Citace Původně odeslal Rainbow
Ja to robim zasadne tak, aby to fungovalo stale - tzn. ziadne rucne nastavovanie a pod. V bocnici mam pomocny 92mm ventilator, je pripojeny cez 3 10ohmove odpory (tusim) a pomaha odsavat horuci vzduch. A funguje to rovnako v zime aj v lete - akurat vtedy ide teplota CPU ide k 60 stupnom ale nic nemrzne a nepada.
Tvoje idea je dobrá, ale v okamžiku, kdy namonuješ NEW MB s P 4 2,4 GHz tak začnou problémy a s novými útvary od AMD tak to podle mě o nemrznutí nebude !

Já osobně dávám přednost automatickému vypnutí ventilace v období kancelářských prací a oddechu např. při sledování filmů, muziky atd.. K získání lehčí silikózy můžu nastoupit na brigádu do slévárny a nemusím ji chytit doma - a to zrovna teď, když jsem přestal kouřit, se musím vyčistit !

Prozraď mi, co se ti tam v tom Tvém compu hřeje teda jestli tam zároveň negriluješ kuře . To jsem ještě neviděl, (ale opékání vuřtů a vařič kávy jsem už viděl (na obrázku ))
Tobě by musel stačit pěkný pasiv ! pokud Ti ten horký vzduch nevyrábí ty 3 odpory, ale tolik W při 12V ?
Jestli můžeš pošli mi foto stroje - určitě by se našlo řešení .