Citace Původně odeslal Chocen
Vzhledem ke stoupající návštěvnosti apod. potřebuji své v html spíchnuté stránky převést na php - jedná se v podstatě o ezine o českém a slovenském casemoddingu...však posuďte sami ( http://pcarea.webz.cz ). Hlavně bych chtěl, aby mohli čtenáři komentovat články apod. Začal jsem studovat literaturu (PHP profesionálně), jsem někde okol strany 300. Moc moudrý z toho ale nejsem...například mi není jasné, zda mám připravit pro php nějakou html stránku a jakou a tak - zkrátka základní věci.

Najde se někdo, kdo by mi byl ochoten pomoci ?? (asi to bude na delší dobu...)

Díky.
Jak ses jistě v knížce dočetl. K provozu PHP musíš mít nějáký interpret. Pokud nemáš nainstalovaný nějáký webový server s PHP tak musíš svoje stránky po každé úpravě posílat na server aby sis je mohl prohlédnout. Jinak typ souboru se prakticky liší pouze v tom že koncovka není htm(html) ale php (php3, popř další koncovky, které jsou podporované serverem). Do tohoto souboru můžeš psát klasické HTML tagy a vše jak jsi zvyklý z HTML. Pokud chceš používat PHP musíš nejdříve scriptovacímu interpretu oznámit, že je to PHP to většinou provádíš <? (je možné zapnout i alternativní tagy ASP tzn <%). Někteří ještě připisují <?php ale není to nutností. Potom již můžeš začít "kouzlit" s PHP. Podmínky, cykly atd. Asi největší výhoda je možnost propojení s DB a využívání jazyku SQL ke komunikaci s databázovým strojem. Asi nejpoužívanější jsou MySQL a PgSQL. Pokud budeš chtít dělat redakční systém máš celkem 2 možnosti. Buď svá data ukládat do textových souboru nebo do právě již zmíněných databází. Práce s DB je samozdřejmě komfortnější a s daty se lépe manipuluje. Po skončení svého snažení s PHP to také musíš oznámit interpretu to se prování pomocí tagu ?> (nebo %> pokud je zapnuté napodobování ASP). A pak můžeš vesele psát zase HTML.

Pokud bys měl nějáké otázky mile rád zodpovím.