Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Da se u nas koupit....

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní Da se u nas koupit....

tohle: http://www.pcabusers.com/reviews/sunbeam/p1.html ??
    jestli jo tak kde a za kolik, docela se mi libi
    Athlon II X2 250(stock) + Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. 2 + Nexus 120mm (800rpm) | Gigabyte GA-MA770T-UD3P | Zeppelin 3x2048 DDR3 1333 MHz | Sapphire 4670 Ultimate (passive) | Hdd Samsung spinpoint F3 500GB | Hdd seagate barracuda 500GB | Seasonic S12-II 430w |
    Opteron144@2700(1.425v)+Scythe Ninja + Nexus 120mm (idle - off; load 800rpm) | DFI Sli-Dr eXperT | Dual 2x512 DDR400@450 Hynix 4,3ns (2.5,4,4,11) | Asus x1950Pro | Hdd IBM Deskstar 180GPX 120GB 8MB cache | Chieftec BX-02B-SL-B + Akasa | Seasonic S12-II 430w |

Senior Member Avatar uživatele Fleak
    Věk
    38
    Vliv
    292

Standardní

nevim jestli presne tohle ale panel na regulaci vetraku maj na 100 procent v TNTradu
    AMD A64 3200+ Venice @ 2,7 GHz 1,575 V (TCaseMax 53°) + AC FREEZER 64 Pro | DFI nF4 ultra Infinity | PQI 2 x 512 MB RAM | Sapphire X1900 GT 256 MB no/OC | Seagate 7200.10 320 GB SATA II + Maxtor DiamondMax 10 250 GB PATA | Samsung SH-S182M | Fortron 400W - PNF | Logitech MX510 + Steelpad QcK | Sennheiser 212 PRO & Hercules XPS 2.100

Senior Member
    Vliv
    289

Standardní

no jo jenze tenhle ma regulaci od 0 do 12v skoro vsechny co vidim u nas prodavat maj 7-12V kdyby meli kua aspon 5-12....
    Athlon II X2 250(stock) + Scythe SCNJ-1100P Ninja Plus Rev. 2 + Nexus 120mm (800rpm) | Gigabyte GA-MA770T-UD3P | Zeppelin 3x2048 DDR3 1333 MHz | Sapphire 4670 Ultimate (passive) | Hdd Samsung spinpoint F3 500GB | Hdd seagate barracuda 500GB | Seasonic S12-II 430w |
    Opteron144@2700(1.425v)+Scythe Ninja + Nexus 120mm (idle - off; load 800rpm) | DFI Sli-Dr eXperT | Dual 2x512 DDR400@450 Hynix 4,3ns (2.5,4,4,11) | Asus x1950Pro | Hdd IBM Deskstar 180GPX 120GB 8MB cache | Chieftec BX-02B-SL-B + Akasa | Seasonic S12-II 430w |

Standardní

Tak napiš Fabsovi - objednává z caseking.de - a tam toho je docela dost - můžeš si i vybrat podsvícení
    http://www.caseking.de/shop/catalog/...p?cPath=33_110
    Asus A7N8X-E Deluxe, AMD XP1700@1866 MHz, Thermalright 947U@12cm fan(7V), 2*512 MB DDR 400 Hynix, Leadtek 5900XT@NV Silencer, HDD 160GB SP1614 Samsung, CD Samsung, DVD+-RW LiteOn 851, Enermax 365 AX-VE, case 3R Systems 101 (2*120 mm fan), LCD 19´Philips 190S5, Dolby´s keyboard

Standardní

Citace Původně odeslal Chihuri
    no jo jenze tenhle ma regulaci od 0 do 12v skoro vsechny co vidim u nas prodavat maj 7-12V kdyby meli kua aspon 5-12....
    Tak si kup pořádný kus HW např. TC 3 a ten reguluje 4 kanály od 0 - 100 % pomocí PWM a umí točit s ventilátory i např, na 10 % PWM - což vůbec není slyšet a je to plnej fuzzylog. automat , + se k němu dá přikoupit podsvícený display, kde se zobrazují hodnoty teplot a napětí 5 a 12V vč. odchylek a bezpečného vypnutí PC v případě havarie. A cenově se vyrovná tzv. znač. chladičům - teda jen pokud necítíš jako své poslání u PC kroutit potíkama a žasnout nad tím, že se mění hladina hluku a bát se odejít na WC, když máš chvíli ticho za tu cenu, že vše vypneš.

