Výsledky 1 až 18 z 18

Téma: Musí předvést reklamované zboží?

Standardní Musí předvést reklamované zboží?

Čaute lidi, mám svýho Epoxa RDA3+ v reklamaci, protože mě stabilně nechodilo FSB 200. V případě, že mě neuznají reklamaci a budou tvrdit, že to funguje, mám právo si to nechat předvýst - resp. donýst si třeba vlastní RAMky a nechat je tam dat a předvýst?Díky
    Proc mit super Pc, kdyz stale staci: PPro 200 512kcache,128 MB SIMM, ADAPTEC 2940U2W,IBM 9,4+4,3 GB, Seagate 2,1, Quantum 2,1 all SCSI, AWE32 ISA, MatroxMil2 4 MB WRAM, CR. DXR3(DVD), LITEON166S(16/48 ), SMC 10 Mbit sit, 3dfx Voodoo 4 MB.

Standardní Re: Musí předvést reklamované zboží?

Citace Původně odeslal and35rew
    Čaute lidi, mám svýho Epoxa RDA3+ v reklamaci, protože mě stabilně nechodilo FSB 200. V případě, že mě neuznají reklamaci a budou tvrdit, že to funguje, mám právo si to nechat předvýst - resp. donýst si třeba vlastní RAMky a nechat je tam dat a předvýst?Díky
    Předvést si to můžeš nechat, ale věz, že když ty paměti nebudou od té firmy, tak ti to můžou opálkovat jako neoprávněnou reklamaci a říct, že je problém v pamětech...

Standardní

Aji kdyz jsou ty pameti oficialne pro tu frekvenci certifikovany? P.S. Trochu sem se tady rozhlizel a z 1 threadu jsem pochopil(mozna blbe), ze kdyz mi tu reklamaci uznaji=reknou, ze tam byl problem, ale ze ho odstranili, tak i presto muzu odstoupit od kupni smlouvy?(Do reklamace jsem to daval po 22 hodinach od koupe-cize necely 1 den)
    Proc mit super Pc, kdyz stale staci: PPro 200 512kcache,128 MB SIMM, ADAPTEC 2940U2W,IBM 9,4+4,3 GB, Seagate 2,1, Quantum 2,1 all SCSI, AWE32 ISA, MatroxMil2 4 MB WRAM, CR. DXR3(DVD), LITEON166S(16/48 ), SMC 10 Mbit sit, 3dfx Voodoo 4 MB.

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Jj, pokud ti to uznaj, muzes chtit penize. Pokud sou tvoje pameti certifikovany pro tu desku, tak to chodit musi. Rozhodne pokud ti budou tvrdit, ze je to OK, chtel bych to videt (s jejich pametma treba).

To ze maj pameti jet na 200 jeste neznamena, ze s tvoji deskou. Je to sice divny, ale je to tak. Ovsem otazka je, co by na to rekl pripadny soud (to by me velmi zajimalo), protoze je to IMHO totez, jako kdyz udelam TV s napajenim 230V, nekomu to doma nepude, a ja mu reknu, ze jeho typ zasuvky neni certifikovanej pro tuhle TV.

Standardní

Dikec-a najdu neco takoveho v zakone? Abych se mel pripadne cim ohanet? Jo a jeste otazecka-kdyz jenom preflashujou bios a potom to pojede, tak mi taky muzou nauctovat neopravnenou reklamaci?

Standardní

chlapy vy si mylsite ze tie firmy su blbe
    Aspon teda tie vacsie
    Nechcem nejako obhajovat niktoru firmu,ale dost zalezi aj na tom ako kto reklamuje atd.

Momentalne pracujem pre jednu taku firmu a zistil som ze ak reklamuje normalny dealer tak je vsetko v pohode,ale ak reklamuje normal clovek (co mozno nema ani vo VO co hladat) tak z toho roby problemi.

Verte mi ,neni problem pre distributora vypytat papier/potvrdenie od vyrobcu,kde bude hocico...aj to scim to funguje alebo nefunguje...aj ked to mozno neni pravda...

Uz ste snad videli niekto,ze by sa kvoli zlym reklamaciam polozila nejaka vacsia firma

Jezevec: udivuje ma,ako ostatnym radis...Zavidim ti tvoje znalosi (pravne) ale ver tomu ze keby si sa postavil na sude proti nejakej vacsej firme tak ti to je vsetko nahovno a tipni si kto by to vyhral... hlavne taky distributor co zastupuje velke zahranicne firmi...

