Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 50 z 50

Téma: Velkej problem - asi ovladace

Standardní

Citace Původně odeslal Octopuss
    jo, ale jak to mam po castech instalovat? jedina moznost je spustit instalaci, ktera to nakopiruje vsechno. samozrejme muzu nektery veci udelat rucne, ale musim vedet, kde to je. kdyz ve spravci zarizeni vidim multimedia adapter tak je jasny ze to je zvuk, tak dam aktualizovat ovladac a je to. jenze co to ostatni? jak to mam postupne nainstalovat?
    V každém tom adresáři by měl být *.INF soubor. Tak to zkus přes ovládací panely, přidat HW..... a natvrdo to tam zkus nainstalovat. Pokusy s tím doma dělat nebudu, abych si toto ověřil. Jsem rád, že s tím problémy nemám a rozházet si to nechci.
    Ryzen 5 3600/16GB/256SSD+3TB HDD/R7-370/W10 PRO

Standardní

Ted jsem to zkusil a nejde to. Jedinej ovladac kterej jsem zatim nenainstaloval (neaktualizoval ve spravci zarizeni) je to co se skryva v adresari GART - myslim ze to je neco s AGP. Ale nevim, proc by zrovna tohle melo zpusobovat problemy pri spousteni programu....

Standardní

Tak potom máš několik možností:
    1) nechat počítač nestabilní
    2) nepoužívat drivery nForce
    3) pokusit se reklamovat MB u prodejce
    4) sdělit svůj problém výrobci MB
    5) koupit novou desku

To vše za předpokladu, že si si jistý, že to nedělá žádná jiná komponenta v PC.
    Osobně bych si tipnul na problém s IDE drivery, ale je to jenom doměnka. Co chlazení, je OK?

Standardní

vzdyt zadny IDE ovladace nemam nainstalovany
    chlazeni je ok. komp je az na disk uplne stejnej jako driv...
    softearove je jedinej rozdil v sp4. driv byl sp3+zaplaty

Standardní

No vidíš, začíná ti to docházet. Toto musíš brát jako výchozí bod. Máš 2 změny, po kterých se ti to zhoršilo. Co tím chce básník říci?
    Zkus nový disk s SP3+záplaty, nebo zkusit si někde vypůjčit disk (od kamaráda ze šuplíku, samo, když je možnost). Myslím, že v servisu by ti mohli pomoci. Alespoň já jsem na takovýhle věci připravenej a když někdo pošle např. HDD na reklamaci, tak mu zatím půjčím jiný, který tu mám jen pro tyto účely.
    Sám sis tedy odpověděl na svoji otázku, teda pokud se ti něco nesemlelo při instalaci (statická elektřina).

Standardní

No celej system jsem reinstaloval asi 8x a dokud se nenainstalovaly ovladce na desku tak to bylo v poho... Ja nevim, na jinejch kompech to beha v pohode ! Pochopil bych, ze se treba hada ten SP s nejakou casti ovladacu, ale kdyz to na tatovym kompu beha v pohode... Ach jo. No nainstaloval jsem krome toho AGP vsechno rucne a zatim v poho... Asi to spis necham bejt, nemam cas na reseni picovin ( (ktery me ovsem stvou)

Standardní

Jakou máš grafiku? (možná mi to jen uniklo)

Standardní

A jaký zdroj?

