Co Gigabyte a tahle deska? Většinou tu narážím na dost rozporuplných informací, takže by mě zajímala spolehlivost, přetaktovatelnost, příp. problémy těch co ji mají k dispozici...
Co Gigabyte a tahle deska? Většinou tu narážím na dost rozporuplných informací, takže by mě zajímala spolehlivost, přetaktovatelnost, příp. problémy těch co ji mají k dispozici...
Sám sem o ní uvažoval, ale má problémy s IDE raidem a s často nefunkčními multiplikátory 11,5 , 12 , 12,5. A asi ještě pár drobných mušek. Někomu prý nové biosy odstranily problémy s násobiči a pokud nechceš taktovat, tak stejně lepší desku nenajdeš. Výbava ultimátní, značkový výrobce, ale .... . Osobně zatím preferuju ASUS, ale brouzdám fóra o GB a čekám, jestli už mají problémky vyřešeny.
Daniel V. (Aradan)
PS: stále se divím, že je tolik lidí líných se podívat trošku zpátky a pokračovat v již existujícím topicu, než zakládat nový o tom samém.
Daniel V. (Aradan)
na OC celkem v pohode...ael imho sou lepsi varianty....zatim sem nemel zadnej problem....az na maleskrabajicidrncici zvuky nad soketem vse jede jak ma![]()
CPU: Intel P4 800 2.4 @ 3.24 (270fsb,1.55V) || MB: Asus P4P800 deluxe; BIOS 16 || CD: Plextor Premium fw 1.05 || DVD: LG 4081B
COOL: Zalman 7000a CU + 2x 80mmfan || MEM: 2x1024 MB Corsair 3500LLPRO CL2 || VGA: PowerColor X850XT PE 256MB
Power supply: Seasonic S12 600W || CASE: CoolerMaster ATC 710-GX1 || 3DMark 2003 - 11.864 3DMark 2005 - 5.770
11*200 u 2500+ je dobrý, taky doufám, že toho dosáhnu, ale možná bys měl problém dát 11,5*200 (za předpokladu, že to procík zvládá).
Daniel V. (Aradan)
S novým f10 biosem a nForce drivery údajně zmizala většina problémů, které se na jednotlivých fórech probíraly, ale potřeboval jsem mít jistotu od někoho, kdo tuto desku vlastní a udělal na ní už dost testů...![]()
Sorry, ale stará fóra jsou už nepřehledná a nenavštěvovaná, proto jsem jako BFU založil nové fórumPůvodně odeslal Aradan
![]()
Tys myslel dredy, vid ?Původně odeslal Tantalos
![]()
![]()
![]()
A krom toho, to Te nenapadlo, ze kdyz prispejes do staryho, ze se automaticky posune na zacatek seznamu![]()
![]()
There is nothin' fair in this world
There is nothin' safe in this world
And there's nothin' sure in this world
And there's nothin' pure in this world
Look for something left in this world
Dík za konstruktivní plnohodnotný příspěvek, tohle jsem potřeboval vědět...Původně odeslal Dawe
Mimochodem stará fóra se zabývala po většinou konkrétními problémy apod. viz "GB rušivé škrábání" nebo "GB nforce2 ultra 400" (sem jich patří pěkná řádka...) dál "GB 7n400pro senzory"...
Takže ještě jednou bych apeloval na majitele této desky, co zkušenosti s přetaktováním, novými biosy apod.? V ČR se momentálně nedá sehnat, tak stále nevím jestli se vyplatí na ni počkat.
taktovani viz popis....
neco povidani o desce a o new biosech je tady
http://www.nforcershq.com/forum/
CPU: Intel P4 800 2.4 @ 3.24 (270fsb,1.55V) || MB: Asus P4P800 deluxe; BIOS 16 || CD: Plextor Premium fw 1.05 || DVD: LG 4081B
COOL: Zalman 7000a CU + 2x 80mmfan || MEM: 2x1024 MB Corsair 3500LLPRO CL2 || VGA: PowerColor X850XT PE 256MB
Power supply: Seasonic S12 600W || CASE: CoolerMaster ATC 710-GX1 || 3DMark 2003 - 11.864 3DMark 2005 - 5.770
Teda Ty se ty pomoci fakt branis, vid ?Původně odeslal Tantalos
![]()
To si opravdu myslis, ze se v dredech resi pouze co maji v nadpisu ? To se asi budes divit...![]()
Zkus to a uvidis...
DíkyPůvodně odeslal AraFat
![]()
Původně odeslal Dawe
No, původně jsem si to myslel, ale koukám že v tom je pěknej bordel a občas se řeší věci dost off topic
![]()
Tak to potom sorry...
