hele jakej presne kabel si pouzil??ja mam ati 2600pro a nevim jak to zapojit aby mi sla tv barevne ...pres s_video
hele jakej presne kabel si pouzil??ja mam ati 2600pro a nevim jak to zapojit aby mi sla tv barevne ...pres s_video
Dell XPS 1210,Sams 275t,Microsoft XBOX360,Natural Mouse 6000 + Keyboard 4000,Windows 7 ProfessionalBlondie : You see in this world there's two kinds of people, my friend. Those with loaded guns, and those who dig. You dig.
NTB: FSC ESPRIMO Mobile V5505 | Genius SP-HF 2000X | Logitech MX518 Gaming-Grade Optical Mouse | Logitech UltraX | UPC 10M | Ferguson D-880HX | Xkrabice 360 Arcade, 20 GB HDD, 2x white wireless controller - Philips 32PFL7562D/10 via HDMI
2Lukas
Většinou je problém v zemní smyčce přes společnou anténu (kabelovku). Stačí přestřihnout přívodní koaxiální kabel který máš připojený do zásuvky společné antény (kabelovky). Střední vodič spojíš přes kondík (kapacita kolem 150pF). Stejně tak spojíš stínění přes kondík (kolem 150pF). Pak to celé nějak mechanicky zafixuješ (osvědčilo se mi celé to "zasnoplit" termolepidlem a zatáhnout do smršťovací bužírky).
!!! Ještě upozornění: kondíky musí být keramické a na vyšší napětí (zhruba na 250V, v GM mají i na 500V). A to proto, že rozdíl potenciálů zemí bývá někdy hodně velký (i když se to chová jako měkký zdroj, dokáže to někdy házet i slabou jiskru).
SEARCH nepomohl. Ale k veci. Mam Radeon 9200 128b a problem s pouzivanim divadelniho modu na TVoutu. Kdyz mam monitor jako priamarni zobrazovac a TV jako sekundarni tak sice na monitoru jede video v okne a s PC se da dal pracovat, ale na TV (respektive TVoutu) se opakuje video asi v pul vterinove smycce.A deje se to i s opacnym nastavenim primarniho a sekundarniho zobrazovace. Na monitoru sice v okne, ale zaseknuty a na TV normalne bezi. Vyzkouseno na dodanych Catalist ovladacich ke karte i s novymi 3.9 od ATI, Omega i Neutralu. Nejde o nejake spatne nastaveni (predpokladam mou vinou, nemam zkusenosti s TVoutem) softwaru? Snad jsem se do toho moc nezamotal
Diky za pripadnou radu. Tak zatim ...
EDIT#1:Vyzkousene prehravace MV2player a WMP ... stejny vysledek.
Jestli si dobře vzpomínám, tak mi to kdysi dělalo něco podobného (seklo se to) a myslím, že se mi to stalo, když jsem plácal ovladače jeden přes druhý. Špatným nastavením to asi nebude - ono tam pomalu ani není co zkazit. Přehrávačem taky ne, ikdyž zkusit jiný můžeš. MV2Player neznám, ale WMP musí jet.Původně odeslal Milda
Zkus čistou instalaci, řek bych, že jestli jsi tam pomíchal víc ovladačů, tak to může být zabordelené.(heh dobré slovo)
Under rekonstruction....
Dej si rozšířenou plochu na 2 monitory, TV jako sekundární monitor a v MV2PLAYERovi dej nastavení, klikni na PC/TV a tam někde je položka, na kterém monitoru se bude přehrávat film. Pouští to bez overlaye, zatěžuje to víc procesor, ale podle mně lepší než použít Rage Theater.