(takže, těch min 5V je tam z toho důvodu, protože výrobce si neumí poradit s automatickou regulací a chrání se před případnými natvrdo uvařenými PC(ochrana před setrvačností -čím větší shit pasiv tím více akceleruje tepelně - AMD proc. má v tomto prostředí životnost 3-5" a bez pasivu rovné 2"(vteřiny) - což není mnoho času a na CPU dávat takovouto regulaci je "šílenství "- jestli máš zájem mám doma skříň černé barvy (MIDI), a ta má skvělou regulaci od 3i , i s teploměry, i s jedním 120x120 mm vent. a několika 80x80 mm a v cenové hladině asi jako scháněný panel já ji pouze vybalil podíval se regulaci vyzkoušel na stole a zase zabalil - což byl výkon na to, že jsem čekal měsíc, než přišla )

Standardní

docela me zajima ten case ale chce to tam dat nejakej link nebo foto
    HRABE MI

Senior Member
    Vliv
    288

Standardní

Citace Původně odeslal akva
    Tak si kup pořádný kus HW např. TC 3 a ten reguluje 4 kanály od 0 - 100 % pomocí PWM a umí točit s ventilátory i např, na 10 % PWM - což vůbec není slyšet a je to plnej fuzzylog. automat , + se k němu dá přikoupit podsvícený display, kde se zobrazují hodnoty teplot a napětí 5 a 12V vč. odchylek a bezpečného vypnutí PC v případě havarie. A cenově se vyrovná tzv. znač. chladičům - teda jen pokud necítíš jako své poslání u PC kroutit potíkama a žasnout nad tím, že se mění hladina hluku a bát se odejít na WC, když máš chvíli ticho za tu cenu, že vše vypneš.

(takže, těch min 5V je tam z toho důvodu, protože výrobce si neumí poradit s automatickou regulací a chrání se před případnými natvrdo uvařenými PC(ochrana před setrvačností -čím větší shit pasiv tím více akceleruje tepelně - AMD proc. má v tomto prostředí životnost 3-5" a bez pasivu rovné 2"(vteřiny) - což není mnoho času a na CPU dávat takovouto regulaci je "šílenství "- jestli máš zájem mám doma skříň černé barvy (MIDI), a ta má skvělou regulaci od 3i , i s teploměry, i s jedním 120x120 mm vent. a několika 80x80 mm a v cenové hladině asi jako scháněný panel já ji pouze vybalil podíval se regulaci vyzkoušel na stole a zase zabalil - což byl výkon na to, že jsem čekal měsíc, než přišla )
    Teplotni ochrana ti nic nerika? Regulovat se vubec nemusi jen vetrak na CPU
    Ta regulace se vykuchat neda?
    P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W

Standardní

Citace Původně odeslal Fila
    Citace Původně odeslal akva

Teplotni ochrana ti nic nerika? Regulovat se vubec nemusi jen vetrak na CPU
    Ta regulace se vykuchat neda?
    Myslím, že pojem teplotní ochrana mi něco říká . Já osobně mám v compu TC 2 a reguluje tepelně ZDROJ a CPU další dva kanály mám neosazeny (i když teď, po přidání druhého HDD Baracuda 7200 / 8 MB možná kvůli životnosti HDD, přidám ještě jeden TC3 80x80 mm. Regulaci mám zapojenu přes Secure Board, jehož součástí jsou i rychlé radiální Schurter tepelné pojistky(60-70 °C-PODLE TOHO KAM SE UMÍSTÍ) - které se při tepelné havarii přeruší,(nevratně - je nutná výměna ) a ventilátor se roztočí na 100% z náhradního napájení . Těch pár korun za pojistku za tu bezpečnost stojí !
    A dovolit si to mohu z důvodu umístění v CASE AIR M@TRIX , kde asi většina airflow je zajištěna konstrukcí skříně a úpravami tuning. firmy .

