Citace Původně odeslal risomas
No je to bud STUCK alebo HOT pixel vacsinou je jasno zeleny (kriklavy) ale na niektorych fotkach hlavne ked je to priroda alebo zlozitejsie tvary nie je vidiet.
Cize som pochopil ze jeden pixel ti iba premapuju. To si viem urobit aj sam uz na fotkach ktore si idem dat vyvolat.
Len by som rad vedel od kolko pixelov by ti vymenili CCD alebo cely fotak?
Predpokladam ze ani u Olympusu ti nepovedia priamo cislo, najskor to odbiju asi takto "To zalezi od konkretneho pripadu, nielen poctu ale aj rozlozenia pixelov". A este okrem toho zalezi aj od modelu, napr. ak je drahsi model a aj podla specifikacii by ho nemuseli (a nechcu) vymenit, ale zacnes robit natlak (ak si doteraz jednal s predajcom stazujsa distributorovi, rozculuj sa ze za tie peniaze by to malo byt ok, vyhrazaj sa ze budes robit negativnu reklamu (ale rozumne)). Na sk to uz zabralo pri reklamacii motoru, videa a zehlicky . Ale zas na druhu stranu cim lacnesji model (aj tvoj pripad tym menej pravdepodobne...

Ak chces zistit ci Stuck alebo Hot tak skor ako od toho co fotis zalezi od nastavenia casu. Predpokladam ze C120 je iba automat, takze si musis pomoct sam a fotit pri roznych svetelnych podmienkach. Kedze je to zeleny bod skus bieli papier alebo fialove pozadie (len zlozky R+G).

Nafot seriu testovacich fotiek pri roznych podmienkach z EXIFu poznas, vypis tieto informacie do mailu, pridaj foto z normalnej prevadzky kde je tento bod viditelny a otravny a pripoj slusny text kde sa stazujes ze ti to vadi a robi to stale, pripadne sa priamo spytaj na sposob moznej reklamacie (vymenou/upravou). Posli na Olympus SK/CZ a cakaj. Pripadne mozes "otravovat" predajcu.

Inak ak pojde o Stuck Pixel doporucil by som ti to premapovanie pretoze ak je chybny jeden bod na snimaci ovplyvni ti to aj okolie toho bodu (princip filtrov + JPEG kompresia). Avsak ak ti ho odmapuju na urovni firmware nebude ti ovplyvnovat okolie. Je to na tebe, zisti si ake okolie musis upravovat vo photoshope a ci ti to za to nestoji.
A okrem toho budes mat na tom fotaku uz jednu oficialnu reklamaciu a ak by sa na nom este nieco vyskytlo budes moct poukazat ze ma chyby