Je to moj nazor,tak ma prosim nedajte na BL
    hp pavilion zt3020

Administrátor Avatar uživatele Spec
    Vliv
    300

Standardní

Vychcaný prodejce může říct, že ti to sice nejede na 200MHz FSB, ale že tato FSB není určena (s vyjímkou AMD Barton) pro tvůj CPU.Existují desky, které jedou s AMD Barton 3200+ na 200MHz FSB bez problémů a s AMD Thoroughbred B0 OC na 200MHz FSB jet stabilně nechtějí...

PS:Solidní firma to ale vyreklamuje bez problému
    AMD Athlon XP 1700+ B0 JIUHB @ 9x250 | Asus A7N8X DLX rev. 1.04 bios 1009 modded BPL + ROMSIP | Trig T40-7 Plus | 2x 512MB PC3500 DDR KingSton HyperX CL2 |ATI Radeon X800GTO@16 pipelines 256Mb TVOUT/DVI | Maxtor DiamondMax9 80GB 7200rpm 8Mb cache| Z-Com Xi626 | DVD-ROM Pioneer 120S | LC Power 550W | Compaq MV700 monitor | w2k/sp4 |

Vliv
    300

Standardní

2 Mikhaill: Klidne bych se vsadil, ze velka zahranicni firma se stebou NIKDY soudit nebude, a to ani v pripade, ze si sou jisty, ze maj pravdu. Protoze tvejch par tisicovek je pro ne pakatel, ale kdybys nahodou ten soud vyhral, mohli by prijit o miliony.

Prakticky se hlavne nasi distributori spolejhaj na nase soudy (=vsechno trva 100 let) a to, ze se na to kazdej radsi vybodne. Znam samo zakazniky "svine", ale tech zas tolik neni.

2Spec: Pravda, to rict muzou, stejne jako ja (zakaznik) muzu tvrdit, ze sem to snim testoval, a ze to neslo taky . Navic nic takovyho neni napsany v navode, na 90% sem presvedcenej, ze tam je jen uvedeno, ze deska umi FSB 200MHz, ale nic o CPU se kterym to umi = nesoulad s kupni smluvou a narok na vraceni penez. A to jeste nemluvim o tom, ze pravdepodobne je manual EN, coz je poruseni zakona, protoze bez CZ manualu se to vubec nesmi prodavat (koncakum).

2and35rew: Zakony viz FAQ + Linky.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    2 Mikhaill: Klidne bych se vsadil, ze velka zahranicni firma se stebou NIKDY soudit nebude, a to ani v pripade, ze si sou jisty, ze maj pravdu. Protoze tvejch par tisicovek je pro ne pakatel, ale kdybys nahodou ten soud vyhral, mohli by prijit o miliony.

Prakticky se hlavne nasi distributori spolejhaj na nase soudy (=vsechno trva 100 let) a to, ze se na to kazdej radsi vybodne. Znam samo zakazniky "svine", ale tech zas tolik neni.

2Spec: Pravda, to rict muzou, stejne jako ja (zakaznik) muzu tvrdit, ze sem to snim testoval, a ze to neslo taky . Navic nic takovyho neni napsany v navode, na 90% sem presvedcenej, ze tam je jen uvedeno, ze deska umi FSB 200MHz, ale nic o CPU se kterym to umi = nesoulad s kupni smluvou a narok na vraceni penez. A to jeste nemluvim o tom, ze pravdepodobne je manual EN, coz je poruseni zakona, protoze bez CZ manualu se to vubec nesmi prodavat (koncakum).

2and35rew: Zakony viz FAQ + Linky.
    No to je pravda ze sa nebudu sudit,to som zabudol napisat...
    Ale nezda sa mi ten manual,zevraj to plati len pre koncoveho zakaznika...pre dealera a VO to neplati...ale to uz fakt neviem
    hp pavilion zt3020

Standardní

Tie manualy fakt platia len pre koncoveho zakaznika. Velkoobchod to predava dalej a maloobchod musi zabezpecit, aby k tomu nejaky manual v statnom jazyku bol (vacsinou iba kus papiera).
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Vliv
    300

Standardní

No, dyk sem psal, ze koncaku = uzivatelum .