To jen na okraj ,
    jinak vykuchané je to za okamžik a možná i samostatně . Ale ten CASE není ošklivý , má i červené plexi, přes které svítí hodnoty . Ale na 2x16 znaků podsvětlený display na AIR M@TRIXE PROSTĚ NEMÁ. Jinak i objemově jsou skoro stejné i stejně černé (pokud nejseš rasista)

P.S. nejdou mi vložit obrázky - kdyby mi někdo poslal postup ? (jsem totiž neobyčejně líný hledat něco ve FAQ , když se to netýká mého momentálního zájmu ) Předem děkuji, kdyby se někdo slitoval a poradil jak na to !

Senior Member
    Vliv
    288

Standardní

Vzdyt tepelnou ochranu maj v sobe samotne CPU(P4) nebo vsechny novejsi desky pro AMD Na nejaky pojistky kazdej kasle
    Obrazek musis nejdriv umistit nekam na web, pak ho sem vlozis prikazem [img]link na obrazek[/img]
    P4 3.4GHz NW - Radek-B Cascade WB, Saphire ATI Radeon 9800 Pro - Radek-B GPU WB, Asus P4C800 Vcore stable Vmod - Swiftech MCW20 NB WB, 2x512MB A-DATA DDR 500, Casetek Midi Server 1019 Al+plexi bocnice, 2x Hitachi 120GB on Intel SATA raid - Galaxi HDD WB, Lite-on CD-RW 52x32x52 , Genius home theathre 5.1, Sound blaster Audigi2, Logitech MX 500, Belinea 17\" Flat, Zcom XI-626, Ronja Tetrapolis, Enermax EG465 460W

Standardní

[quote="Fila"]Vzdyt tepelnou ochranu maj v sobe samotne CPU(P4) nebo vsechny novejsi desky pro AMD Na nejaky pojistky kazdej kasle

Tak , díky za radu, toho jsem se bál, že kvůli obrázku v digitálu musím založit web, ale přesto jistota je dobrá věc, i když má nepěkné zabarvení.

A teď k té ochraně, HW ochrana Tě ochrání za každou cenu, to znamená : jestliže hlídaný komponent dosáhne teploty na kterou je cejchována tepelná pojistka ta se odpálí a provede akci - zabránit tomu je holý nesmysl - jako kdybys přemlouval semtex, ať počká s výbuchem . A je zcela jedno v jakém je systém stavu - jestli se kousli Bilovi pohůnci a vybarvili pěkně modrou obrazovku, nebo "dobří lidé" při dokazování bezpečnostních děr přetíží Thorv. systém (LINUX) a ten pěkně zatuhne, pak jaksi nefunguje ani sniž. napětí jádra u P4 , a ty novější AMD boardy - no ty jsou opět mimo mísu i se všemi HW monitory atd.... - oni jsou totiž schopny pouze HW monitorovat a to jen v případě, že je vše OK ! , nehledě o kvalitě měření (čidla LM dle katalog. listů výrobce s tolerancí + - 3 °C . Jo a ještě jedna perlička - nebezpečí tepl. poruchy obvykle nevyhodnocují dle teploty, což bych hloupě předpovídal (když mají čidla tak pěknou toleranci že) ale dle infa Hal.sondy - t.j. jestli se točí ventilátor obvykle na CPU . Takže při montáži pasivu má spusta uživatelů problém, neboť některé MB nejdou vypnout tyto kontroly ani v BIOSU. Teda vypnout jdou, ale nechová se podle této volby. Dokonce jsem zažil Hlášku BIOSU že teplota je -63 °C ! (MSI) atd...atd...

A TC 2 ? - to je schopno nejen monitorovat ale i exekuovat a to i v nestabilním stavu ( při bootu systému, zatuhlém OS (jakéhokoliv) destrukci zdroje atd... - k jeho vlastní činosti stačí 2,7 V a při skládaném zdroji, který je použit při konstrukci nenastal dle výrobce ještě případ, kdy by nebyl schopen cokoliv vykonat a zabezpečit HW vypnutí stroje .

no to jsem se rozjel - promiňte, ale mazat to už nebudu a tupě doufám že nemám hrubky - už mi z toho vyhládlo . Když-tak to smažte , neboť pravda si to zaslouží !

Senior Member
    Vliv
    288

Standardní

u P4 se nesnizi napeti, ale "aplikuji" se tzv. duty cycles Jinak ta ochrana u P4 se spusti kdykoli, u AMD nevim, ale nejspis taky

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání