Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 38

Téma: posazeni vetracku na chladic

Standardní posazeni vetracku na chladic

tedkom sem to vyzkousel, mam chladic CM DP5-7JD1B-0L a ten vetracek je pridelaej tesne nad tim chladicem. skousel sem ten vetracek oddelat a mrknout jak moc funi zvlast a docela sem se divil pac to funi vic jak 80mm vetrak jenze kdyz ho dam na ten chladic tak z tech zeber nevychazi skoro nic , tak sem pokusoval a vykoumal sem ze je lepsi ten vetracek umistit tak 1cm nad ten samotnej chladic a pak z tech zeber vychazi o dost vic, mno a taky se to potvrdilo, puvodni teplota Celeru 900@1.2G (1.95V ) byla v klidu 43C a po uprave a nakym smazeni (aby se to zahralo trosku) byla v klidu 36C

Standardní

zrovna včera jsem měnil chladič a dával jsem tam taky CP5-7JDIB-OL, zkoušel jsem taky jak fouká mezi žebrama a nic moc, ale dat větrák nahoru mě nenapadlo, musím to vyzkoušet
    AMD Barton XP2500+ @ 2442Mhz (11x222 Vcore=1,775V) | EPoX 8KRA2I | CoolerMaster CP5-7JDIB-OL | ProLink GeForceFX 5900XT (430/820) | 512MB KingMax PC3200 | SB Live 5.1

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

To dost dobře nechápu. Jak nad CPU?? Mám CPU,na něm žebra a na jejich konci větrák. Takže jak?? Mám v klidi 52, při zatížení 57 a CPUburn 64.9. Tak mě to zajímá.
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

proste sezen delsi sroubky a neco 1cm dlouhyho a dutyho (ja pouzil hadicku do akvaria) tu hadicku dej mezi tu umelohmotnou vec co to drzi na tom chladici a ten vetracek proste aby vetrak byl 1cm nad samotnym chladicem

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal Weex_cz
    proste sezen delsi sroubky a neco 1cm dlouhyho a dutyho (ja pouzil hadicku do akvaria) tu hadicku dej mezi tu umelohmotnou vec co to drzi na tom chladici a ten vetracek proste aby vetrak byl 1cm nad samotnym chladicem
    Myslel jsem si to, ale chtěl jsem si být jistý. Víš jak, mé zkušenosti -- dělat machra nerovná se zisk(CPU) -- Dík,vyzkouším.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Funguje to, zvednul jsem to asi o 0,5cm a teplota na to asi -5...

Standardní

Ja bych zkusil jeste oblepit tu mezeru mezi pasivem a vetrakem nejakou izolackou.

Member
    Vliv
    279

Standardní

To fakt pomáhá?? Já mám 43,5° při windows a MP3 a asi 5 expl. bez průvanu. zkusim to

Standardní

Nojo, to bude asi tim, ze normalne se ten vzduch hned zabrdzi vo zebra a jeste nema moc rychlost (nema oporu masy) .... ted stihne nabrat masove rychlost a vylitne ho z vetraku vic (rychlejc) a pak ho brzdi uz jen chladic - treba je to blbost, jen me to napadlo
    V kazdym pripade se to cely urcite trochu ztisi, jelikoz verak u zeber dela mnohem vetsi bordel nez vetrak 1cm od nich ... si to zkuste
    Gigabyte MA78G-DS3H (rev. 2.0),AMD Phenom II X3 720 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, A-DATA 2x2GB DDR2 PC1066 Extreme Edition, WD Black 1TB, Maxtor DiamondMax 10 6L300S0, Toshiba DVD SD-M1612, NEC ND3500A DL, Enermax PRO82+ 425W, case CoolerMaster Sileo 500

Standardní

Dobry napad
    Chipset od nvidie = same trable.

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Tak jsem to nevydržel, mam to zvedlý o dalších 0,5 a mezeru mezi větrákem a chladičem oblepenou páskou(do budoucna 1cm čtverec).
    Bez zátěže 43°C, při plné zátěži 53,8°C. Bohužel, stále open case.
    Je to pořád moc, ale na vzduch, a proti tomu, jak jsem začal, jsem spokojen
    Jak jsem začal:http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=3228

[/url]

Standardní

Tak to taky zkusim, diky

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx
    Tak jsem to nevydržel, mam to zvedlý o dalších 0,5 a mezeru mezi větrákem a chladičem oblepenou páskou(do budoucna 1cm čtverec).
    Bez zátěže 43°C, při plné zátěži 53,8°C. Bohužel, stále open case.
    Je to pořád moc, ale na vzduch, a proti tomu, jak jsem začal, jsem spokojen
    Jak jsem začal:http://www.overclocking.cz/4um/viewtopic.php?t=3228

