Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: ImageQuest Q17 - DVI vstup a tečka na displey, prosím o radu

Standardní ImageQuest Q17 - DVI vstup a tečka na displey, prosím o radu

ahoj,

koupil jsem si toto LCD-čko a jsem spokojen. jen bych měl pár dotazů:

- když ho propojím přes DVI tak hned při startu mám ujetý obraz, čast není vůbec vidět, to samé v BIOSu, ALE jakmile naběhnou wokna, vše je v pohodě. Problém je v tom že když pustím film, začnou se objevovat nepříjemné čáry přes film. Prostě hnus.
    když to propojím klasickým 15-ti kolíkem tak je vše OK, jak start, tak video!!
    Graf. kartu mám Winfast Leadtek A250 Ti4200

- druhá věc - nahoře přesně uprostřed displaye je modrá tečka - je to vadný pixel? jeslti ano, dá se stím něco dělat?

- a poslední - mám na monitoru něco nastavovat nebo to mám nechat být tak jak to naběhlo?

Všem Vám děkuji za rady.

Martin

Senior Member Avatar uživatele Mikus
    Vliv
    282

Standardní

1. Mam acer AL511 (15"), nemam DVI, ale roztrhanej obraz pri zapnuti casto taky. Nekdy se chytne, kdyz nabehne barevny logo Windows (98 ), nekdy az kdyz to znova skoci na DOS-ovej obraz, nekdy az kdyz se zas pak jeste ty vindousy vratej, nekdy mu hned pomuzu tim, ze ho vypnu a zase zapnu (nekdy se pak zas jeste rozjede, takze jeste jednou). Pak bezi perfektne. Pokud se to nebude zhorsovat, nevadi mi to tolik, abych to sel reklamovat, je otazka, jestli by jinej kousek byl lepsi (zaruka je 3 roky).
    2. to je vadnej pixl, zalezi na tom jestli zarucujou 0 vadnejch pixlu - pak by to byl duvod k reklamaci - nebo jen nejaky maly maximalni pocet; v tom pripade s tim nic nenadelas, pokud se to nebude zhorsovat, az to presahne limit.
    3. ja jsem si nastavil jas na minimum (byl na 80%). Staci mi to plne, pokud mi na monitor nesviti primo slunce, setri se tim podsvetlovaci lampy i spotreba proudu (a tepelny zatizeni). Vec nazoru, ale ja na PC nastavuju zasadne maximalni rozliseni, u 15" bohuzel jen 1024/768 (nizsi ostrost obrazku celkem nevadi, tu skoro nepozoruju, ale hlavne se toho na plochu obrazu vejde jen 60% oproti 1280x1024).

Standardní

ahoj,

tak to mám radost s tím pixelem, norma je 6 a více, to je na h...o, clovek si neco koupi a je to nanic....

s tim DVI jsem nekde vycetl ze to muze byt nekompatibilita hardwaru tak nevim...

k tomu jasu jeslti tomu dobre rozumim dal jsi ho tedy z 80 na 0 ?

Díky

Vliv
    282

Standardní

Jo, z 80 na 0. Ta ma ale do skutecny nuly (tj. tmy) jeste hodne daleko.

Kde ti to rekli s tim 6 a vice? Je dobre mozny, ze nejaka takova norma existuje, ale doved bych si predstavit, ze si v krame zjednodusujou zivot. Lecktery vyrobce totiz dnes zarucuje nulu a pak by ti to museli uznat, norma nenorma. Nejlip bude, kdyz se zeptas pres www.znacka.cz (nebo .com), pokuds tak jeste neudelal.

Standardní

Ahoj, ten link nejak nebezi, ani na cz ani na com. zkusim to vyhledat....rád bych neco provedl s tim bad pixelem....

Standardní

Ten vadny subpixel je bez sance na reklamaci, tady je docela obsahly clanek http://www.tomshardware.com/display/20030319/index.html
    Athlon XP 1700+@2600+ | MSI KT4V | 512 MB DDR400 A-Data | Sapphire Radeon 9600Pro 128MB | HDD Seagate Barracuda 120 GB | CD-RW HP 9500 | DVD Toshiba 1612 | SB Live 5.1 |LCD AOC LM919

Standardní

Ten vadny subpixel je bez sance na reklamaci, tady je docela obsahly clanek http://www.tomshardware.com/display/20030319/index.html
    Athlon XP 1700+@2600+ | MSI KT4V | 512 MB DDR400 A-Data | Sapphire Radeon 9600Pro 128MB | HDD Seagate Barracuda 120 GB | CD-RW HP 9500 | DVD Toshiba 1612 | SB Live 5.1 |LCD AOC LM919

Standardní

to mato: tak to je nanic, clovek neco koupi a hned je nestastny...

pls ty mas taky ten Hyundai? dal sem novy dotaz, jestli na nej muzes kouknout jedna se o DVI a S-video..

