Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: PHP ... jak na to ?

Standardní PHP ... jak na to ?

Vzhledem ke stoupající návštěvnosti apod. potřebuji své v html spíchnuté stránky převést na php - jedná se v podstatě o ezine o českém a slovenském casemoddingu...však posuďte sami ( http://pcarea.webz.cz ). Hlavně bych chtěl, aby mohli čtenáři komentovat články apod. Začal jsem studovat literaturu (PHP profesionálně), jsem někde okol strany 300. Moc moudrý z toho ale nejsem...například mi není jasné, zda mám připravit pro php nějakou html stránku a jakou a tak - zkrátka základní věci.

Najde se někdo, kdo by mi byl ochoten pomoci ?? (asi to bude na delší dobu...)

Díky.
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní Re: PHP ... jak na to ?

Citace Původně odeslal Chocen
    Vzhledem ke stoupající návštěvnosti apod. potřebuji své v html spíchnuté stránky převést na php - jedná se v podstatě o ezine o českém a slovenském casemoddingu...však posuďte sami ( http://pcarea.webz.cz ). Hlavně bych chtěl, aby mohli čtenáři komentovat články apod. Začal jsem studovat literaturu (PHP profesionálně), jsem někde okol strany 300. Moc moudrý z toho ale nejsem...například mi není jasné, zda mám připravit pro php nějakou html stránku a jakou a tak - zkrátka základní věci.

Najde se někdo, kdo by mi byl ochoten pomoci ?? (asi to bude na delší dobu...)

Díky.
    Jak ses jistě v knížce dočetl. K provozu PHP musíš mít nějáký interpret. Pokud nemáš nainstalovaný nějáký webový server s PHP tak musíš svoje stránky po každé úpravě posílat na server aby sis je mohl prohlédnout. Jinak typ souboru se prakticky liší pouze v tom že koncovka není htm(html) ale php (php3, popř další koncovky, které jsou podporované serverem). Do tohoto souboru můžeš psát klasické HTML tagy a vše jak jsi zvyklý z HTML. Pokud chceš používat PHP musíš nejdříve scriptovacímu interpretu oznámit, že je to PHP to většinou provádíš <? (je možné zapnout i alternativní tagy ASP tzn <%). Někteří ještě připisují <?php ale není to nutností. Potom již můžeš začít "kouzlit" s PHP. Podmínky, cykly atd. Asi největší výhoda je možnost propojení s DB a využívání jazyku SQL ke komunikaci s databázovým strojem. Asi nejpoužívanější jsou MySQL a PgSQL. Pokud budeš chtít dělat redakční systém máš celkem 2 možnosti. Buď svá data ukládat do textových souboru nebo do právě již zmíněných databází. Práce s DB je samozdřejmě komfortnější a s daty se lépe manipuluje. Po skončení svého snažení s PHP to také musíš oznámit interpretu to se prování pomocí tagu ?> (nebo %> pokud je zapnuté napodobování ASP). A pak můžeš vesele psát zase HTML.

Pokud bys měl nějáké otázky mile rád zodpovím.
    HwTips.com

Standardní

ok. díky moc. už jsem cosi spáchal a potom přišel i na to , že existuje PHP NUKE, který asi využiju...ale stejně jsem rád, že jsem se toho o PHP docela dost dozvěděl...(kniha má přes 600 stran a už jsem ji dočetl )
    PC AREA --- Galerie českého a slovenského Casemoddingu --- OUTDOOR --- Na kole, po horách, atd... --- PM Consulting --- Projektové řízení, vzdělávání, konzultace, atd...

Standardní

Pokud nemáš nainstalovaný nějáký webový server s PHP tak musíš svoje stránky po každé úpravě posílat na server aby sis je mohl prohlédnout.
    já mám taky dotaz já mám nainstalovaný apache mám knihu od Koska tam píše že v prohlížeči musim napsat jeho URL adresu třeba http://localhost/prvni.php .To musim psát i když používám Apache.Nebo jak prohlídnu to co sem vytvořil?

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Jak prohlidnou vysledek:

Pokud mas php.exe a jednoduchou stranku, jednoduse ji predas tomu php jako parametr a on z toho udela html = nepotrebujes web server. Pokud je to nejaka struktura, tak ten server potrebujes. Ulozis ty soubory tak, kde mas nastavenej root toho apache a kdyz spravne nastavis v konfikuraku aby treba index.php zobrazil automaticky, tak do prohlizece zadas jen "localhost" a zobrazi se ti ten index.php .

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Jak prohlidnou vysledek:

Pokud mas php.exe a jednoduchou stranku, jednoduse ji predas tomu php jako parametr a on z toho udela html = nepotrebujes web server. Pokud je to nejaka struktura, tak ten server potrebujes. Ulozis ty soubory tak, kde mas nastavenej root toho apache a kdyz spravne nastavis v konfikuraku aby treba index.php zobrazil automaticky, tak do prohlizece zadas jen "localhost" a zobrazi se ti ten index.php .
    nic proti, ale toto je divocina.......

