Výsledky 1 až 15 z 15

Téma: [?, Win] V cem zacit intranet. aplikaci

Standardní [?, Win] V cem zacit intranet. aplikaci

Potrebuju se rozhodnout v cem zacit programovat aplikaci pro intranet. Vysledkem maji byt stranky, kde bude mozno prohlizet, ali i zadavat data z MS SQL serveru. Vzhledem k tomu, ze jsem v teto oblasti zacatecnik a budu zacinat zajimaji mne hlavne nove trendy.

Member Avatar uživatele Kocmik
    Vliv
    272

Standardní

U nás ve fabrice to běží na PHP + MySQL.

Senior Member mince Avatar uživatele KtK
    Behind fuc*ing WorkTable Device (Praha zapad)
    Vliv
    298

Standardní

co si budem nalhavat, jestli budes chtit aby spolupracovalo PHP + MS SQL, asi to nebude bez problemu. Zkus si vydupat mysql, (coz pokud s sefem nechlastas, bude asi problem - vzdyt za to jiste vyhodili velky mnozstvi penez) nebo se s tim muzes prat via ODBC v PHP, nebo mas moznost jet v asp. Tak nevim, co je snazsi.
    Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
    IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
    [pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)

Standardní

S sefem obcas na jedno zajdu, ale co se tyce penez je to spatne. Prvni pokusy jsem teda zacal ve VS.net --> asp. Jeste, ale neni nic rozhodnuto, tak privitam dalsi informace.

Standardní

Máš celkem hodně možnostíí......
    jako databáze můžeš použít některou z nejznámějších relačních DB...
    MySQL
    PgSQL (pokud ti jde jen o jednoduchý selecty updaty a inserty tak vol radši MySQL). Pokud ti jde o složitý inserty (selectování v selectu atd), programování vlastních fukcí atd tak radší tu PgSQL i když je pomalejší.
    FireBird
    mSQL (jako jediná z uvedených placena je od MS a zaplatíš za ní pěknej balík)

A jako scriptovací jazyky si můžeš vybrat.
    ASP (ASP.NET)
    PHP (už se těším na 5 a velepšenou práci s objektama)
    nebo můžeš vytvořit vlastní moduly. Je to jednoduchý hlavně v C++ a Delphi vod Borlandu tam stačí akorát generovat ISAPI (modul pro IIS) nebo pro Apach modul (najdeš to ve skupině WebSnap).

do CGI bych se už dneska nepouštěl
    HwTips.com

Standardní

to Jurman

Muzes mi rict neco o tech modulech.

Standardní

Citace Původně odeslal Jaguchaa
    to Jurman

Muzes mi rict neco o tech modulech.
    Co bys přesně chtěl vědět. Zkoušel jsem to jen s tím Apachem a fungovalo mi to v pohodě. Prostě si buď v tom C++ Builderu nebo Delphi vybereš typ aplikace Apache Modul (je to v záložce WebSnap jak už jsem psal). Vygeneruje to základní modul. Tam máš komponenty. Který ti zajištujou třeba s pojení se specifickou stránkou. nebo userlistem atd( je toho tam docela dost a snadno se s tím pracuje). Dají se tam samozdrějmě připojit i DB a cokoli. Má to výhodu v tom, že pokud jsi někdy s Delphi (C++ Builderem) pracoval tak je to stejný můžeš používat např. ADO a cokoli dalšího. Takže pokud ti nestačí PHP nebo se to nechceš z nějákýho důvodu učit tak v tomhle jde taky hodně pěknejch věcí. Vyleze ti z toho pak DLL a samotná HTML stránka, která v sobě obsahuje ještě tagy co později na serveru zpracuje to DLL..

Pak do Apache se zapisuje např

Kód:
    LoadModule module_test2 "modules\Pokus2\module_pokus.dll"
    <Location /pokus2>
      SetHandler mtest2-handler
    </Location>
    HwTips.com

Standardní

To mi zhruba staci, dik. Pokud byste nekdo vedeli link na nejaky dobry priklad, prip. manualek budu rad. Provedu nejake pokusy a pak se uvidi.

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

Citace Původně odeslal KtK
    co si budem nalhavat, jestli budes chtit aby spolupracovalo PHP + MS SQL, asi to nebude bez problemu. Zkus si vydupat mysql, (coz pokud s sefem nechlastas, bude asi problem - vzdyt za to jiste vyhodili velky mnozstvi penez) nebo se s tim muzes prat via ODBC v PHP, nebo mas moznost jet v asp. Tak nevim, co je snazsi.
    no tak si ale nelzeme v php je i podpora MS SQLtakze to neni zadnej probůem ne? staci se podivat na tohle forum ktere bezi snad i pod oraclem a pouziva klasicke php prikazi

a vydupavat si mysql na firemni aplikaci je celkem blbost. je plno lepsich a robustnejsich databazi vcetne postgresql a MSsql
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

Uz s tim debilnim PHP jdete - vite kam

Standardní

ad ISAPI - to uz je mozna trosku prekonane reseni. Ja sam jsem kdysi v Delfi mel jedny komercni stranky postavene na web modulech a moc dobre se to v tom nedelalo. Spoustu casu clovek musel venovat tomu, ze resil zakladni veci, ktere nebyly soucasti jazyka (upload souboru, https komunikace atp.). Proto jsou mi dnes pro uvedene ucely osobne mnohem sympatictejsi Javovske webove technologie a JSP, pripadne NET.

Standardní

Citace Původně odeslal viki_
    Uz s tim ***nim PHP jdete - vite kam
    Proč co je na něm špatnýho
    HwTips.com

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

ad ISAPI - to uz je mozna trosku prekonane reseni. Ja sam jsem kdysi v Delfi mel jedny komercni stranky postavene na web modulech a moc dobre se to v tom nedelalo. Spoustu casu clovek musel venovat tomu, ze resil zakladni veci, ktere nebyly soucasti jazyka (upload souboru, https komunikace atp.). Proto jsou mi dnes pro uvedene ucely osobne mnohem sympatictejsi Javovske webove technologie a JSP, pripadne NET.
    a tohle jako php neumi? a sifrovana komunikace pres ssl je spis veci web servru?
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

Citace Původně odeslal Jurman
    Uz s tim ***nim PHP jdete - vite kam
    Proč co je na něm špatnýho
    PHP nepovazuju za programovaci jazyk. Priznam se, ze vubec nechapu popularitu takove sracky
    Kdyz se clovek podiva na syntaxi, jak se v tom pise, musi se kazdemu zvednout zaludek , ale je to asi taky otazka zvyku.

Standardní

Citace Původně odeslal Glottis
    a tohle jako php neumi? a sifrovana komunikace pres ssl je spis veci web servru?
    Komunikace jiste. A co treba autorizace uzivatele - "digitalni podpis" ? Navic nemam rad ty prihlouple skripty, ktere se nalepuji do HTML kodu. Kdyz uz HTML generovat - tak se vsim vsudy.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Jak a v cem zacit ?
    Založil dekon v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 69
    Poslední příspěvek: 25.09.2004, 20:40
  2. [xml, win] zmena fontu v aplikaci
    Založil tesla v sekci fóra Programování
    Odpovědí: 0
    Poslední příspěvek: 29.05.2004, 23:06

Pravidla přispívání