2Julian: Zboží na dobírku = 14 dnů ochranná lhůta na vrácení peněz BEZ UDÁNÍ DůVODU (tedy i 100% funkční věc)... Nicméně tady jde o vadu výrobku... (jen tak mimochodem, ve kterým paragrafu kterýho zákona je něco takovýho napsaný?)
2Jezevec:
Co myslíš tím, že bude reklamace uznána...
Já to chápu tak, že v tomhle případě, i když nemám 3 opravenky, pošlu mobil dodavateli (ten se mi samozřejmě vysměje do ksichtu), ten to případně postoupí přímo Siemensu a ten teprve uzná/neuzná nárok na vrácení peněz...
I v tomto případě platí 30 dní na vyřízení reklamace? Ten ňoumas ze Siemensu jim totiž vykládal něco o tom, že to musíme jako prodejci vyměnit na místě (to se ale už fakt asi posral v kině)...
Jo a mimochodem § 616 odst. 3 "občana" stanoví, že v případě, že se vyskytne vada do 6ti měsíců od koupi, bere se jako by byla už v den koupě, pokud to odpovídá povaze věci (A TOHLE SI MÁM VYSVĚTLIT JAKO JAK?), a v tomto případě musí prodávající věc bezplatně uvést do bezvadného stavu (což jsem zákazníkovi neodmítl, klidně to do servisu pošlu) NEBO věc vyměnit (důraz na NEBO) nebo může zákazník odstoupit od smlouvy (tudíž vrátit prachy)...
Nicméně, kde je napsané kdo rozhoduje o tom NEBO?
A jak je to s tím poskytnutím náhrady na dobu reklamačního řízení?