Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: [PHP] "Automatické funkce"

Standardní [PHP] "Automatické funkce"

Netuší tu někdo jak se dájí rozšírit základní funkce v PHP Myslím tím. Rád bych si napsal nějáké funkce napřiklad MyFunc1 a MyFunc2 (stačí v PHP neplést do toho Cčko atd) a po té je používal na stránkách to by nebyl ani takový problém. Ale já bych je chtěl používat bez předchozí definice nebo nějákého includu dalšího souboru. Abych mohl obohatit základní funkce PHP o moje vlastní jde to něják
    HwTips.com

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

asi jedine upravou sourcu a to je pekna kravina, na co ti bude neco co pobezi jen tobe doma?
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

Podivej se do php.ini, je tam neco jako auto_prepend_file, presne si to uplne nepamatuju. To ti automaticky naincluduje nejakej soubor. Takze nemusis includovat, udela to za tebe samo PHP. To myslim resi tvuj dotaz.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

Citace Původně odeslal KtK
    Podivej se do php.ini, je tam neco jako auto_prepend_file, presne si to uplne nepamatuju. To ti automaticky naincluduje nejakej soubor. Takze nemusis includovat, udela to za tebe samo PHP. To myslim resi tvuj dotaz.
    thx moc přesně to jsem potřeboval juknu na to.
    HwTips.com

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

includovani je naprosto v pohode a hlavne to pouzijes i na nejakym serveru.. proste si napises ty funkce a pak do dalsich souboru zadas jen

<?
    include(funkce1.php);
    ?>

jo, kdyz jsme u toho, tak bych se rad zeptal.. pri inkludovani nelze predat skriptu promennou treba include(funkce1.php?zpracuj=promenna); mam pocit, ze mi to neslo, kdyz jsem to naposledy zkousel.. da se to nejak vyresit, obejit, nebo pouzit nejakou alternativu

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

Citace Původně odeslal Jey
    includovani je naprosto v pohode a hlavne to pouzijes i na nejakym serveru.. proste si napises ty funkce a pak do dalsich souboru zadas jen

<?
    include(funkce1.php);
    ?>
    myslim, ze to vi, a prave tomu se chtel vyhnout

jo, kdyz jsme u toho, tak bych se rad zeptal.. pri inkludovani nelze predat skriptu promennou treba include(funkce1.php?zpracuj=promenna); mam pocit, ze mi to neslo, kdyz jsem to naposledy zkousel.. da se to nejak vyresit, obejit, nebo pouzit nejakou alternativu
    to je hloupost, zamenujes zpusob predani z klienta na skript a nastaveni promenne ve skriptu. Obejit se to da strasne snadno:
    Kód:
    <?
    $zpracuj = "promenna";
    include&#40;"./funkce1.php"&#41;;
    ?>
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Senior Member
    Vliv
    298

Standardní

to je hloupost, zamenujes zpusob predani z klienta na skript a nastaveni promenne ve skriptu. Obejit se to da strasne snadno:
    kód:

<?
    $zpracuj = "promenna";
    include("./funkce1.php");
    ?>
    pravda.. jsem de.bil, vubec jsem si to neuvedomil - co pisu a co delam..

Standardní

<?
    include(funkce1.php);
    ?>

Asi jsi mě nepochopil.. Právě tomuhle jsem se chtěl vyhnout. Chtěl jsem rozšířit řady funkcí bez jakéhokoli includu. Už mi tu někdo poradil.
    HwTips.com

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. [PHP] Nahodne generovani
    Založil Nicx v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 16.12.2004, 00:26
  2. [PHP] funkce headers_list
    Založil Titan v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 05.12.2004, 12:42
  3. [PHP] Program na zpracovani Apache LOG souboru
    Založil Paja v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 27.11.2004, 14:35
  4. [PHP] výpis z DB do tří sloupců a změny limitů podle počtu.
    Založil Hanta v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 21.11.2004, 21:41
  5. [php] php5 a multipart formular
    Založil ripper v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 21.11.2004, 19:58

Pravidla přispívání