Vždy jsem se připojoval na svojí web stránku light u seznamu pomocí FTP ve Windows comanderu. Zde jsem měl takové nastavení:
Když si ho dám ve firemním notebooku tak se objeví tato hláčka:
čím to, že to kdysi fungovalo a dnes ne?
Vždy jsem se připojoval na svojí web stránku light u seznamu pomocí FTP ve Windows comanderu. Zde jsem měl takové nastavení:
Když si ho dám ve firemním notebooku tak se objeví tato hláčka:
čím to, že to kdysi fungovalo a dnes ne?
ASUS A7V880, Sempron 1660@2000 (10x200) MHz, SAMSUNG 2x256MB/400MHz CL2 2.5 , REDEON 9550 250@370/400@500 , SAMSUNG 80GB S-ATA, SEAGATE BARRACUDA 40GB 7200,
Ty chyby fora me stvou, protoze jsem ti jiz odpovidal a zmizelo to![]()
Takze kratce znova:
zkus pres cmd rucne se ftpnout na ftp.sweb.cz a zadej jmeno/heslo. Kdyz se nepripojis, mas blbe nastavene internetove pripojeni, kdyz neprilogujes tak je problem v heslu, pokud ano, je problem ve WC.
NOVY POCITAC: P4 3GHz HT, 2.5GB RAM (Geil), ATI X1950 Pro 256MB, DVD*RW Samsung 203, ATI TV Wonder VE, USB tuner Acer Volar Hybrid VX, DVD-ROM Toshiba M1712, 19" CRT, Iomega ZIP IDE, ADSL WiFi modem/router, backup:Microcom DeskPorte 56K, LPT: HP950, M$ Explorer 3.0 mouse, 500W Fortron BlueStorm II.
STARY POCITAC:
Abit BH6 v1.0(bios SS), Celer 850@952+redukce, 512MB RAM, GeForce neco, Samsung SpinPoint 160GB ATA a neco v supliku na radici Kouwell, DVD*RW LG, 17" ViewPoint 1795VCT, Microcom 10Mbit s(h)itovka, 350W Fortron, zvuk Media Forte FM tuner & Sound Galaxy Washington 16 ISA ;o)
WORK: Dell Latitude D630
Taky mi zmizela odpoved
Jak jsi pripojen na net? Pokud pres proxy, tak problem bude na 99% v nastaveni (nemel jsi drive ve WC definovane "Pouzit firewall (proxy server)"). Pokud ti hlasi "Hostitelsky pocitac nenalezen", tak se nema cenu zabyvat jmenem a heslem, WC vubec nedostal odpoved od DNS serveru, jaka je IP toho FTPcka.
Zkus ping ftp.sweb.cz , pokud to neodpovi, tak je problem ve tvem pripojeni, ja se k swebu doma pripojuju taky pres WC a je to v pohode (nejsem za proxy).
HW přichází a odchází, já zůstávám :-)
Oba dva na to jdete dobře a mohli by jste mne dokopat ke kladnému výsledku. V popisu problému jsem nebyl úplný. Předtím jsem pracoval v jiné organizaci a teď jsem v jiné. Každá měla zřejmě jinak nastavenou síť. U obou organizací nebyli správci sítě komunikativní a zřejmě slabší hráči. To mi předvedl pan Jezevec, který mi na dva tahy vyřešil propojení přes šíťovou kartu mezi domácím PC (W9a firemním notebookem (XP). Podle správce sítě to nešlo. Tak mi poraďte na co se mám zeptat správce sítě abychom s tím pohli. Já se přihlašuji do firemní sítě přes domenu a mám přístup do sdílených složek a na net. Co mám ještě zjistit ?
ASUS A7V880, Sempron 1660@2000 (10x200) MHz, SAMSUNG 2x256MB/400MHz CL2 2.5 , REDEON 9550 250@370/400@500 , SAMSUNG 80GB S-ATA, SEAGATE BARRACUDA 40GB 7200,
Zakladne otazky
- dostavas IP adresu cez DHCP? Dostanes aj adresu DNS servera a rotera?
- ak je pevne IP doplnit si DNS server a router podla informacii admina (alebo pozriet kolegom na parametre siete a odpisat)
Je medzi internou sietou a internetom firewall? potom
- je povolene ftp smerom von?
- je povolene ftp cez proxy?
- je povolene ftp cez socks?
pristup na proxy a socks byva aj zaheslovane - potom treba aj meno/heslo.
Ak budes mat informacie doplnit do "pouzit firewall" a malo by t ist.
V robote mame proxy aj socks5 na heslo a cez WC sa da stahovat z FTP.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)