No tak vcera som kupil tuto zvukovku. Predtym som mal SB LIVE 1024 a dovody preco som sa rozhodol pre fortissimo boli opticky vystup a skutocne 5.1 analogove vystupy. Avsak som vcera zistil ze cez ten opticky vystup moze ist LEN digitalny signal (ac3) vsetko ostatne je hluche (mp3 atd.) ked je to nastavene na "PowerDVD software player". Alebo naopak ked to tam nastavim na na teraz neviem ako presne ale myslim ze to je nieco ako "Main outputs" vsetko v nastaveni v Other tab, tak zase hraju normalne zvuky (mp3 atd.) ale AC3 signal NEDETEKUJE!! A najhorsie na tom je ze zmena tohto nastavenia vyzaduje STALE RESTART POCITACA!!! WTF!!?!!? (Mam repraky Logitech Z680)

Doteraz som bol zvyknuty na ten Sb live 1024 kde som mal ten obycajny (nie opticky) spdif vystup a tam mi cez to isli normal zvuky a ked som zapol nieco AC3 tak to automaticky detekovalo AC3jku a pohoda. Nic som nemusel prepinat...

Stale si myslim ze prehnat obycajnu mp3jku (zvuky s filmou atd.) cez opticky kablik (ja viem ze "len" stereo... o rozvrhnutie na vsetky repraky sa postara Z680, mody 2 x stereo alebo Prologic II - movie) je predsa len kvalitnejsie ako tahat ju cez analogove vystupy na karte. Tak? A preto je VELMI velky OPRUZ to tam stale prepinat v nastaveniach ked si to este aj navyse VYZADUJE zakazdym RESTART!!!!.

Tu su tie nastavenia:

Ten obrazok je zo starsich ovladacov, iny obrazok som na nete nenasiel ale tie nastavenia pre digital output configuration su rovnake ako na tych novych ovladacoch.