Citace Původně odeslal Aliencz
Citace Původně odeslal mikus
....Nechci tvrdit, ze by ty 100Hz mely nejak vylozene mizernej obraz, to zas ne. Ale kdyz jsem si koupil misto 8 let stare Philips 50Hz noveho Philipse 100 Hz, byla pro me ta kvalita obrazu velkym zklamanim - v primem porovnani je ten 100Hz lehce zamlzeny. Povidal jsem to jednomu znamemu, co se uz 30 let zabyva profesionalne prodejem a servisem televizi, a ten mi rek, ze to je skutecnost, ze ty 100 Hz nemaj tak ostry obraz jako 50 Hz a potvrdilo se mi to, kdyz jsem pak na ruznych PC-monitorech hledal optimalni kvalitu obrazu: se zvysovanim frekvence klesala vzdycky ostrost.
No že zvyšováním frekvence může kvalita obrazu - ostrosti u PC monitorů klesat - to mohu potvrdit, to ano, ale patrné je to opravdu jen u slabších grafických karet a slabých monitorů ..... u kvalitních komponent je to bez potíží. U toho TV je mi to záhadou, opravdu s tím doma nemám potíže ..... netuším jak starý model Philipse máš, ale já mám novej Finlux a ten má dokonce spec. funkce na vyladění ostrosti obrazu a na MAX to tedy rozhodně nemám, to už totiž bylo ostré moc ..... možná i voblasti TV záleží na verzi modelu, elektroniky, obrazovky a zda se jedná o starší 100Hz modely, nebo ty nové .... proto bych to raději nezevšeobecňoval, protože v praxi se mi potvrdily oba případy ...
[/quote]

Přesně tak, není 100Hzovka jako 100Hzovka-nelze srovnávat Philipse s Finluxem-leda tak s LOËWE(tu mam já). FINLUX a LOËWE nejsou opravdu běžné 100Hzovky