Mam dost velkej problem koupil jsem novou televizi Philips jeden s posledních typů 100 Hz flat atd... tech. parametry nejsou asi dulezite nicmene TV out na grafarne funguje ale s jednou vadou obraz neni cisty resp. pres nej prejizdi pruhy, ktere vypadaji jako vlny nevite jak to vyresit jinak tenhle problem ma i kamos na Thomsonu s GeForcem
PS: moje grafarna ATI 8500 PRO Club3D
PS: zkousel jsem tyto kombinace cinch-cinch, Svideo-Svideo, cinch-SCART, Svideo-Scart
diky vsem za pomoc
ALBERT 8 mod, Athlon64 3000@3200, Abit AV8mGURU, 1GB Ram Apacer CL2, MS NX6600GT-VTD128 128MB, WD 160 GB SATA, Seagate 40GB PATA-bylo mi ho líto ak jsem ho tam nechal, CD-RW NEC 7700A, LG SuperMulti GSA-4163B, AudigyPlayer, GeniusHomeTheatreWood, move servis by Samsung SMS5100+Optical mouse+knipl
macek007 skusil si uz odpojit antenu od kabelove televize? ci jak se to rekne
tady je problem se zemi, ruzny potencial kabelovky a PC
resit se to da i takhle:
http://mujobchod.atlas.cz/shop/item....673&id_cat=362
ku prikladu
proto sou tam ty pruhy a to brumeni....
1. AMD Athlon XP 2000+|EPOX 8rda+|Artic Cooling Super Silent PRO TC|256 RAM 400Mhz|ManLi Radeon 9100 ViVo|Seagate 80GB 7200ot|CDRW HP 8200|Hansol 720D 17\" flat|Logitech MX300|Logitech webcam|HP 640C
2. AMD K6-2 500 MHz|ManLi VIA|Cooler K7|96 RAM 100 MHz|CDROM 24x|ManLi TNT2 16 MB|Samtron 15\"|SoundBlaster 128|A4TECH opticall mouse|Scanner AVEC II E3|Home network + internet network :)
Grafika: Power Color ATI Radeon 9000 Pro. Spolu s kartou som dostal redukcie S.video(7 kolikov) - cinch(zdierka)a chinc - chinc (kolil-kolik) na TV mam chinc(zdierka), ked sa takto pripojim a dam v ovl. pan. rozpoznat vzdy rozpozna len monitor, TV nie je aktivovane a nijako sa mi ho nedari spojazdnit. Urcite robim nieco blbo, nenapada Vas nahodou co? Proste mi to vobec nevie rozpoznat TV. Robi to na vsetkych ovladacoch, teraz pouzivam 3.8. Vdaka
MB Gigabyte 8PE667
CPU P4 2,4@2,7GB; 512 MB DDR 333@375.;
HDD Seagate 40GB 7200 ot.;
RADEON 9000PRO 128 MB, výrobca Power color, ovladace Catalyst 3.1
Windiws XP profesional CZ (5.1, Build 2600)
Ja to mam tak:
PC[ATI RADEON ViVo]---[redukcia S-video/cinch]-------[koaxial 10m]-------[cinch]---[redukcia cinch/scart(prepinatelny In-Out)]--video
PC[zvuk 5.1]---[3,5 jack]-------[stereo kabel]----------[cinch]--[redukcia cinch/scart]---video
video[2xscart,antena-In,antena-Out]------TV
|---DVD
|---TV
Rozpoznanie TV, no vo vlastostiach obazovky kliknes na TV pravym tlacitkom na myske a vyberies ZAPNUT
Ak je vsetko zapojene, musi naskocit.
1. AMD Athlon XP 2000+|EPOX 8rda+|Artic Cooling Super Silent PRO TC|256 RAM 400Mhz|ManLi Radeon 9100 ViVo|Seagate 80GB 7200ot|CDRW HP 8200|Hansol 720D 17\" flat|Logitech MX300|Logitech webcam|HP 640C
2. AMD K6-2 500 MHz|ManLi VIA|Cooler K7|96 RAM 100 MHz|CDROM 24x|ManLi TNT2 16 MB|Samtron 15\"|SoundBlaster 128|A4TECH opticall mouse|Scanner AVEC II E3|Home network + internet network :)
Díky pomohlo samozrejmePůvodně odeslal neoxo
objednal jsem si ten clen doufam ze to pomuze protoze uz jsem vyhodil dost penez za TV....nevis jenom jestli se ten clen dava k televizi nebo k antennimu vystupu ze zdi....
