Původně odeslal
Chihuri
no jo jenze tenhle ma regulaci od 0 do 12v

skoro vsechny co vidim u nas prodavat maj 7-12V kdyby meli kua aspon 5-12....
Tak si kup pořádný kus HW např. TC 3 a ten reguluje 4 kanály od 0 - 100 % pomocí PWM a umí točit s ventilátory i např, na 10 % PWM - což vůbec není slyšet a je to plnej fuzzylog. automat , + se k němu dá přikoupit podsvícený display, kde se zobrazují hodnoty teplot a napětí 5 a 12V vč. odchylek a bezpečného vypnutí PC v případě havarie. A cenově se vyrovná tzv. znač. chladičům - teda jen pokud necítíš jako své poslání u PC kroutit potíkama a žasnout nad tím, že se mění hladina hluku a bát se odejít na WC, když máš chvíli ticho za tu cenu, že vše vypneš.
(takže, těch min 5V je tam z toho důvodu, protože výrobce si neumí poradit s automatickou regulací a chrání se před případnými natvrdo uvařenými PC(ochrana před setrvačností -čím větší shit pasiv tím více akceleruje tepelně - AMD proc. má v tomto prostředí životnost 3-5" a bez pasivu rovné 2"(vteřiny) - což není mnoho času a na CPU dávat takovouto regulaci je "šílenství "- jestli máš zájem mám doma skříň černé barvy (MIDI), a ta má skvělou regulaci od 3i , i s teploměry, i s jedním 120x120 mm vent. a několika 80x80 mm a v cenové hladině asi jako scháněný panel já ji pouze vybalil podíval se regulaci vyzkoušel na stole a zase zabalil - což byl výkon na to, že jsem čekal měsíc, než přišla )