Standardní Re: Velkej problem - asi ovladace

Mam 8RDA+ a predevcirem jsem koupil novej disk, takze jsem musel instalovat znova.
    Jenze pokazdy driv nebo pozdejc (do pul hodiny po instalaci) mi to zaclo kravit, chtel jsem neco spustit a vyskocila hlaska "spravna inicializace aplikace se nezdarila". Nekolikrat jsem preinstaloval cely posrany Windowsy a porad stejny (nehlede na to, ze na prvnich 2 instalacich mi jako bonus priletel Blaster ).
    Mam dojem ze jsem ale prisel na duvod - ovladace nForce, konkretne 2.45. Ted naposledy jsem je neinstaloval, rozbalil to a nainstaloval jen sitovku a zvuk, abych aspon moh na net. Uz je to nekolik hodin, vsechno dodelany, takze je pravdepodobne problem nekde ve zbytku ovladacu. Co mam ale delat? A stalo se neco podobnyho uz nekomu?
    Tak mne sa pred 3 dnami stalo nieco moc podobne... Mam CT-7NJS Zenith rev: 1.0 a dal som do nej bios na ULTRA verziu (nFORCE 2 400)... Vsetko bezalo v pohode... Akurat som si chcel uz preinstalovat windows... po nainstallovani starsich nFORCE ovladacov (nove som nevedel najst a stahovat sa mi nechcelo... tak som pouzil originalne CD)... mi vobec nenabiehal win... (XP Professional)... To sa zopakovalo asi 3x... Potom som na to dosiel a stiahol nove ovladace... A teraz mi bezi vsetko v poriadku...
    -{LuPuS}- TeraThlon: AMD Athlon XP 2500+ Barton @ 3200+ (200x11,5x1,75V)...[Cooled by COOPER BASE + Thermal take Smart Case Fan II + Cool Mod] ChainTech 7NJS Zenith (n-FORCE 2 SPP + MCP-T) board [SB Cooled by Tt Crystal ORB]... 256MB DDR PC3200 TwinMOS (2:2:2:2) 2,5@3,1V synchro s CPU (200MHz) [Cooled by Tt active RAM cooler + CoolerMaster COOPER RAM Coolers]... Sparkle Ge-Force FX 5900XT (505MHz GPU, 901MHz V-RAM)... 160GB Maxtor SATA 8MB Cashe 7200rpm... 123GB IBM UATA 8MB Cashe 7200rpm... Aktívne chladenie na všetkom... 350W (moded) PSU... Chieftec MA-01SLD (Matrix Big-Tower with LED mod)... Creative Inspire 6700 6.1 Speakers... BlueTooth...

Standardní Re: Velkej problem - asi ovladace

Powercolor R9700np, Fortron 200W

Standardní

Neviem preco si to nenapises do profilu potom sa ta ludia nemusia vsetko vypytovat a info idu ako s chlupatej deky only idea
    NEW * CPU:C2D E4500@3Ghz 1.392V 273x11 delicka 3,4, MB:Gigabyte P35 DS4 rev.2.0, RAM:A-DATA 2x2GB 800Mhz@930Mhz Vitesta Extreme Edition, HD:2xWD 320GB AAKS, DVD:Samsung 203P, GPU: GeForce Gigabyte 8800GTS 512MB, LCD:24" HP LP2465, Case:Compucase 64A34, PSU:Enermax Liberty 400W, SB Live5.1, MS Intelli Mouse Explorer 2, HP920C + HP LJ6L, Scaner-Microtek3630

OLD * CPU:AMD Athlonek 1700XP 0303 JIUHB@2400XP 200x10, 1.675v, MB:Ep@x 8RDA modded 1,9Vdd, Arctic Cooling Slim Silent Pro TC, RAM:TwinMos 2x256MB PC333 5-3-3-2, HD:WD 80GB 7200rpm, DVD: LG 1432, GPU:MSI GeForce4Ti4200 128Mb 315x620, MOUSE:A4-Tech WOP35, LCD:17" Viewsonic 172b, HP920C+HP LJ6L, Scaner - Microtek3630

Standardní

no jo, to bych moh, ale me to prijde trapny mit pod kazdym prispevkem na 10 radkach napsany jakej mam vytunenej pocitac vcetne toho kterej Kim Ťang Ha montoval jednotlivy casti a kdy mel prujem...

Senior Member minceVIP Avatar uživatele Dawe
    Vliv
    296

Standardní

A to sis nevsim tohoto checkoboxu pri postovani ? Attach signature (signatures can be changed in profile)

Jinak jaky kravinky v podpise budes mit uz je snad na Tobe...
    Porad lepsi blbej podpis nez lama v avataru (a u compu)

BTW: Doufam ze s tim zdrojem si delas nemistnou legraci. Protoze jestli ne, tak znam jedno biblicke uslovi - blahoslaveni chudi duchem.... Odpust jim Boze neb oni nevedi co cini.
    There is nothin' fair in this world
    There is nothin' safe in this world
    And there's nothin' sure in this world
    And there's nothin' pure in this world
    Look for something left in this world

Standardní

LOL ja napsal 200W Dobry no, myslel jsem 300

A na lamu mi nesahej

Vliv
    296

Standardní

Na lamu Ti samo sahat nebudu, zrejme se s ni rad identifikujes... Nebo co to s nima delas... Radsi nevedet... Chci spat.....