[/url]
    mno, ja mam kejs zavrenej ale z pet flasek sem urobil takovou "trubku" kera vede od vetracku kerej je na boku bedny a ten vzduch od nej tou trubkou vali primo na chladic a ten teplej mi vyhani vetracek od zdroje a na vrchu kejsu

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Jo, s tim musím souhlasit, domácí zdroje, levně a snad i účinně.
    Já mám tu smůlu, že když zavřu CASE, tak sauna hadra.Takže nad tím taky koumám. Nechtěl bys hodit trošku bližší popis?Co,odkud,kam,funí nebo nasává. Potřebuju se odhodlat dělat díru do vrchu, takže si musím být jistý, že to bude mít efekt. A jak se ti pohybujou teploty. PLS...

Standardní

hodim popis byla, by i fotecka ale to bych musel komp vytahnout nekam na svetlo pac fotacek si nak nerozumi s tmou , mno nevim estli to tak funi ale domnivam se ze jo . ve predu naspod (pod knoblema a ledkama hdd) mam 80mm vetracek ze staryho zdroje ten to funi na grafarnu a ostatni kejdy, pak z boku to de pres tu "trubku" rovnou na vetracek cpu (takze to nenasava teplej vzduch z vnitrku kejsu ale v senku kejsu), mno a ve zdroji a nahore kejsu sou vetraky co to tahaj ven. kdyz se mi bude chtit tak komp vytahnu nekam na svetlo a secko to blejsknu a prdnu na net ale to bych musel seeecicko odpojit a to se mi vubec nechce . a jinak mezi otevrenym kejsem a zavrenym (s touhle upravou) nepozoruju zadny zmeny.
    jo a este ty vetracky nevali na plny kotel jedou na 7V pac komp jede v kuse celej tejden a u toho bych neusnul....

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Citace Původně odeslal Weex_cz
    hodim popis byla, by i fotecka ale to bych musel komp vytahnout nekam na svetlo pac fotacek si nak nerozumi s tmou , mno nevim estli to tak funi ale domnivam se ze jo . ve predu naspod (pod knoblema a ledkama hdd) mam 80mm vetracek ze staryho zdroje ten to funi na grafarnu a ostatni kejdy, pak z boku to de pres tu "trubku" rovnou na vetracek cpu (takze to nenasava teplej vzduch z vnitrku kejsu ale v senku kejsu), mno a ve zdroji a nahore kejsu sou vetraky co to tahaj ven. kdyz se mi bude chtit tak komp vytahnu nekam na svetlo a secko to blejsknu a prdnu na net ale to bych musel seeecicko odpojit a to se mi vubec nechce . a jinak mezi otevrenym kejsem a zavrenym (s touhle upravou) nepozoruju zadny zmeny.
    jo a este ty vetracky nevali na plny kotel jedou na 7V pac komp jede v kuse celej tejden a u toho bych neusnul....
    Ha, tak jsem se dočkal,dík.Všecko prubnu. Jinac "nemas blesk,nebo za sebe hod lampu."(to jenom, když vidím, jak moc tu chceš ty fotečky dat )A ještě něco, předpokladam že ty větráčky máš 12+5, můžu na jednu větev prdnout dva paralelně?A můžu tam pak ještě něco připojit?Mám tu svou 250tku celkem rad a nerad bych ji hasil. Zatím ale díkP.S. Hoď sem zhruba svoje teploty

Standardní

tak to vemu postupne blesk to nema a lampu, to bych potreboval nakej megawattovej reflektor ze stadionu, jj je to prdle na 12 a 5 V jinak ty vetracky mam zapojene tak ze sem vyved z jednoho volnyho konektoru dva draty a na ty sem to vsecko prdnul ale skouset tam este neco zapojit to sem neskousel ale podle me kdyz to nak sikovne udelas ze ten konektor narved do nakyho toho zarizeni tak proc ne . Mno teploty... CPU v klidku 36C při pareni 51-52 (je to sila stoupne to o 15C) inac teplomer v kejsu nemam tak nepovim ale je v tom takovej pruvan ze tam ani bejt nemusi
    ---------
    ted me napadla dost sadomaso uprava jak sou ty zebra toho chladice tak nak solidne hned odvadet to teplo co z nich vyfuni wen, tzn.: treba zase z PETek udelat nakej kryt kerej by vyustil tu nake trubky a tu prdnout na ten horni vetrak ale to uz je brutalni...to nevydrziiimmmm du to skusit

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Do rici, já už toho začínám mít dost, když jsem tam prdnul tvoji včerejší radu s PET, nic, když dám větrák do jakekoliv orig.pozice,nic, spíš jsou tam tendence o něco málo se výšit. Asi když dám větráček do zadního panelu, tak se to nějak hádá s CPU a zase jde teplota nahoru. Doufal jsem, že jeden SUNON >zlepšení, 2 super. Ale ten druhý nějak nemám chuť jít koupit. Mám MIDIvěž, nejradči bzch od tama odprásknul zdroj a hodil tam fan,ale kam s ním?Do stropu taky uvažuju, ale vrtat něco a nebýt si jistý

