Caute,
moje varinata byla skoro obdoba, ja jsem to konzultoval s pravnickou a ne se znalcem, ale ta mi jasne rakla ze cena se odviji od te nakupni a je ocistena o moralni a fyzicke opotrebeni, ktere muze cinit v roce uzivani nejakejch 25 % ceny dolu... z toho ta aktulani cena, kazdopadne "Počítače a jejich komponenty spadají do stupnice pro technickou redukovanou hodnotu (THR) s životností 5 ti let." tohle je vlastne moralniho potrebeni... (a to jsem psal 6. listopadu 2002 20:22)
Jak se stanovi stupen opotrebeni u MB... podle toho jak je poskrabana?? Uz bych nebyl moc moudrej... ale vypada to, ze vsechno je normovany a vyjadreny grafem, schvalne to zkusim nekde najit. Uz to ze to dali na prozkoumani znalci je pekny a AC verim, nechci je pomlouvat a ani nebudu, protoze nemam proc, zachovali se uplne korektne a 50 procent puvodni ceny je opravdu peknej vysledek bez hadani...
Nelogickej extrém: Parni valec a original zabalenej DIMM = koeficinet opotrbeni 1... ale to je mimo a ve 12 v noci, tazke berte s rezervou... samozrejme ze dojde k poskozeni, totalnimu a tohle sem uz nespada...

Jde jen o to jak kterou vec pochopis... zkuste nekdo najit link na to THR a napiste ho sem, rad se poucim...

Aspon nejakej seriozni obchodnik v CR, protoze z opacneho konce je to,ze si nekde neco koupis a oni ti to ani nezreklamujou, protoze jsi to poskodil uz rozbalenim... (tim nemyslim treba cokoladu nebo vajicka)
Cao a good luck s novym HW