Standardní

skratka a jasne:

1. nainstaluj si Apache server.....to je asi najpouzivanejsi Web server
    2. musis nan nainstalovat PHP podporu. Je to v podstate len citanie readme suboru a prepisovanie php.ini suboru a kopirovanie *.dll. Ak to budes robit pomaly a obozretne, tak to zvladnes (moja prva konfiguracia Apache + PHP = pol dna a nervy v prdeli ). Potom este musis nakonfigurovat Apache pre PHP....tez sa tam dopisuju veci do konfig. suboru. Ale ked to spravis raz, tak potom si zalohujes tie konfig. subory a po reinstalovani Win (alebo Linuxu, podla toho v com robis) ich tam len kopnes a nakopcis *.dll
    Ak xes, mozem ti poslat na mail moje config subory. Ale najlepsie je, ked si to spravis sam......Ak xes tie files, tak mi napis mail.
    Ono v podstate v tom config subore Apache nastavis cestu (adresar), kde sa ma po zadani adresy http://localhost "pozerat". Defaultovo je to c:\program files\apache group\apache\htdocs a tam uz mas PHP subory.
    3. potom uz len vytvoris *.php a do neho budes pisat php. Mozes to kombinovat aj s html (resp. to je nutnost).
    4. ak tam xes pouzivat formulare pre odosielanie mailov, tak musis ece nainstalovat mail server....ja som to osobne nerobil. Ide skratka len o vyuzivanie funkcie mail()
    5. PHP je uzko spate s MySQL. Ak to myslis s PHP vazne, tak jednoznacne PHP + MySQL. Je to databazovy system. Ale to asi vies. Ked tam xes tie reakcie, tak to je jednoznacne najjednoduchsie spravit cez MySQL databazu. MySQL sa instaluje jednoducho......

Najhorsie je nastavit tu podporu PHP pre Apache...ostatne je dzingacka. Ale pozor. Ked robis napr. so subormi, musis mysliet na to, ze na serveri im musit zmenit potom pristupove prava prikazom chmod 777 nazov_suboru al. je v PHP na to funkcia (myslim fchmod() - ale to si nepamatam presne).

Ak mas nejake otazky, tak odar_rado@hotmail.com
    Ja som tez zacinal z nicoho....kuk...www.odar.host.sk (2 mesiace roboty)

Standardní

Citace Původně odeslal sebad
    Pokud nemáš nainstalovaný nějáký webový server s PHP tak musíš svoje stránky po každé úpravě posílat na server aby sis je mohl prohlédnout.
    já mám taky dotaz já mám nainstalovaný apache mám knihu od Koska tam píše že v prohlížeči musim napsat jeho URL adresu třeba http://localhost/prvni.php .To musim psát i když používám Apache.Nebo jak prohlídnu to co sem vytvořil?
    cele je to tak, ze ty vlastne na svoj komp nainstalujes WEB SEVER. To znamena ze na IP adrese 127.0.0.1 (co je tzv. Loop Back adresa - bezi lokalne na PC) "pocuva" web server napoziadavku.
    takze bud napises:
    http://localhost/meno_suboru.php (moze byt aj html, aj je HTML. Ak v nom pouzijes co len jeden riadok PHP, tak uz MUSI byt *.php)

alebo
    http://127.0.0.1/meno_suboru.php

JE TO TO ISTE, LEN INAK NAPISANE.

Lebo ked otvoris ten PHP subor len tak, ze nan kliknes 2x, tak ti ho neskompiluje cez Apache. Lebo vies ako vlastne funguje PHP? Na zaklade algoritmu GENERUJE html kod. To znamena, ze PHP ide na web server (s PHP podporou), tam sa skompiluje (podobne ako v pascale do *.exe) a vysledny HTML kod zobrazi.
    Skus toto: napis si neco jednoduche > napr
    <?php
    echo ("Volam sa Odar!");
    ?>

do suboru prvy.php

potom spustis IE a das http://localhost/prvy.php

daj si z menu zobrazit > zdrojovy kod >> NEBUDES TAM MAT
    <?php
    echo ("Volam sa Odar!");
    ?>

ale nieco ako

Volam sa Odar!

Cize...kod sa skompiloval (vygeneroval) do HTML a zobrazil.

Myslim, ze na ilustraciu to postacuje.
    Inak ja odporucam na zaciatok Redakcny system v PHP (bolo to na PC Revue v PDF - je to od webmastera www.developer.host.sk). Tam je to vsetko v kocke (aj MySQL).

Any Questions?

Standardní

už mi to fachá jak napsal Jezevec napsal sem jenom localhost a pak si vyberu co chci ukázat a teď už jenom musim zkoušet příkládky od Koska

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. FAQ - Ctete prvni [UPDATE 25.11.2004]
    Založil wong v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 08.10.2006, 22:40
  3. Váš názor na starší notebook-viz více v dalším popisu...
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra Notebooky
    Odpovědí: 37
    Poslední příspěvek: 15.01.2005, 21:48
  4. Nedoléhající zadní chladič na pamětech DDR na grafice MSI FX
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.12.2004, 15:45
  5. Jak na ping v PHP ?
    Založil Dade_Marfi v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 22
    Poslední příspěvek: 13.12.2003, 01:17

Pravidla přispívání