skratka a jasne:

1. nainstaluj si Apache server.....to je asi najpouzivanejsi Web server
2. musis nan nainstalovat PHP podporu. Je to v podstate len citanie readme suboru a prepisovanie php.ini suboru a kopirovanie *.dll. Ak to budes robit pomaly a obozretne, tak to zvladnes (moja prva konfiguracia Apache + PHP = pol dna a nervy v prdeli ). Potom este musis nakonfigurovat Apache pre PHP....tez sa tam dopisuju veci do konfig. suboru. Ale ked to spravis raz, tak potom si zalohujes tie konfig. subory a po reinstalovani Win (alebo Linuxu, podla toho v com robis) ich tam len kopnes a nakopcis *.dll
Ak xes, mozem ti poslat na mail moje config subory. Ale najlepsie je, ked si to spravis sam......Ak xes tie files, tak mi napis mail.
Ono v podstate v tom config subore Apache nastavis cestu (adresar), kde sa ma po zadani adresy http://localhost "pozerat". Defaultovo je to c:\program files\apache group\apache\htdocs a tam uz mas PHP subory.
3. potom uz len vytvoris *.php a do neho budes pisat php. Mozes to kombinovat aj s html (resp. to je nutnost).
4. ak tam xes pouzivat formulare pre odosielanie mailov, tak musis ece nainstalovat mail server....ja som to osobne nerobil. Ide skratka len o vyuzivanie funkcie mail()
5. PHP je uzko spate s MySQL. Ak to myslis s PHP vazne, tak jednoznacne PHP + MySQL. Je to databazovy system. Ale to asi vies. Ked tam xes tie reakcie, tak to je jednoznacne najjednoduchsie spravit cez MySQL databazu. MySQL sa instaluje jednoducho......

Najhorsie je nastavit tu podporu PHP pre Apache...ostatne je dzingacka. Ale pozor. Ked robis napr. so subormi, musis mysliet na to, ze na serveri im musit zmenit potom pristupove prava prikazom chmod 777 nazov_suboru al. je v PHP na to funkcia (myslim fchmod() - ale to si nepamatam presne).

Ak mas nejake otazky, tak odar_rado@hotmail.com
Ja som tez zacinal z nicoho....kuk...www.odar.host.sk (2 mesiace roboty)