Citace Původně odeslal mikus
Citace Původně odeslal Aigor
Subjektivne si myslim ze to bylo silnym presvicenim, ktere mam u monitoru normalne stazene na mnohem mensi, objektivne take kmitanim - POZOR, nemluvim o refresh, ale o kmitani podsvetleni. Nedelalo me to stejne dobre jako kdyz prijdu do mistnosti se zarivkami .
Mel jsi u toho monitoru stazenej jas na minimum? A kdyz je ti to porad moc svetly, tak musis jit i s kontrastem dolu.
Jinak co se tyka toho kmitani, urcite nebylo neco v poradku. Kdyby se ty zarivky mely napajet 50 Hz jako klasicky zarivky pro osvetlovani mistnosti, zatimco u CRT se mrkaci frekvence zvysuje mimo vnimatelnej rozsah, byl by to jednoznacne krok zpatky. Zadnej LCD-monitor jsem jeste nemel rozebranej, ani nevidel schema, ale jsem presvedcenej, ze ty podsvetlovaci lampy jsou napajeny bud cistym stejnosmernym napetim nebo nekolika sty Hz.
To je docela problem, jeste jsem nemel tu cest pracovat s LCD kde bych mohl plynule ve slusnem rozsahu menit jas/kontrast To je ovsem dan za danou technologii podsviceni

K tomu blikani, nevim jeslti to opravdu "blika", jen vim ze me to vadi a "cuka me z toho voko" A to sem zkousel uz dost monitoru, i kdyz ne nejak dlouhodobe.