nekde jsem to zahledl ale nemuzu to najit. uz nekdo resil to hrabani mechaniky pri startu? neda se to nejak vypnout?
nekde jsem to zahledl ale nemuzu to najit. uz nekdo resil to hrabani mechaniky pri startu? neda se to nejak vypnout?
zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku
ze to jeste pouzivas...., ale v biosu je nejaka polozka floppy seek enbaled, disabled
uz sa to tu riesilo
ta polozka tam akosi chyba, aj ja mam tu dosku. Fuck
Mozno to bude v dalsom biose, takze kazdy den cumim ci nieco nevyslo.
A este k tomu mi svieti opt myska.
Ta opticka mys je v poradku, nebot to ma power on z klavesnice a tak jsou PS2 porty porad pod napetim .....
Zajimalo by me, proc Vam totik vadi to sahnuti na FDD ?
Nejsi prvni, vzdyt je to preci uplne jedno, ne?
Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
Atari 1040 STe - game machine :-)
Atari 800XE - game machine also :-)
MacBook Pro Unibody v5,3 2.66GHz, 8GB DDR3, 9600MGT, Snow Leopard
PlayStation 3 40GB + XFPS RATE UP adapter
Floppy seek je v sucasnosti naozaj odkazany na novy bios. Pripadne niekto so skusenostou v modifikovani biosu by to mohol upravit.
S mysou je to presne ako napisal Svaca - USB myska tymto netrpi, len PS2.
2 svaca: z technickeho hladiska je to uplne jedno, ale ked sa ti pri starte pocitaca ozve ten desny zvuk, tak mozes dostat infarkt. Ja viem, mozem ju vyhodit, ale podla Murphyho zakona hned ako by som to urobil, potreboval by som nacitat nejaky subor z diskety.
AMD AthlonXP 1700+ (10x166@1,45V) • TT Volcano9S + AC Fan 3TC• EPoX 8KRA2I•2×256 MB PC2700 DDR CL2• Gainward GeForce4 Ti 4200 64MB • Maxtor 60GB • Quantum 6GB • LG GSA-4163B • Creative SB Live! Value•
no vim ze se to resilo, jenze v te dobe sem tu desku jeste nemel tak sem tomu neprikladal takovy vyznam a ted to nemuzu najit...
ale dalsi vec. dal sem do ni svuj procak ( XP A0 1800+ - zadna slava moc se mu nechce pres 1700MHz ) a pamet ( seitec 256M DDR400 - taky nic moc, ale nejsou penize ) no a je to nestabilni. zkousel sem vsechno mozne. i dat pameti a FSB na 133 a jede to tak nejak zvlastne ( jakoby to bezi, ale obcas se objevi hlaska pamet nemuze byt read ). hlavne me toci, ze nektere programy ( jako napriklad ten cbrom32 hazeji permanentne chyby ). no a dal jsem do nej mechaniku kterou uz dlouho pouzivam a ted jsem ji mel v pucenem poci a najednou mi necte NEKTERE cd. ackoliv predtim zadny problem nebyl ( pripominam, ze jsem ji prendal z poce do poce a uz to bylo... ) poradi nekdo?
Co memtest86, zkousel´s ho ?
Atari Falcon030,Phantom accelerator,CT63@MC68060@75Mhz,256 MB TT-RAM,14MB STRAM,SCSI HDD,50kHz sound,LAN,VGA 16bit,FreeMiNT+N.AES2.0
no pro tyto pripady pouzivam cesky goldmemory, sice bezelo jen chvili, ale bez problemu. jedine ze pri nacteni velikosti pameti z biosu ukazoval 262080 a pri svem spocitani pameti ukazuje 262143 ackovil test pameti pri postu je klasickych 262144...Původně odeslal svaca
Nemuze to delat ta polozka v biosu "CPU Timing control" bo tak nějak, máš ji na normal![]()
no mam ji na fast a nejake zmeny velke sem nepozoroval kdyz byla na normal, ale vyzkousim to s testem.Původně odeslal Rhapsody
dalsi dotazek. zjistil jsem ( ackoliv me to prekvapilo ale budiz ) ze kdyz nejak manipuluju s pocitacem, tak se obcas stane, ze se objevi hlaska CMOS checksum error. nicmene kdyz se to objevi i kdyz vypnu pocitac od site me docela zarazi. no a dnes rano zapnu pocitac ( normalne pres klavesnici ) a opet tato hlaska. v cem je problem? vybita baterie? to snad ne?
na kolika bezis treba je to zpusobeny moc vysokym fsb, me to teda pri 210MHz nedela ale obcas mi to udelalo na 8k9a2+ ale jen tak 1-2 za mesic, a nevyndaval si za provozu napajeci kabel?
