BIOS v desce mám ten nejnovější, co je k mání, samozřejmě to moje prkno je už trochu prehistorický, SOYO SY+IV s i440BX chipsetem. S FSB problém taky nemám, na 150MHz jede bez problému a 155MHz (maximum desky) je už lehce nestabilní. Problém je ve frekvenci AGP. Chipset umí jen agp:fsb=1:1 nebo 2:3 Čili při 150MHz fsb ja AGP na 150 nebo 100 MHz. Pro AGP 2x je to mimo specifikace. GF2 to ale vůbec nevadilo, jela jak z praku na AGP frekvenci 100MHz a na 150 taky, ale dost topila, přičemž nárůst výkonu téměř žádný. No ale ta ATi nejede stabilně ani na AGP 80MHz (=120 MHz fsb, 720MHz cpu) Teď ji mám na 78MHz (fsb 117MHz, cpu 702MHz) a zkouším, jestli je to stabilní. Nicméně ten 22% pokles výkonu CPU mě dost mrzí. Navíc mám s ní další problém - po zapnutí je ve Windows obraz nějakej divnej - je nějak rozjetý rozlišení a obraz je tmavej a jde dost do zelena. Po restartu je OK. Jednou jsem to spravil i nějak v Control panelu, ale už nevím jak. Mimochodem, jak sundat z GPU ten blbej chladič? Je přilepenej jakýmsi bílým tmelem a dost blbě, viz dřívější příspěvek... Už jsem vymyslel, jak tam připevnit nivej, ale nepodařilo se mi ten starej sundat, nechci to zničit...