takže FUCK DA MSI

Problém je i s EPOXem, přehřívání kondíků u RDA3+ je všeobecně známej problém.
    Kámen úrazu asi bude v referenční desce, kterou všichni začali pak bastlit.
    nForce3 má taky spoustu problémů, takže se už ničemu ani moc nediwim.

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

Senior Member
    Vliv
    280

Standardní

Mne sa stalo to, ze moja doska ktora nepiskala po prenose kompa zacala piskat (viezol som ho v aute). Asi sa po ceste nieco poposuvalo/uvolnilo/skratovalo. Predtym mi to nerobila. Bol jeden cas ked mi pri prime95 piskala - skripala. Je to epox8rda+. Len teraz je to strasne nahlas. Pocujem pohyb usb mysi. Ked zapnem SW chadenie cpu cool cez IO sleep tak tie zvuky sa este zosilnia. Inac to celkom pripomina modem, alebo kazetu z didaktika. Robi to vzdy - pri citani z disku (kde ho to skoro prehluci), pri spustani a praci s programami - tie zvuky sa menia v zavislosti od toho co sa prave deje. Inac to permanentne piska na vysokej freq.
    Obcas sa mi este na K6-2 350 stalo ze padol win98 tak, ze bolo pocut zvuk po pohybe mysi a stlacani klavesnice. A teraz pocujem PRESNE ROVNAKY zvuk z dosky pri pohybe mysi. A navyse kamaratovi notebook (Celer 2.4) zacal vydavat presne tie typicke zvuky klavesnice - so stlacenim kazdeho tlacidla sa ozve zvuk. Ten zvuk je rovnaky ako u mna na tej 350tke. Mne sa zda ze to nejako mozno suvisi s integr. zvukovkou/ skratovanim. Pretoze tie zvuky su tu stale, len obcas su hlasnejsie. Ako keby ked sa loadne driver na zvukovku tak sa zosilnia. Niekedy ich je pocut aj cez repraky. Moj nazor je ze je skratovana niekde doska/zdroj/zadny panel a vyvody zvukovky. Po loadnuti drivera sa zapne zosilnovac na zvukovke a tento nejak zosilnuje tieto sumy a pazvuky. Problemom je ako to odstranit. Ten zvuk je urcite presne taky isty na viacerych kompoch a roznych win, mozno to nejak suvisi s tym ze na zadnom paneli sa dotyka konektor klavesnice panela a ten zase vyvodov zvukovky a mozno este kto vie kde coho a takto sa to prenasa na cely system. Len si neviem vysvetlit ze ked ten zvuk nejde z reprakov, ale ide niekde z dosky, ze ktora suciastka by to mohla vydavat.

Teda, co s tym? Ako to opravit? Dost mi to lezie na nervy...
    edit: toto som nasiel:
    Citace Původně odeslal BeachKEN
    No, ejhle problém je vyřešen, stačilo vše vypojit ze zásuvky, znovu zapojit v jiném pořadí do jiných zásuvek a je po problému.
    edit2: podobne thready>
    http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...ighlight=zvuky
    http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...ighlight=zvuky
    http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...ighlight=zvuky (tu to ide koblasovi aj z reprakov)
    Citace Původně odeslal Koblas
    NAHRAL JSEM TO
    mno je to shit kvalita ale kdyz si date repraky nahlas tak to urcite i pres ten sum uslysite..

mujweb.cz/www/zvukboardu/a.mp3
    Citace Původně odeslal PiT
    Nedavno som skladal jednemu kamosovi dost nadupany comp...

Zdroj som mu tam dal 350W enermaxa a na pocudovanie dost hlasno pri presuvani dat po zbernici piskal/praskavo vrzgal ...

Dal som ho na reklamacku.

Dali mi novy.

Ten to robi tiez... Ale tak 20x tichsie, takze je to pocutelne len ked stisis vetraky a prilozis k nemu ucho.

Odvtedy mam strach kupit aj ENERMAX
    Citace Původně odeslal Markoff
    Citace Původně odeslal m4jty
    de to spis od procesoru je to spis piskani nejake soucastky a uz sem na to asi prisel to asi piska ten noname zdroj zejtra to vymenim a uvidim ...
    obvykle piskaju zdroje, ale nenazval bych to piskanim, skor je to taky vysokofrekvencny zvuk ktory este akurat pocujes, moze to byt kludne pri rolovani stranku ci len pri pohybe kolieskom ci mysou...
    - presne, pri scrollovani listou v IE, mozille, vsade to skripe

a pc speaker som uz tiez skusal odpajat a nic
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

Vliv
    286

Standardní

hmm neviem ci som tu tu alebo niekde inde nepisal ... na reklamacnom mi povedali ze to rezonuju uvolnene cievky a "opravili" zaliatim sekundovym lepidlom - ono to funguje

Senior Member mince Avatar uživatele a_WerOOn
    Vliv
    272

Standardní

Citace Původně odeslal puki
    hmm neviem ci som tu tu alebo niekde inde nepisal ... na reklamacnom mi povedali ze to rezonuju uvolnene cievky a "opravili" zaliatim sekundovym lepidlom - ono to funguje
    vypada to ze MSI se podoba drivejsi verzi skodovek ...

DODO .... dodelej doma..

Intel Core Duo 1800Mhz- OC-3000Mhz, 2GB ram 800Mhz, HDD160 Sata II
    | CANON A510 | Nokia N70+512MB MMC|

Senior Member
    Vliv
    280

Standardní

No lenze mne to robi epox8rda+ a vyzera to tak ze tie zvuky sposobuje prenos dat po zbernici/citanie z ram alebo nieco take. Skratka pri beznej praci podla toho co robim sa menia.
    3570K, 16G, x25-m, itx
    xj40

ex Warlord mince Avatar uživatele Miralis
    Věk
    46
    Vliv
    286

Standardní

Proste MSI musi mit vzdycky neco spesl. Implantujou konktor kterej se nema zapojovat. Priste Ti k desce rovnou pribalej doporuceni s tim ze ji nemas pouzivat...
    to by bylo asi to nejlepsi co muzou udelat

Jenom k tem kondikum - kdyz nestiha kapacita, tak maj tendeci se casem "nafukovat" a otvirat... Bohuzel pomerne casty jev na shitovejch deskach....
    ...a taky u grafik

A k tem PS/2 konektorum uz fakt neni co dodat. Priste by mohli z USB udelat seriak....
    LOL
    HP Spectre x360 14-ea0002nc

Senior Member mince Avatar uživatele a_WerOOn
    Vliv
    272

Standardní

zacina tu byt trochu vice OT.... drzte se PLS topicu nebo to locknem..

Intel Core Duo 1800Mhz- OC-3000Mhz, 2GB ram 800Mhz, HDD160 Sata II
    | CANON A510 | Nokia N70+512MB MMC|

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Kto ma Ti4600 128MB od MSI, pripadne ina znacka? PLS
    Založil misokgb v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 21.12.2005, 17:23
  2. Kupit 5900sp/xt od MSI alebo radsej nejaku DVD-+RW palick???
    Založil MATRIX v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 18.01.2004, 22:53
  3. Aku cenu ma GeForce MX460 od MSI?
    Založil MadCap v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 19.05.2003, 14:29
  4. MSI K7N2 (nForce2) umi odemknout nasobic?
    Založil Cashac v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 27.02.2003, 09:53
  5. nForce2 od Leadteku
    Založil imported_Tuleň v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 03.02.2003, 21:27

Pravidla přispívání