Výsledky 1 až 19 z 19

Téma: Průvan v bedně???

Standardní Průvan v bedně???

Ahojte. Chci se zeptat, jak velky bude rozdil v tom, kdyz nemam "pruvan v bedne" ale mam ji jen otevrenou?

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní

Kdyz mas bedny otevrenou tak nekde vzikaji vzduchovy kapsy z teplyho vzduchu. Dkyz mas v bedne pruvan - dobre udelanej, tak vzdych cirkuluje a k chladicum se dostava stale cerstvy a ten teply nezahriva jine komponenty.
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Senior Member
    Vliv
    290

Standardní

taktak, pri vhodne vyresenem prutahu vzduchu v casu budes mit mensi teplotu se zavrenou bednou nez s otevrenou..
    /// Dell Latitude D600 | Dothan 1.7GHz@1.05V~800MHz@0.70V | 1024MB DDR266@2-3-3-6 | 40GB Hitachi Travelstar 5K80 | Samsung CD-RW/DVD SN-324S | Mobility Radeon 9000 32MB | 14.1" SXGA+ 1400x1050 | Broadcom 570x Gbps LAN | Intel PRO/Wireless 2100B WLAN ///

Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Věk
    46
    Vliv
    333

Standardní

Suhlasim...ak tie vetraky umistnis dobre tak vysledky budu ovela lepsie ako pri otvorenom Case. Napr. kup si hoci drahe ale super vetraky Enermax...nahod vetrak na vrch Case, na zadnu stranu za CPU a jeden/dva zpredu ...nastav vsetky na 1500 ot. a malo byt to byt relativne tiche a vykonne.
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

Standardní

A jak to mam udelat kdyz mam na vic dva chladice ze zdroju ?? Jeden sem dal do predu case dole pod vypinani a tak ale nevim kam dat druhej ?? Naproti procesoru mam plexi ://

Standardní

Chtel jsem se zeptat , zda staci na spravny prutok vzduchu takto mit rozestavene vetraky: 4x SUNON ( 80x80 ) Mam BIGTOWER..2 vedle sebe na boku (jeden fouka na CPU , druhy na pameti) , dale 1x v cle casu uplne dole , a pak mam posledni nad zdrojem..ten jediny + zdrojovy vyfoukava.

Standardní

Antiloopa :

Jeden vetrak by som este dal pod zdroj (ak sa ti tam vojde) ktory by vysaval teply vzduch von, lebo si myslim ze jeden vetrak + zdroj je malo. Vetrakov co fukaju VON by malo byt viac ako tych co fukaju DOVNUTRA. Niekde som toto pravidlo cital (tusim na www.pretaktovani.cz ale uz neviem) , a boli tam aj vysledky testovania (to len aby si si nemyslel ze som najmudrejsi )

Zo skusenosti ti to nemozem potvrdit ale nieco na tom pravdy bude.

Kde fuka viac vetrakov dnu tak sa ti tam toci prilis vela tepleho vzduchu.

Standardní

Citace Původně odeslal Antiloopa
    Chtel jsem se zeptat , zda staci na spravny prutok vzduchu takto mit rozestavene vetraky: 4x SUNON ( 80x80 ) Mam BIGTOWER..2 vedle sebe na boku (jeden fouka na CPU , druhy na pameti) , dale 1x v cle casu uplne dole , a pak mam posledni nad zdrojem..ten jediny + zdrojovy vyfoukava.
    IMHO se tam ty vetraky dost tlucou. Pokud vim, vetrak na CPU (jestli mas vodnika, nekamenuj me) fouka vzduch ven, tak bych mu tim v bocnici pomahal foukat ven a ne aby foukal "na CPU"...

Standardní

Jo dobrý průvan je důležitý. (Mě to udělalo CPU -7 stupňů)

Já mám 2xfan ve předu a fouká do DOVNITR
    2xfan v zadu fouká to VEN
    Ale nevím jak mám umístit vetrák který bude z vrchu ( DOVNITŘ a nebo VEN ).

Standardní

Ven - teplý vzduch stoupá, takhle bys ho zbytečně tlačil zase zpátky dolů. Jen ať jde hezky pryč z kejsu

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

Antiloopa:

Podla mna je jedna z najlepsich veci, co mozes urobit - tunel priamo k CPU.

Potom totizto vzdy chladis CPU studenym vzduchom z vonku a nedochadza k ziadnemu zmiesavaniu...

P.S.

