Citace Původně odeslal Mato2411
Mas pravdu je to Cyrix 6x86MX PR 300.Chladic je priamo na proc., takze asi pasivny nie je ??? .Grafiku som skusil vymenit taktiez za AGP, ale nepomohlo to...Ale dnes som to hodil do povodneho stavu a zamrzalo tiez...potom som pozrel do Biosu na frekvenciu a bola tam chyba vo frekv.t.j. bolo tam 75MHzx4, pricom na proc. 66MHzx4,5.Tak som to zmenil a zatial to islo...ale zatial som to mal cas vyskusat cca.10min.Mohlo to byt
aj v tom?Chipset je tam VIA a akou untilitou by som nastavil ten HDD?Diky.
75 MHz rozhodně není standardní frekvence FSB, což mnohé vysvětluje, spousta komponent to nemusí zvládat. To s těmi pasivy spíš byla narážka na některé značkové PC. Je tedy víc než pravděpodobné, že to bylo frekvencí FSB (75 MHz je ostatně na S7 docela "padavá" frekvence, tím spíš když je to VIA MVP3 (starší VPX to ostatně taky neměla ráda), ale ani TXku to zrovna nesedělo.
Pokud to ten disk detekuje a hodnoty geometrie odpovídají, resp. jsou nějakými násobky hodnot na disku, je to OK a nic už k tomu nepotřebuješ. Utility bys používal jen v případě, kdyby deska numěla víc jak 8GB, což téměř jistě umí.
Ten Cyrda mě napadl jen tak (MII), výchozích 75MHz mi seplo, až když už jsem nemohl reagovat.
Jinak - kdybys to chtěl dále jakkoli upgradovat, pořiď už něco nového (bazarového), třeba s PII/PIII, teď ses dostal vpodstatě na horní hranici rozšiřitelnosti.
Už by to mělo být bez problémů, pokud je ten Cyrix dobře chlazen (MII docela topí).