Zase tie katastroficke vizie. Raid mam vyse 3roky a to spominany mod0. Za ten cas mi neskapal ani jeden HDD a v dnesnej dobe FD a CD a DVD a neviemcoho si dolezite data nezalohuje len blbec a ked skape jedne tak je to pre mna rovnaka strata ako keby som ich mal zapojene v IDE.
Pad pola je zaujimavejsia tema. Kym som ma FAT, bol to na programe zhruba raz za 6-9mesiacov a nebolo to nic co potrebuje kazdy zazit. S prechdom na XP som dal NTFS a rychlost to neznizilo, ako to obhajcovia FAT tvrdia a odvtedy mi padlo raz, lebo sused si myslel, ze je elektrikar a ked som dal v konzole chechknut disk bolo to ok a islo to dalej.
Cize pole len s NTFS!
Dalej ak mozes si nevyber HPT (Highpoint) je to dost ubohe riesenie, ale Promise ci nieco lepsie. HPT som mal na ABITe a ich updaty novsich biosov boli zaostale a nebyt jednej stranky, kde nove integrovali vzdy do aktualneho boisu pre MB, bol by som velmi smutny.
Sucasny je Promise TX2000 a v Sandre03 so 4 hdd Raid0 tesne atakujem 60 000 bodov. Jediny problem je, ze obcas si XP zmysli zmenit mi ovadac na standardny a potom dam upratat disk, lebo si myslim, ze je moc fragmentovany a az potom sa kuknem do systemu
Tieto lacne systemy sa nehodia na nic ine ako Raid0, este tak 1 sa da, sice to nezrychli, ale zvycajne ani nespomali system, no 0+1 je zabijak. Dalsia vec je nastavit stripsize, cim vacie subory, tym vacsi size. Ja mam po pokusoch 128kb, co je dobry kompromis aj na male aj na velke. Pri extremnych hodnotach som moc stracal, maly mi spomalil video a velky zase hrabanie sa systemu v milione krpatych filov.
Zvysok konfiguracie bol opisany, naozaj to nie je zlozite.