Citace Původně odeslal mikus
Citace Původně odeslal Antonín Plhal
mikus: nejednalo se o záření RTG, ale o alfa a beta. RTG záření se po tak krátké vzdálenosti nezastaví. Další zmiňované ano.
No asi to tak bude a obrazovka je pohanena primo jadernym reaktorem.
To RTG-zareni pohlti z nejvetsi casti uz sklo obrazovky. Dal ho pak pohlcuje vzduch a rozptyluje se po kulovejch vlnoplochach. A ono je i u tech starych barevnych obrazovek bezprostredne u skla tak slaby, ze by mohlo ublizit jen kdyby mu clovek byl vystavenej dlouhodobe a/nebo casto opakovane.
Další věc. Kvalitní CRT monitory jsou také dobře chráněné, ovšem jen ze strany uživatele. Pokud v kanceláři mají 2 kolegové PC proti sobě a tím pádem i monitory, každý je chráněn ze svého, ale nikoli z počítače od kolegy!
CRT vyzaruje predevsim dopredu, protoze elektronovy paprsek dopada na stinitko, odkud proud odvadi anoda uplne normalnim vedenim. Dozadu by prichazelo v uvahu jen nejaky slaby elektromagneticky vyzarovani elektrickych obvodu, ale dobry monitory jsou odstineny vsema smerama. Nehlede na to, ze od monitoru oprotisediciho kolegy sedim o kus dal nez od svyho.
Jak už tady bylo uvedeno, TCO norma nezahrnuje jen vyzařování, ale i časy uspání a probuzení, možná v těchto parametrech LCD pokulhávají. Rozhodně to není ve vyzařování.
To jsem rad, ze mi vyzarovani monitoru neurcuje, jak dlouho se budu prevalovat s problemama v posteli, nez usnu, a za jak dlouho me rano vzbudi budik
ty si delas srandu, ale ja kdyz spim s hlavou blizko mobilu, tak se dost casto z neznamyho duvodu probudim tesne predtim nez mi prijde SMS