1 vetrak na vysavanie vzduchu je malo.
    (Lepsie podtlak, ako pretlak)...
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Standardní

FX: Dík za radu

PiT: No jo, to mi je jasné, ale asi to tak neudělám, hodlám do bočnice vyřezat díru a nějaká trubice by tam nevypadala asi moc esteticky. Ještě uvidím. Dík....
    Jo a já jsem psal, že mi 2fan fouká dovnitř a 2fan ven. TAk to je vyvážené !!!!!!!!

Pavel

Standardní

Pokud bys nebyl omezeny financne, taq by to slo udelat z nejakych plastovych trubek (ale bacha na statickou elektrinu), ty potom nasplichat UV lakem a dat tam UV katodu... To by nemuselo byt az tak zly - hlavne by odpadly silene deformovany tvary toho tunelu (viz. Tiger tunel, to vypada desne), ale asi by byly velky ty rozmery.

Standardní

Kdyz uz jsme u toho nema nekdo treba nakres kde nejlepe umisti ventilatory aby vzduch proudil co mozna nelepe? a jeste jakel máte názor na nasavaci vrtuli v bocnici a vytahovaci na vrchu?

Standardní 8)

Citace Původně odeslal Kokyn
    Kdyz uz jsme u toho nema nekdo treba nakres kde nejlepe umisti ventilatory aby vzduch proudil co mozna nelepe? a jeste jakel máte názor na nasavaci vrtuli v bocnici a vytahovaci na vrchu?
    Takovej nakres neexistuje, protoze komponenty hrejou ruzne a jsou v PC ruzne rozestaveny, nektery skrine rozvadeji teplo lip nez jine... Bocnice + nasavani je dobra vec, ale zase jde o umisteni vetraku - a to se musi hledat metodou pokus - omyl. Jestli jsi kurak, tak prohanej pocitacem kour z cigarety, abys vedel, jak tam proudi vzduch. Ale bacha - blbe se to potom vetra a rodice se (nevim, kolik ti je ) divej, proc je v pokoji zakourino - tenhle smajlik je vystiznej

Standardní

Je mi uz docela dost, ale nekourim avšak coud si nejak vyrobim diky za radu.

Standardní

Citace Původně odeslal Pavel Zbranek
    Já mám 2xfan ve předu a fouká do DOVNITR
    2xfan v zadu fouká to VEN
    Ale nevím jak mám umístit vetrák který bude z vrchu ( DOVNITŘ a nebo VEN ).
    VEN.
    A ještě jedna finta. Když ty dva přední odstraníš, budeš mít teplotu stejnou nebo téměř stejnou. A jestli se současnou konfigurací nedosahuješ nějakých extrémních teplot, tak bys třeba mohl uvítat snížení hlučnosti

Standardní Re

Citace Původně odeslal kv4736
    Naproti procesoru mam plexi ://
    Nemusis to vyvezt prez bocnici - kup si takovou ohebnou trubku, bud umelou nebo delaji takove fesne kovove. Nasad ji zezhora na ventylator, omotej trebas izolacko a vyved ji na zadni stranu case - pokud mas misto pod zdrojem. Nad ni mam jeste jeden vetrak, kterej s case vyfukuje. Takze cele to vypada - jeden zepredu (fouka dovnitr a cestou chladi Hdd), jeden z boku (ofukuje VGA), trubka ze zadni strany case na vetrak nad CPU, nad trubkou dalsi vetrak (vyfukuje teplej vzduch od CPU ven z case) a dva vetraky ve zdroji (funi taktez ven).
    Abit BD7II Raid; PIV 1,8A@2,4Mhz+Zelman CNPS7000AlCu; MSI GF4TI4200 310/610+velkej pasiv+Arctic Fan TC-1 80*80*25; WD XL400JB+XL1200JB; Plextor PX2410A+DVD Toshiba 16x/40x; SBLive 5.1 (mp3+gamer); LCD Hyundai Q17; Suntek STK6303 Alu.

Member
    Vliv
    279

Standardní kour...

.... hehe... dobry je prohanet kejsou kour z travicky... slusne se pritom zhulis, nez zjistis kudy to leze ven a gde se delaji vzduchovy kapsy...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Vetracky na pruvan v bedne.
    Založil Luge v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 24
    Poslední příspěvek: 22.11.2004, 11:51
  2. jak vyresit pruvan v bedne ?
    Založil m4jty v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 06.10.2004, 19:54
  3. Bedne FOCAL 716S vs. CANTON LE 109
    Založil johu v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 51
    Poslední příspěvek: 15.09.2004, 10:05
  4. Jake TICHE vetraky na pruvan v case (jen 80x80)
    Založil MikeD v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 129
    Poslední příspěvek: 18.05.2004, 22:06
  5. AUDIGY A Bedne
    Založil zimik v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 06.06.2003, 14:01

Pravidla přispívání