Tuhle desku mam asi rok a nikdy s ni nebyly sebemensi problemy. Ale dnes rano se mi nejak zblaznila. Najednou mi neslo bootovat. Rikal jsem si, ze to bude mozna pohlej dratek v socketu (mam multi 14x), jak jsem sundaval chladic a zkusil vyresetovat CMOS. Ale k memu prekvapeni se nic nestalo, komp nenabeh.
Abych to zkratil: postupne jsem rozebral CELEJ komp, deska lezi venku na podlozce a je v ni jen proc (bez dratku v socketu) a grafika. Stejne nebootuje.
Nejdivnejsi na tom je to, ze mi ani nenabehne ten LCD displejicek, co ma ukazovat, co se prave deje pri startu, je uplne vypnutej. Za celou tu dobu mi komp bootnul jen jednou, ani nevim, cim se to stalo, tak jsem vlezl do BIOSu, zmenil tam jednu polozku, dal ulozit a restartovat a od te chvile zase NIC. Nic znamena, ze se mi roztoci vetraky a dokud jsem mel komp dohromady, tak i disky a podobne kraviny, ale nenaskoci mi zadny obraz, a hlavne mi nefunguje ten displejik. Vsiml jsem si taky, ze mi ta dioda, co ma svitit, kdyz je MB pod proudem, sviti jen kdyz se pokousim bootovat, jinak ne, ale mozna je to takhle vporadku.
Nevite nekdo, cim by to mohlo byt a co s tim mam delat? Uz jse tisickrat resetoval CMOS, zkousel 3 ruzne zdroje, obe RAMky zvlast, 2 grafiky a 2 chladice na procu.
Nejhorsi na tom je, ze mam opravdu MOC dulezita data na svem soft RAIDu a potrebuju nabootovat, abych si je mohl zalohovat (ja vim, ja vim, jsem de.bil, uz tu chybu neudelam). Existuje zpusob, jak rozchodit RAID 2 disku na jinem MB nez na kterem byl utvoreny?
Prosim, pomozte mi, nebo mi jebne!