Pěkná diskuse

Jen se mi trošku nelíbí,že tady tak hodně odsuzujete V3
Nemyslíte,že to byla na tu dobu jedna z nejlepších voleb?

Karta byla rýchlá a to se v té době velice hodilo.
Myslím,že jejím protivníkem byla TNT/TNT2.Ta sice už uměla 32 bit barvy,ale kdo hrál nějaké hry v 32 bit?Měl někdo v té době tak silný procesor?

Myslím a budu si za tím stát,že V3 byla v té době jednoznačně nejlepší karta na gamesy.Sám jsem měl doma TNT2 M64 vs V3 2000 a jednoznačně mi lépe jely hry s Voodoo,proto jsem na ní tehdy nedal dopustit a to nedám i teď.

Hodně se psalo a diskutovalo o tom,že od dob V2 se u 3Dfx začalo pracovat na projektu Rampage (vedl ho Gary Tarolli,nynější tvůrce Geforce FX).Ale trh si žádal nové produkty a proto vypustili V3,aby trošku uklidnili poptávky,vždyť se říkalo,že to byl čip udělaný přes jednu noc (nebo tak nějak ).Všechno se prý vkládalo do Rampage.
Myslím,že tam byla špatná spolupráce mezi vývojem a marketingem.
Vývojáři si myslím,že odvedli více než 100% práce,ale nemohli za to,že vedení bylo prohnilé a neakceptovali požadavky trhu.
V té době se na vývojaře z 3Dfx nemohl nikdo dotáhnout a ještě dneska smekám klobouk,co všechno v té době dokázali udělat.

Když pak po odkoupení 3dfx nVidií přišli převzít sklady a výrobny,laboratoře atd lidé z nVidie,nestačili se divit,jak dalece tato firma byla a dodnes asi děkují pánu bohu,že to tak dopadlo,protože rok 2001 by byl pro 3Dfx odražením se od dna (pokud je pravda,že by vydali Daytonu a rampage,což asi ano,protože jak psal Vykupitel,první objednané kusy přišly z výrobny).

uf,to jsem toho napsal