Citace Původně odeslal Wuuduu
Ad: SONY a farby... 140k za monitor od ktoreho ocakavas REALNE farby je malo. Ale je mi jasne, ze tie farby su realite blizsie, ako na monitore Belinea za 3.000 furt to vsak nie je super, takze vlastne aj tak pouzivas monitor, ktory realne farby nema - cize musis verit svojim schopnostiam a znalostiam, co robim aj ja, ked retusujem v Photoshope nejake foto - neverim monitoru ...a neviem ci je rozdiel medzi mrtvy a mrtvejsi.
V mojí oblasti (střih videa a podobně) vlastně ani nemusí monitor ukazovat věrné barvy (i když se to předpokládá a je to rozhodně užitečné ), ale hlavně musí dva monitory ukazovat barvy naprosto stejně. Každá kamera má nastavenou bílou nějak jinak a při střihu by tyhle skoky byly jak pěst na oko, proto se musí každá scéna kalibrovat na nějakou standardní hodnotu a to bez důvěryhodných monitorů to neuděláš. Proto mám taky k monitoru kalibrační sondu a monitory jsou slinkované dohromady. Pokud změním nějaký parametr na jednom, automaticky se to změní i na ostatních (já mám teda jenom dva, ale to je jedno). Tohle samozřejmě na DTP nepotřebuješ, ale pro mě je to celkem důležitá věc.