VO to klidne muze prodat bez manualu, protoze to proda firme, ktera to muze pouzit jako komponent. Pokud vim, tak v US se taky OEM baleni (= bez krabky ...) nesmi prodavat. Nejvic se mi libi argumentace nekterych prodejcu, ze k elektronickym soucastkam taky nedostanu manual. Jenze ty nejsou na rozdil od komponent do PC soucasti stavebnice(pokud sou, tak knim ten manual je) a kdyz si kupuju stavebnici, tak bych mel dostat manual, jak to sestavit. Kdyz si nekdo koupi LEGO, tak pocitam, ze tam taky je navod.

Standardní

Ja sem to kupoval v MO jako normalni koncak za MO cenu. Pravda je, ze s CZ manualem to nebylo(ostatne co je,ze?). Rozhodne si to teda necham predvest (dalsi problem je, ze oni v Brne nemaji ty Bartony skladem a tak mi to asi neukazou hned - uz vidim to vykrucovani typu dodavatel nam rekl, ze je to O.K., tak neni potreba nic zkouset:-]). Asi by me to vymenili na miste, jenomze tu desku taky nemeli skladem, objednaval sem ju a cekal na nu 14 dni

2 Spec: Ja sem jim jako vychcany zakaznik rekl, ze to nejede s Bartem XP3200+, protoze mi rekli, ze overclocking neuznavaji jako reklamaci. P.S. Podle me kdyz mi jede XP1700+ na 3000+(12*200) rockstable(3 mesice rezim 24/7) a na tom Epoxu to nejelo jako1700+ (7*200), tak ze s tim bartem neprdnou, protoze to je v podstate stejnej procik s 2*cache.
    Ale souhlasim, ze vyjimky se najdou(viz. Murphyho zakony:-])

2Jez: Budu si muset procist obc. zak. je tam asi vic zmen, nez sem cekal

Standardní

2 Mikhail: Firmy urcite nejsou blbe, ale zakaznici vsichni taky nejsou idioti.

Standardní

Jo a jeste prosim co s tim flashem? Je mozne to povazovat za opravu desky? Kdyby chteli nejaky love za neopravnenou reklamacku s tim, ze to jede a ze preflashovali BIOS (tim spis, ze ten BIOS vysel az pote, co jsem to dal do reklamacky).

2 ALL: Sorry, ze se furt vyptavam, ale chci tam prijit lip ozbrojenej nez Schwarzenneger v Komandu

Vliv
    300

Standardní

Jako zakaznik nejses povinej nijak do vyrobku zasahovat, i kdyby to byl sebetrivialnejsi zasah. Takze pokud flashnou BIOS (vis doufam jakej si tam mel ?) tak je to oprava jako kazda jina. Podobne jako neuznani reklamace z duvodu jineho nez puvodniho (nemluvim o modech) BIOSU je kravina, protoze oni stejne nevedi jakej tam pri prodeji byl. Neco jinyho je blbej flash.
    IMHO by prodejce mel na pozadani ZDARMA provest flash, protoze se vlastne jedna o reseni nejakeho problemu = reklamaci.

Standardní

Oni mi uz rekli, ze provedli flash BIOSu a poslali to dodavateli, takze ted uz bych mel byt teoreticky v klidu, ne?

Vliv
    300

Standardní

Oni flashli BIOS a neoverili funkcnost ? Tak to ses fpohode, ted uz muzes s klidem tvrdit, ze to bylo pravdepodobne tim BIOSem = nemuze jit o neopravnenou reklamaci. Stejne bych to chtel ale videt, pripadne bych si nechal vystavit potvrzeni, kde bude presne uvedena konfigurace se kterou to jelo a klidne bych si to overil. Paac ti nejspis budou tvrdit (pokud to pojede) ze to predvest nemuzou, paac nemaj prislusnej CPU + RAMeti. Pokud to odmitnou ukazat a zaroven nebudou ani znat konfiguraci na ktery to jede tak bych z toho vydedukoval, ze to ani netestovali.

Standardní

Tak tak. Oni to totiz nemeli na cem vyzkouset, ponevadz pry nemaji Barton s 200 FSB skladem. Kdyz sem tam byl predevcirem se zeptat, co s tou deskou je, tak me rekli, ze na ni preflashovali BIOS a poslali dodavateli na posouzeni, jestli je deska O.K. Takze z toho vyplyva, ze nebudou mit nic s cim by mi to predvedli. To bude jeste docela kino. Uz se tesim az napisou.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.05.2005, 14:50
  2. Šok!!! Záruční podmínky v Libra.cz
    Založil Ištván v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 19
    Poslední příspěvek: 18.02.2005, 10:31
  3. Reklamace a nasledna vymena za jiny vyrobek
    Založil Jops v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 25