Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: jaká je normální teplota OC Athlona?

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    284

Standardní jaká je normální teplota OC Athlona?

mám pocit, že mi dost topí počítač. Athlon T-Bred rev.B DUT3C 1700+/OC 1826MHz, sběrnice 133/166MHz, deska ECS K7VTA v5.0, chladič Titan TTC D5TB (2100+Palomino). Teplota CPU díky windtunnel v klidu 56°C při zátěži až 63°C, u otevřeného case u 1°C méně. Netuším, jestli si K7VTA nevymýšlí -nevím, jak to změřit, netuším, jestli Sandra, HWinfo, MotherBoardMonitor apod. čerpají info o teplotě z desky, nebo nějak z procesoru. Bočnice kejsu je fakt dost teplá na omak. Mmj. MBoard má při zátěži CPU max 37°C. Vzduch v místnosti je max 26°C.
    1)na kolik by to podle vás tohle CPU mělo hřát v této sestavě?
    2)na kolik by mělo správně hřát tohle CPU při opt.podmínkách(dobrej case, chladič)
    3)jak jednoduše zjistím/změřím, že Mboard nekecá?

PSrosím, neraďte mi, ať jdu do účinných, ale drahých řešení (mám malý rozpočet)
    R7 3700X | Gelid Scirocco | Gigabyte B550 Aorus Pro AC | Gigabyte RX480/8GB | Ripjaws 2x16GB DDR4 3200MHz cl16 | SSD 500GB Samsung 970EVO nvme | SSD 1TB Micron | 1TB Samsung EcoGreen F2 | Asus BR-04B2T | Corsair AX760 | AKASA Eclipse

Senior Member Avatar uživatele honzAK
    Vliv
    299

Standardní

a kdyz sahnes na chldic je horky, podle tech teplot co pises by mel bejt horkej docela slusne, a jestli neni tak add1 blbe meri deska add2 je spatne nasazenej chladic.

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    284

Standardní

když sáhnu na pasiv chladiče, tak mi přijde v pohodě-není vůbec teplý. Chladič si myslím, že mám dobře, problém bych snad mohl mít s množstvím pasty, ale snažil jsem se o to množství "3 zrnka rýže". Pasta je ta dodávaná k tomu Titanu. Mám ho nasazený tím schoden na "schodu" socketu. Chladič bokem dát nejde-ta kšanda moc vůli nemá.
    Ale jestliže by měl pasiv chladiče při těch teplotách dost hřát, tak to fakt musí být blbým nasazením. Deska kejsu, na který je přišroubovaný Mboard je hodně ohřátý-nepoměrně proti chladiči.
    R7 3700X | Gelid Scirocco | Gigabyte B550 Aorus Pro AC | Gigabyte RX480/8GB | Ripjaws 2x16GB DDR4 3200MHz cl16 | SSD 500GB Samsung 970EVO nvme | SSD 1TB Micron | 1TB Samsung EcoGreen F2 | Asus BR-04B2T | Corsair AX760 | AKASA Eclipse

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Standardní

no on D5TB taky neni nakej super chladic, takze se ty teplote ani moc nedivim...spis se divim tomu, ze mas pasiv studenej...
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Senior Member mince
    Věk
    51
    Vliv
    284

Standardní

tak jsem znovu nandal chladič, znovu dal pastu a dal si bacha, abych s ním nehnul, a ve výsledku žádná změna. Opravdu pasiv chladiče není teplej (zkusím amatérsky změřit digiteploměrem)
    Netušíte, odkud bere Sandra, MotherBoard Monitor, HWInfo apod. údaje o teplotě CPU? Berou to z čidla MB, nebo z CPU? - někde jsem slyšel, že T-Bredy od revize B mají teplotní čidlo, aby neshořely jako předchozí verze (např. můj exThunderbird RIP)
    Ten Titan je opravdu nic-moc, ale jestliže uchladí 2100+Palominu, tak by podle mne měl uchladit i T-Breda (i když trochu přetaktovaného)

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Standardní

Citace Původně odeslal Jsykora
    tak jsem znovu nandal chladič, znovu dal pastu a dal si bacha, abych s ním nehnul, a ve výsledku žádná změna. Opravdu pasiv chladiče není teplej (zkusím amatérsky změřit digiteploměrem)
    Netušíte, odkud bere Sandra, MotherBoard Monitor, HWInfo apod. údaje o teplotě CPU? Berou to z čidla MB, nebo z CPU? - někde jsem slyšel, že T-Bredy od revize B mají teplotní čidlo, aby neshořely jako předchozí verze (např. můj exThunderbird RIP)
    Ten Titan je opravdu nic-moc, ale jestliže uchladí 2100+Palominu, tak by podle mne měl uchladit i T-Breda (i když trochu přetaktovaného)
    teplotu berou z cidla pod CPU...dalo by se rict, ze ty teploty budou jakz takz presny...kdyz ti BIOS ukazuje pres 60°, tak tam rozhodne nemas pod padesat
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ - Ctete prvni [UPDATE 25.11.2004]
    Založil wong v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 08.10.2006, 22:40
  2. A-BRED@T-BRED aneb jak udělat z noveho Durona Athlona XP
    Založil ZB v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 21.09.2003, 09:42
  3. Kolik typu je RAID? (1,3,5,0,...)
    Založil Lada Zuzjak v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 07.11.2002, 09:04
  4. Pasivni chladic chipsetu, je normalni teplota 48°C?
    Založil iRQ v sekci fóra Chladiče a všechny druhy chlazení
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 05.11.2002, 22:07

Pravidla přispívání