Já bych se flashování nebál, Award flash utility umožňují před flashnutím nového BIOSu zálohovat ten původní, tak to udělej a flashni to na nejnovější BIOS - to za prvé.
Další věc je naladění PC, resp. IRQ. Zatím nenechávej PC najet do Win, to uděláš až tam budou všechny PCI karty. Takže vyhoď z kompu všechny PCI karty a nech tam jen AGP grafiku - takhle to MUSÍ vždy najet, jinak je problém jinde.
Pak v BIOSu zapni ACPI (většinou si bere IRQ 9), USB (asi ho budeš chtít používat) a vypni integrovanou zvukovku (předpokládám, že budeš mít svoji PCI zvukovku, jinak ji nech zapnutou). Teď to zkus zapnout a mělo by to na 99.9% najet, jinak je problém jinde. Koukni na výpis IRQ, je za tou tabulkou s diskama a Ramkou před začátkem bootování, některá IRQ můžou být stejná u více zařízení - jsou sdílená.
Pokud to takhle žije, ven do ruky zvukovku (nejspíš SB) a zkoušej jí dávat postupně do jednotlivých PCI slotů tak dlouho, až si "najde" IRQ tak, že ho s nikým NEsdílí (typicky IRQ 10, alespoň můj SB to tak má) - počítám, že to bude slot PCI3 nebo PCI4. PC by mělo normálně bootovat, jinak je problém jinde.
Pak vem další PCI kartu (modem) a dej jí do některého PCI slotu tak, aby NEsdílela IRQ se SB a ani s grafikou - bude IRQ nejspíš sdílet s USB a nebo ACPI, ale to nevadí - a mělo by to zase normálně nabíhat. Pak vem další PCI kartu (síťovka) a zase jí dej do slotu, kde NEsdílí IRQ s grafikou a ani se zvukovkou - bude ho ale nejspíš sdílet s USB, ACPI a PCI modemem, ale to nevadí, mělo by to normálně naběhnout.
Teprve teď nech PC naběhnout do Win a nainstaluj postupně ovladače. Mělo by to normálně fungovat - takhle to mám i já (AGP, 3 PCI, USB a ACPI) na MSI-6337 EPT Pro a naprosto bez problémů...