Diky

Vliv
    282

Standardní

Ten link nebyl minenej na primy cvaknuti. Znamena www., pak znacka tvyho monitoru a ten konec

Jinak s tim pixlem bych to tak cerne nevidel. Jestli jsem neco neprehlid, tak jsem tam sice neobjevil nic konkretniho okolo Hyundaye, ale napr. Philips prave toleruje jen 0 a urcite neni jediny. Tihle vyrobci k tomu nejsou ovsem povinni, ale kdyz se pro to rozhodnou, tak jsou sami garantem toho, ze se toho vsichni jejich distributori budou drzet. Pokud by to byl nekdo takovej a v prodejne by ti to odmitli, pak je to jejich svevole a odvolani bys mel najit prave u zastoupeni vyrobce - ten by je pak moh i pekne sprdnout. Na druhou stranu si rikam, ze byt to muj monitor, tak vic nez 2 pokusy bych asi nepodnik a s 1 pixlem se proste smiril.

Standardní

Zrovna jsem koupil Q17tku a mam stejny problem jako Keekus. Tedy chybny subpixel ve stredni casti monitoru (cerveny) a rozpadnuty obraz při startu PC a spusteni DOS programu v textovem rezimu pri pripojeni pres DVI (horni polovina je OK, spodni rozdelena na 2 pasy se sikmym zobrazenim). Zajima me nazor a zkusenosti tech co maji toto LCD, tedy jakou maji VGA a jestli Vam to taky dela, prip. co udelat pro odstraneni, nebo radeji zda to lze reklamovat.

Standardní

to Jaguchaa:

ahoj, tak uz jsem prisel cim to je, bylo to tu i kdysi popisovano....Q17 se nesnese s grafickou kartou GF4 Ti4200, nevim jestli mas takovou kartu, jestli ano, tak to bude ono , jakmile jsem vyzkousel Radeon 9200, vse bylo OK...
    Jenze ted si novou grafiku nekoupim, tak asi budu trpet....s timhle , naschaval zkus jeste hry, me to dela pri rychlych pohybech pruhy pres obraz, pri pouziti opet R9200 vse OK....
    Kdyz to prepojis na RGB kabel pobezi ti vse OK az na ty hry...

Pixel nevyreklamujes, norma u Hyundaie je 6pixelu, smir se s tim jednim, me sviti modre a pekne me to stve..
    zkusenost po tydnu provozu u me - NECHCI ho! samozrejme kdo ma jinou kombinaci grafiky, takovy uzivatele zde jsou, tak jim to beha fajn, ale takhle jsou to vetsi muka nez poteseni z toho ze mas LCD.

Na reklamaci zapomen-pixel NE, a oni LCD zapnou na jinem kompu a on pobezi, takze zavadu neuznaji...

Ja osobne uz se divam po jinem CRT mozna i LCD, ale asi se vratim zpet k CRT, ke konci roku, alespon co jsem slysel, by se meli objevit nove 4. rady LCD, tak mozna potom.

Keekus

Standardní

Co se tyce VGA, tak me to blbne s ATI Sapphire Radeon 9200 128MB DDR. Skousel jsem pouze 1 hru - wolfenstaina a tam to bylo OK. Problemy jsou pouze pri startu PC a DOS aplikacich. Dneska jeste vyzkousim Sapphire 9600Pro. Od jakeho vyrobce jsi mel ten R9200?

Standardní

to Jaguchaa:
    byl to Sapphire Radeon 9000PRO, spletl jsem se ne 9200 ale 9000PRO tam to bezi vse OK

Standardní

Tak na Sapphire Radeon 9600Pro taky OK, ale ten uz je prece jen trochu drazsi. Tak nevim co koupit.

Standardní

to Jaguchaa:

jestli ti muzu poradit, vem si 9600PRO - je sice drazsi, ale mas to odzkuseny,a hlavne ta karta ti nejakou dobu vydrzi.... takze jdi do ni anebo chvili vydrz a pockej az se zlevni 9800 ne PRO ted vysla od Herkulesa, je o neco drazsi nez 9600PRO ale vykonnejsi, vyplati se ti chvili trpet s tim spatnym zobrazenim v DOSe.
    Ja osobne jdu zpet k CRT-vim, ze to zni pro nekoho silene z LCD na CRT, ale asi za to muze ta zkusenost, mel jsem ho 2tydny, chyby jako u tebe+chyby pri hrani her a prehravani videa kdyz to bylo pres DVI+S-Video+proste nekompatibilita grafiky a LCD. Nova grafika je dost draha...

Keekus

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. NVIDIA - Biosy a flashovani
    Založil Masster v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 491
    Poslední příspěvek: 22.03.2013, 02:05
  2. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  3. Kratka recenzia LCD: Hyundai L70A Silver
    Založil OndreJ v sekci fóra Monitory
    Odpovědí: 14