Pokud mas pretaktovany procesor, polozka CPU timing control MUSI byt na Normal !!!!!!!!!!!!
Dale, vyhod ty pameti a dej tam konecne jiny......
Vymen zdroj a vsedim cokoli, ze kdyz das BIOS na Default, tak to pobezi jak vinko.
Nevim, proc nastavujes drsnejsi hodnoty v BIOSu, kdyz je pocitac nespolehlivy a nestabilni, takhle se nikam nedostanes..........
no ja mam teda cpu timing na ULTRA a jede to v pohode.Původně odeslal svaca
Tam neni ULTRA, pouze FAST, pletes si CPU timing s ROMSHIP table.
Ale mas Bartona, kterej je delanej na 166-200.
Ale kdyz tam das T-breda, tak to funguje jen 133-166.
Presne jako u Abitu.
Kdyz jedu na 133*16.5 tak CPU timing jede na FAST v pohode.
Kdyz jedu 205*11 tak CPU timing MUSIM mit na normal.
Takhle to funguje i u Abitu. Dokonce to je i v manualu.
no tak tam mam fast to je jedno kazdopadne nemam nikde v biosu nastaveny nic na normal. a prece tofunguje, se mi nezda ze by za to mohl proceosr aby to neslo... barton 2500+ a tbred vyssi modelova rada jsou delnay na 166 a ze by to u jednoho slo a u druhyho ne se mi zda jako maloprevdepodobnyy...
no kabel sem za provozu nevytahoval. problem je v tom, ze je to nestabilni i kdyz to shodim na 133 synchro s klasickym casovanim. no nestabilni jsem asi prehnal predtim ( nejsem uplne spokojen s porovnanim s mym puvodnim asusem a ted pucenym msickem ).
ted jedu na 200x8.5 sychro pri 1.65 na CPU a pameti jsou uz v zakladu biosunastaveny na 2.7 ( mam tam verzi z 28.8.2003, proste to posledni ). nicmene for s tou CMOS. nevim jestli je to baterii, ale rano jsem zapl pocitac a CMOS checksum error nebo tak nejak. no ALE cas bezel bez problemu
![]()
no a pamet jsem ted testoval a vypada to bez problemu ackoliv goldmemory furt hlasi jen 262080. ovsem to muze byt prave problem te desky ne? a jinou? na jinou ted nemam pepici, ale jestli ten problem nezmizi, tak az ponesu desku zpet do prodejny, tak vezmu i pamet a budu ji chtit otestovat ci vymenit za jinou.
me to pekne stve firt f1 aby to jelo dal![]()
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
takze podobna zkusenost? zkousel si vymenit baterii? ja to ted zkusim a jinak to dam do reklamace ( to by byl for, v pondeli sem dostal penize za reklamaci desky a ted v pondeli bych sel reklamovat novouPůvodně odeslal joXerus
)
ne-e počkam na novej bios
myslim si že nejsme dva na celym svetě co nemaj fdd a pekne je S.E.R.E že musej furt mačkat f1 jako de.bi.lo.vé
ASUS P5E WS Pro || Intel Core 2 Quad Q93OO @ 3GHz + Xigmatek S 1284 || A-Data Vitesta Extreme Edition 8OO+ 4x1GB || MSI GTX28O Super OC [700/2300] || Seagate Barracuda 72OO.9 4OOGB SATA II || Enermax PRO82+ 425W || AeroCool BayDream + Noctua NF-P12
no ja mam ten z 28.8.2003 a zadna zmena. no vypada to jak jsem nekde tady cetl, ze mozny problem muze byt v obvodu watchdog. pokud je nejake spatne nastaveni, ktere nelze rozjet hned na prvni pokus ( z jakehokoliv byt nahodneho duvodu ) tak watchdog nastavi automaticky default hodnoty. tak jsem to zkusil prenastavit a v pripade ze je to pravda ( baterii jsem pro jistotu podlozil papirkem aby se nevyklala ) tak to bude fajn. ovsem je to pekna hloupost. asus tohle mel vyreseno mnohem lepe ( zmenil jen tu hodnotu, ktera delala problem ).
no zitra rano az spustim poc se uvidi. zatim to vypada stabilne ( tuk tuk tuk )
Vsechny dotazy k teto desce piste sem. Diks
http://www.overclocking.cz/4um/viewt...=399145#399145
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)