jeste jednou diky
ALBERT 8 mod, Athlon64 3000@3200, Abit AV8mGURU, 1GB Ram Apacer CL2, MS NX6600GT-VTD128 128MB, WD 160 GB SATA, Seagate 40GB PATA-bylo mi ho líto ak jsem ho tam nechal, CD-RW NEC 7700A, LG SuperMulti GSA-4163B, AudigyPlayer, GeniusHomeTheatreWood, move servis by Samsung SMS5100+Optical mouse+knipl
mám 9000Pro (Hercules) a řeším jestli ji zapojit přes:
1. S-video kabel
2. kompozitní cinch (redukce přiložena u karty)
na TV je scart s funkcionalitou S-video, takže nějaká redukce (S-video -> scart nebo composite cinch -> scart) tam bude tak jako tak. Jde mi o to, co funguje; estli oboje, tak co má lepší obraz.
TV Mascom, 72cm, 100hz - ten nejlevnější model asi za 15.000Kč
předem dík
MSG
----------
Didaktik M
Commodore C64
doporucujem,
[grafika]-s-video--redukcia cinch ----[ koaxialny kabel ]--- cinch---[redukcia cinch/scart]---scart[video resp. TV]
koaxialny je tieneny a moze byt dost dlhy a kvalita ostava nezmenena,
ja mam viac ako 15m a obraz je cistucky krasny
Tak tomuhle se pokud možno vyhni.Původně odeslal neoxo
Takhle se to dělá jen pokud TV nepodporuje S-video (pak stejně nic jiného nezbývá).
Jestli má TV S-video vstup tak ho použijte. Vedení cinchem (kompozitní signál - chrominance i luminance jde po jednom drátě) má už z principu horší kvalitu a náchylnost k rušivým vlivům). I když pokud se to udělá kvalitně, tak to docela ujde, taky jsem to tak kdysi měl.
Můj subjektivní odhad je, že Cinchem je to 30% horší než přes S-video.
Nejlepší je to:
grafika->SVHS--->Scart(s podporou SVHS, vzadu TV)
nebo pokud ti nevadí kabel vpředu TV (většinou), tak rovnou
grafika->SVHS--->SVHS->TV
Kabely i s redukcema se dají koupit třeba tady http://www.alfacomp.cz/censes/cenidx.htm
- nejdražší je S-VHS+2xCINCH/SCART 15 metrů za 235,-Kč i s DPH.![]()
Under rekonstruction....
právě to jsem si myslel: S-Video je kvalitnější, ale méně univerzální. Na normální video to už ale chodit nebude, co? A co macrovision, je nějakej rozdíl když to dám přes S-Video nebo cinch (myslím tím jako jak to vosrat...)?
MSG
----------
Didaktik M
Commodore C64
JJ, přesně tak Cinch strčíš do všeho, ale S-video je lepší, takže pokud ho můžeš využít tak to udělej.Původně odeslal msg
Pokud má to video SVHS vstup tak není problém.![]()
Otázce o macrovision nějak nerozumím, upřesni to.
Under rekonstruction....
video je právě jen VHS (6hlav, stereo) a myslím, že s S-videem si asi neporadí.
Ohledně Macrovision... někdo to zcenzuroval![]()
![]()
, takže to zformuluju jinak: jestli je nějaký rozdíl při použití S-video nebo kompozitu pro připojení videa - typicky jestli, když se tam dá ten cinch, jestli to odblokuje tu Mac. ochranu; ev. jak se jí zbavit jinak? (Jinej DVD SW (ne powerDVD, další program, propojení videa přes TV...).
Podotýkám, že jsem tohle zatím řešil jen při kopírování kazet, kde to lze udělat přes anténí vstupy nebo použitím starého videa, kde Macrovision ještě neexistovalo.
MSG
----------
Didaktik M
Commodore C64
no ta cena je super, ale Ostrava...![]()
tady jsem viděl 5m Svideo - scart, trochu lepší, pozlacenej... asi za 700Kč a to ten shop patří k těm levnějším.