Tohle je ještě v pohodě, mě ale dycky dostane, když každý druhý den někdo založí v sekci o základkách topic (dred?) "poradite dobrou fošnu?", "co za železo", "jakou desku" (vynalézavost v pojmenování toho samého je nekonečná), místo aby věnovaly půl hoďky, hoďku a prošli si všechny příspěvky o deskách které je zajímají. Budou vědět co potřebují a pak jen zjistí detajly, které je zajímají. Docela obdivuji lidi, kteří jim neúnavně vysvětlují pořád to samé.
PS: na tenhle topic to tak úplně neplatí GB je v nForce2 nová a ještě se tu moc neřešila.
PSS: Pomaličku u nás půjde sehnat GA-7N400 pro2. Přemýšlím, mám vzít sice méně vybavenou novinku, ale s nejspíš absolutně vychytanýma mouchama?
Daniel V. (Aradan)
Já mám 7N400V pro (vím, není to ultra a má to šitovní onboard grafiku)a přetaktoval sem svýho bartona 2500+ na 3000+ (2.17ghz - 11x197), valí to stabilně, nemám problém, žádný problém s raid řadičem sem nezaznamenal a to raid používám. Sem se svou deskou naprosto spokojen, hlavně s tím Dual Channel DDR
![]()
Původně odeslal Aradan
to se prave nevi....precti si par thredu kam sem dal nahore link....a dost reakci je taky rozporuplnejch....sme moc velky citlivky na OC...ale to co se porad vychytava i IDE raidem a SATA na 7n400pro to je fakt ulet...tezce uvazuju o KT600 EPOX.....na OC si stezovat nemuzu,ale
do raidu disky dat nemuzu-mozna ztrata dat,pomaly atd atd...:_(
GA-7N400Pro2 zatím nevypadá až tak povedeně, má sice GLAN, ale kdo ji při O/C využijePůvodně odeslal Aradan
Proti GA-7N400Pro má jen MCP southbridge a četl jsem, že je vyrobena "levnější" metodou... Prostě GA-7N400Pro mi pořád přijde NEJ v poměru cena/výkon
![]()
2:Tantalos, ale GB s pro verzí končí a už bude jen pro2. Momentálně zjišťuju, jestli je to pro zlevnění nákladů výroby, nebo se u pro verze něco nepovedlo.
- konkrétně multiplikátory jsou u pro2 vyřešeny úplně jinak, a není pochyb, že na rozdíl od pro budou fungovat. (ehm, tedy doufám))
- absence soundstorm, bude chybět, mám pocit, že slouží jen u digitálního výstupu, nebo se pletu? Docela by mě to zajímalo.
- chybí jí konektor pro čtečku karet, u int. bankovnictví to může být na závadu.
pro je o hodně víc vybavená, ale když by měli bít problémy s IDE a multiplikátory, to by mě vadilo víc, než čtečka karet.
Daniel V. (Aradan)
S tím koncem výroby Pro verze jsem taky už něco zaslechl, ale oficiální distributor Gigabyte pro ČR se tváří, že deska bude, tak jsou to zatím asi jen dohadyPůvodně odeslal Aradan
Pokud měly v minulosti desky problémy, řešily se buď biosem a nebo novou revizíMimochodem, mně by absence soundstormu docela vadila i další věci jsou ke škodě, navíc co jsem si všimnul, tak v cenících je Pro2 vůči Pro dražší, což už vůbec nechápu
![]()
3dmark 2001 - 14.600...... nekde bude bota....nastaveni grafiky na default...3marku taky......netusite?ikdyz 3dmark neni vubec rozhodujici a dulezitej ale potesi
edit: tak sem trosku poladil nastaveni grafiky,mel sem tam botu a mam
16.400......da se to?
akorat Environment Bump Mapping mam polovicni ve srovnani s ostatnima .....nevite cim to?
To je maaaalo !Původně odeslal AraFat
![]()
16 000 davam prumerne na svy sestave pri 2200 MHz pri testovani 9500->9700 na 300/300.
Musis se vic snazit
EDIT: Nejlepsi bude se na to vysr....![]()
Nazdar, co používáš za drivery a jak je máš nastavený?Původně odeslal AraFat
![]()
Původně odeslal Dawe
V tom případě si oprav popisek, nějak Ti to nesedí
![]()
Tantalos : nastaveni 3dmarku2001 default...co se tyce nastaveni direct3d tak sem dal vsechno na "maximalni vykon",vyhlazovani na predvolbu aplikace...a ovladace catalyst 3.4(nedelaj problemy zatim,tak nemenim)...
Ty si oprav mozek.Původně odeslal Tantalos
![]()
Ja psal ze toho dosahuju na 9500 NONPRO modlejch na 9700...
A ne na svy 9500PRO, vime ? Z ty 16 000 na stejny frekvenci procaku nevytahnu ani omylem a to ji muzu tocit jak chci![]()
Tak se nauc cist... Jak posty, tak signatury....
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)