Citace Původně odeslal IntelCrasher
Jen tak pro informaci XP 2700 nebo 2800+ si P4 2,4GHz s HT a FSB 800 určitě nedají, na to bych vzal jed.Ať už to má být v programech kde je HT podporován (tam se není vůbec o čem bavit tam si 2,4 HT dá klidně 3000+ Bartona) ale i v normálních hrách.Jo uznávám ve hrách je AMD rulezz a je za nádhernej peníz P4 je pro ty co prostě chtějí mít INTEL INSIDE a vědomí toho že mají kvalitní procesor s kterým se nemusí bát pracovat v náročných aplikacích na výpočty. Jinak i já budu asi teďka stavět AMD Barton 2500+ pro kamaráda a vím že už je to slušnej CPU a nemusím se bát že to nějak vyhoří
Len pre info, ja fakt nechcem flame.

nehnevaj sa na mna, ale na normalne programy (ked nepocitam streamingove + take co ziju z HT) nie je o com. Tak isto ako ty povies ze Intel ich s HT rozbije, OK suhlasim, lenze to plati pre zopar optimalizovanych aplikacii. Akonahle je nieco optimalizovane na SSE, resp. uroven PentiaMMX tak ide NetBurst do kytek. A to je zial stale vacsina programov.

Neviem jak ty, ale ja mam bezne naraz otvorenych 10 standardnych programov + 1 max. 2 optimalizovane !

A tvrdenie "PIVo na pracu, XP na hry" sice plati, ale to len vtedy ak pracujes najma s optimalizovanymi aplikaciami => vtedy kupujes kompa k softu, a nie naopak. Ale takych ludi je relativne malo. Skutocnost je zial taka ze vacsina PIV a zelerov as dava do kanclov, kde je cely SSE a SSE2 streaming aj s HT na houby, nakolko sa vobec nepouziva. A tu sa prave prejavi uboho slaba FPU PIV. ze 3G PIVO je pomalsie ako 1.3 duron.

A to je podla mna problem, Proste PIVo je specializovane na uzky okruch aplikacii, kde potom prirodzene vyhrava, zato Athlon popripade s podporou SSE2(defacto Opteron v 32bit. mode) je ovela vyvazenejsi, takze cokolvek robim, nikdy mi neklesne rapidne vykon ako u PIV, nakolko tie su bez SSE2 ako nahe.

Tot fakty. Zhrnute proste, PIV na pracu ANO, ALE len pokial sa jedna o video a ine optimalizovane softy, inak nie.

Inak sranda je v tom ze ten Athlon, najma 2700+ casto porazi 2,4G PIVo aj v tychto aplikaciach. sak si kukni testy(a nezabudaj ze 2700+ ma vyssi takt ako 3000+ )