Já nevím co s tím...já nevím co s tím... já se z toho...já se z toho zblázním.....Dr Chocholoušek?......Vy nás ale zásobujete pane Karfík

Standardní

tezko rict,musis si s tema petkama trefit primo nad ten vetracek je to piplacka jak .... a zajimalo by me kam konec tech petek cpes estli nemas v boku vetracik, me se povedlo ze konec mam tak pul centimetru nad chladicem a inac s ti poslednim to byla blbost zaprve se to tam neda vubec upevnit a kdyz sem to podlozil vsim moznym abych vedel estli to de tak to neslo takze cely odpoledne v haji mno a estli mas tu genialni bednu kde je CPU za zdrojem tak no comment, to kamos vyresil ze ho nacpal do pozic pro CD-ROM cice to malinko roztahnul a bedna se mu cela zešišatila ale ucel to splnilo, misto zdroje udal z merkuru takovy cosi a pripevnil tam vetracek nad CPU, mno a vali mu celer 366@550 (s oddelanym plechem) s mojim starym chladicem z celera 900,
    a vono kdyz tam das vetracek trebas do tej spodni tak pokud to nevysavas ven tak se ti nen vzduch mota porad dokola v bedne pac ten jeden vetracek ve zdroji stoji za ... inac ja do toho vrtal a bylo mi celkem jedno estli to pomuze ucel to splnilo, vypada to lip (zlutej vetracek, tmave modrej predni panel a stribrna mrizka) ja chci svetlomet plsss.....

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Ja za tebou přijedu,fotnu to s bleskem,a ty to hodis na net,abych se na to mohl podivat
    Pohled z bocnice.Zdroj asi 2cm nad procikem, když tam dozadu těpnu ten větráček, tak je zase od leveho boku chladiče asi 2cm. S těma PET, ja jsem to nechal foukat přímo kolmo na ventilátor CPU Tu gen. bednu jsem si chtkoupit, než jsem si všimnul upevnění zdroje. Ale jak říkám, taky uvažuju o překopání zdroje(včera jsem to ve 3 ráno nevydržel a mám kulaté kabely, na 80 žil jsem si ještě netroufnul, ale je to perfektní>ten vzduch teď bude lítat )Takže zkusím koupit ještě ten druhý SUNON a budu experimentovat.Jestli to neshodím aspoň o 7°, tak už fakt nevím.Ale jseš inspirace...

Standardní

du to vytahnout z te tmave diry inac s tim kolmym vetranim sem to nepochopil

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Když položíš case bočnicí na zem a díváš se shora na MB,díváš se na ni kolmo,tak se taky díváš kolmo na větráček a tak jsem kolmo chladil...

Standardní

mno tak z foceni nic neni je to rozmazane a tmave proste to neni fotak do baraku, kdyz to vytahnu ven na ulici tak tam budu jak za de...

Senior Member mince
    Vliv
    299

Standardní

Hihihi No dobrý,záleží,jestli jsou sousedi náchylní na VT. Já se tu ukážu až v pondělí,takže ven to tahat nemusíš,ještě ti to zmokne

Senior Member mince Avatar uživatele UFo
    Vliv
    286

Standardní

jo taky uvazuju o necem podobnem, teply vzduch de vzdycky nahoru ne?
    takze tam nejspis prdnu co nejvetsi fan, asi neco vetsiho nez tu 80ku,
    pak muzes taky snizit otacky nejakym odpurkem a nebude to delat takovy bordel..

takze cim vetsi, tim lepsi, ne?

jinak sem mel na chladici jeste jeden 80x80x25 sunon no teplota sla trochu dolu, ale ten bordel co to delalo, ten spodni vetrak se pak tocil rychleji 2800 -> 3200 otacek

uvazoval sem o nejake 120ce z boku co by foukala tunelem na chladic, ale nevim jestli tam na tom chladici mam nechat jeste tu 80ku s tim, ze by tam byly teda 2 vetraky

chlapi co tam hodit ty 120ky Sunnony s kluznymi lozisky?
    Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. základní použití filtrů pro DF
    Založil Jakubisko v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 215
    Poslední příspěvek: 28.02.2012, 19:12
  2. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.05.2005, 14:50
  3. Nedoléhající zadní chladič na pamětech DDR na grafice MSI FX
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.12.2004, 15:45
  4. Odešlo chlazení na GF3Ti500 - jaké nové ??
    Založil pinky v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 07.01.2003, 19:22

Pravidla přispívání