Zpet k problemu - vazne se Ti problem objevil pokazde kdyz si nainstalil JAKEKOLI nforce drivery ? Zkus SP3, me se SP4 neosvedcil... Problemy se stabilitou.... Kdyz nainstalim SP3 a zaplaty tak je vse v poho, po instalaci SP4 ma comp problemy se stavanim z S3 apod....

Standardní

No nic jinyho to asi bejt nemuze, hw je stejnej, disk nemuze hrat roli... holt se asi zacne hadat nejaka novejsi cast windows s ovladacema...
    zkousel jsem 2.05 a 2.45 a pokazdy stejny
    kdyz jsem rucne nainstaloval vsechno krome cehosi s agp, slo to. kdyz jsem pak pustil normalne instalaci celyho baliku, zaclo se to srat

Vliv
    296

Standardní

krome cehosi s agp,
    AGP GART ?

Standardní

Jo. To jediny jsem jeste neinstaloval - taky proto ze nevim jak , vsechn ostatni jsem ve spravci zarizeni nasel, tak jsem auktualizoval ovladac. Tady tohle jsem nenasel...

Vliv
    296

Standardní

Tady se doctes vse o GARTu http://developer.intel.com/technology/agp/

Zkus inovovat AGP to PCI bridge. MElo by to fungovat.,...

Pak budes mit konecnou jistotu co zpusobuje error.

Standardní

Tak jsem tu znova
    Uz jsem na to prisel - musim instalovat ovladace ruco, bez GART - pak se to nesere. Zajimavy ale je, ze kdyz to neni nainstalovany, tak jedu jen AGP 4x a fastwrites se vypnou. Nevite nekdo co s tim, a proc to muze delat? AGP 4x me trosku vadi...

Junior Member
    Vliv
    270

Standardní

Zkus tam hodit nForce_3.13_WinXP2K_WHQL_english (nebo international).exe
    AMD XP2500@3200(10.5*211 ,1.75V)/ABIT NF7-S(rev.2.0)/ 2*256MB3200 OCZ CL2Perf. Dual/Leadtek GeForce3 Ti500/ Seagate Barracuda IV 80GB+ Maxtor 30GB/ DVDToshiba 1612/EIZO F77S/Gmono BLACKJJ-2029+/FortronATV300W/Chlaz. Arctic Cooling SlimSilentProTC/Microsoft Wireless Optical Desktop Executive Edition CZ

Standardní

To jsem zkousel. Fakt nezalezi na verzi toho baliku. Je to tim GARTem. Jen nechapu proc

Vliv
    296

Standardní

Tak jsem tu znova
    Uz jsem na to prisel - musim instalovat ovladace ruco, bez GART - pak se to nesere. Zajimavy ale je, ze kdyz to neni nainstalovany, tak jedu jen AGP 4x a fastwrites se vypnou. Nevite nekdo co s tim, a proc to muze delat? AGP 4x me trosku vadi...
    Cim to presne je, Ti v tuto ranni hodinu, nereknu, ale vyple fastwrites a AGP 4x Ti nemusi VUBEC vadit, protoze jejich realny prinos k vkonu je tezce zanedbatelny... Konkretne 1-4% Kvuli tomu nestoji za to mit nestabilni comp...

Standardní

Jasne, ja vim ze to neni az tak obrovskej rozdil, ale clovek se snazi trochu taktit a takhle to akorat srazi vykon dolu. No a predevsim je divny aby to nefungovalo, kdyz to karta podporuje Fakt nevim co s tim

Standardní

Tak jsem to doted nevyresil Stve me to spis z principu... Nemuze to treba byt novejsim biosem? Cca pred pul rokem to slo, no a to jsem prave mel jeste nejakou starsi verzi biosu. Nedavno jsem zkousel i 2.03 (ty jsem tehdy asi pouzival) a to samy...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. gentoo a problem s kernelom asi
    Založil pipo v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 11.11.2005, 10:11
  2. Problem: Audigy 1 a ovladace pro DOS
    Založil NLC v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 15.02.2004, 16:44
  3. Gigabyte 7VAXP a problem se sitovkou
    Založil DonPedro v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 14.10.2003, 17:24
  4. Creative SB Live 5.1 a ovladace = problem!
    Založil idoktor v sekci fóra Základní desky
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 19.05.2003, 13:28
  5. Ovladace + TV OUT + Chyba ?
    Založil AjsTi v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 23.04.2003, 13:06

Pravidla přispívání