Dneska odpoledne se mi stala strasna vec.
Mam tualatina 1100 na 1515(11x137) a pouzivam dva moduly ram 256MB(prvni slot na RAM) ktera jede na 2-3-2 na 145 a 128MB(druhej slot) 3-3-3 na 145.
Chtel jsem otestovat propustnost pameti pomoci programku speedsys (pod dosem) a tak jsem tu 128 vyndal a 256 nastavil na max.
Pri fsb 145 a nastaveni 2-2-2 uz windousy nebutojou ale pod dosem to jelo perfektne. Pote jsem snizil casovani na 2-3-2 a zapojil 128 modul.
Pri nasledujicim postu mi deska detekovala jen 128 misto 384MB. Proto jsem nastavil casovani na 3-3-3 a snizil fsb na 137. Opet jen 128MB.
Tu 128 jsem vyndal a pri dalsim butovani uz jsem mel 256. Tu 256 jsem nechal v prvnim slotu na pameti a tu 128 dal do tretiho.
Zapnu PC a NIC. Ani monitor se mi nazapnul![]()
Vyndal jsem tedy tu 128 a vyndal grafiku - zandal grafiku. Opet NIC. Pote jsem skousel vsechny mozne kombinace pameti ve vsech bankach.NIC.
Po zapojeni speakru se mi ozyval dlouhy ton + pauza stale dokola. U kamose na internetu jsem si zjistil ze to je chyba pameti nebo grafiky.
Smazal jsem tedy CMOS (jumperem na desce pri vypnutim napajenim), vypnul softmenu a pomoci svitchu na desce nastavil nasobic na 8 s fsb na 100. Po tomto zasahu prestal speaker piskat ale PC stale NIC.
Vecer jsem si vypujcil PCI grafiku S3 virge 2MBa vyzkousel ji misto meho AGPckoveho GF2MX. Opet nic. Jiny pameti sem zatim nesehnal (kazdej ma DDR), snad sezenu zejtra.
PROSIM VAS VSECHNY, KOMUKOLI SE NECO TAKOVEHO STALO PORADTE.