som pisal uz sem, mal som aj p4ku a teraz mam athlon
toto uz vyzera ako banda zakomplexovanych blbcov
to co pisete o slabom vykone fpu p4 je cista pravda, neoptimalizovane veci proste bezia neskutocne pomaly, moj prgm na simul. chem reaktora "prebehne" za 17 s na 2300 Mhz, zatial co na p4 3 GHz mu to trva 26s
napr ale matlab 6.5ka, neoptimalizovana pre nic pomaly, bezala rychlejsie na p4ke ako na terajsom athlone
ja tvrdim ze p4ka je dnes viac ako pouzitelna vo vsetkom, pretoze uz vsetko je viac menej optimalizovane, samozrejme athlon je na tom daleko lepsie co tyka hrubeho vykonu,
inac opteron ma podla mna taky vykon iba vdaka sse2, na jadre sa nic tak podstatneho nezmenilo, a ta l2 cache neurobi taky zazrak, ak sa mylim tak sorry
to pyroteam: quake 3 doslova miluje vysoku pamatovu prispustnost a kvoli tomu p4 vitazi, quake 3 nema optimalizaciu pre sse2, len pre sse
to mino: HT vyuzijes takmer vsade, ak si skusal robit 2 veci naraz, tak viez kolko to trva ked mas pustenu jednu velmi vypoctovo narocnu aplikaciu, HT vazne funguje a clovek moze v pohode robit
o tyka kancelarie, na oboch procakoch to bezi viac nez dobre a aj tak dnes komp caka na cloveka nie naopak
to intel: prosim ta vyspi sa a zacni rozmyslat, p4 2.4C neda skoro v nicom xp3000ku
co sa tyka chladenia, lepsie to maju intelaci vyriesene, xp@2300 MHz pri 1.7 V sa takmer neda uchladit bez super draheho chladica alebo brutalneho hluku, samozrejme ak clovek nema vodnika, kdezto ta p4ka ide v pohode na relativne tichom intel boxe na 3 GHz, napriek tomu ze ma daleko vacsi disipaciu energie