Jasně, že cena za kabely může jít do tisíců (konec konců já mám kabel CD -> zesík za litr a byl v tom krámě skoro nejlevnější ), ale tohle ne. Neví někdo solidní shop v Praze na kabely (ale frontu v Alzasoftu předem odmítám)
děkan
MSG
----------
Didaktik M
Commodore C64
No, nevím. Když jsem to kupoval, tak jsem měl MSI (8890) GeForce4 a obraz se mi na krajích nějak divně vlnil, ale to asi bylo tím TVoutem. Teď mám Radeona a mám sice obraz čistý, ale ČB.Původně odeslal kubajzz
. Mám to zapojené přes tu redukci Scart --> S-Vhs. Tak stejně jsem to měl zapojené i s tou G4 a obraz byl aspoň barevný, tak teď nevím co s tím. A to jsem si koupil Atinu, protože jsem slyšel, že má lepší TVout než GeForce.
Case:Chieftec DX-01B-D-U, Zdroj:LC Power 550W gold, MB:MSI KT6 Delta-LSR, CPU:AMD Athlon XP 2200+, Paměti:2xApacer 512/400, VGA:ASUS A9550GE/TD 128MB, HDD:Seagate Baracuda IV - 80GB, DVD-RW:LG GSA-4163B, DVD-Rom:Toshiba SDM2012C, Monitor:19´IBM P97, Repro:2.1 Creative Inspire P380
No tak to máš asi ten nejklasičtější problém.Původně odeslal smile4me
Tvoje televize nepodporuje SVHS.
Ta GF4 měla výstup cinch, že?
Když máš čistý ČB obraz, tak ti tam nejde barevná složka. Pokud to máš dobře zapojené (což asi máš s orig. kabelem) a TV to nepodporuje, tak musíš vést obě složky po jednom drátě (jako cinch).
Teď mě napadlo, že by to šlo zadrátovat ve stylu AMD.![]()
Spoj v konektoru ty dva horní kolíky (ne ty spodní se stíněním) a pojede to.
Under rekonstruction....
No právě, že na té G4 jsem měl taky S-VHS a jelo to barevně. Tak to právě moc nechápu.Původně odeslal kubajzz
![]()
Case:Chieftec DX-01B-D-U, Zdroj:LC Power 550W gold, MB:MSI KT6 Delta-LSR, CPU:AMD Athlon XP 2200+, Paměti:2xApacer 512/400, VGA:ASUS A9550GE/TD 128MB, HDD:Seagate Baracuda IV - 80GB, DVD-RW:LG GSA-4163B, DVD-Rom:Toshiba SDM2012C, Monitor:19´IBM P97, Repro:2.1 Creative Inspire P380
Prosim o radu v zapojeni , na obraz som pouzil koaxial tieneny , zapajem z PC z S video -Hosidenu cez redukcia na cinch a koaxial - obraz mam celkom dobry. Ale neviem si dat rady so zvukom, pouzil som kvalitnu dvojlinku - tienenu ,ale zvuk mi pri prehravani na TV hrozne brumi- take rusenie asi viete, ako to prediist, do akeho vystupu ju treba zapojit??
Pentium D 930 3Ghz@3.6Ghz, ASUS P5WD2 Premium, 2X 512 DDR2 Corsair Dualchannel 800MHz at at 5-5-5-12,
2x512 800MHz DDR2 PQI, ATI Radeon x1600XT Sapphire 256MB, 500W, Hitachi 250GB SATAII +Hitachi 160GB PATA, SAMSUNG 970P
Zkoušel jsi vytáhnout anténu z TV?Původně odeslal WORMBOY
Dakujem , bolo to tou antenou , hnusoba jedna, ale ako by sa to teraz dalo uzemnit, nechce sa mi ju zakazdim ,jak budem kukat divx furt vytahuvatHelp
Pentium D 930 3Ghz@3.6Ghz, ASUS P5WD2 Premium, 2X 512 DDR2 Corsair Dualchannel 800MHz at at 5-5-5-12,
2x512 800MHz DDR2 PQI, ATI Radeon x1600XT Sapphire 256MB, 500W, Hitachi 250GB SATAII +Hitachi 160GB PATA, SAMSUNG 970P
Toto téma si právě prohlíží 2 uživatelů. (0 registrovaných a 2 anonymních)