Citace Původně odeslal NLC
Hooligen:
s kvalitnima baterkama vydrzi pekelne dlouho s 1800 NIMH mi hral skoro mesic (tak hodka dve denne)
Docela bych tomu veril. A s tema 2100 to bude jeste lepsi ....

Ja bych to shrnul

NEX ma:

-lepsi display
-podsviceni
-moznost skinu, lepsi design, barva
-dle recenzi lepsi zvuk
-lepsi rozsiritelnost
-zrejme delsi vydrz
-pouzdro a adapter v cene

Diva za ty samy prachy nabizi navic:

-interni pamet
-hlasovy zaznam

Nemuzu si pomoct ale celkove mi to vychazi spis na toho NEXe. Uz jen ten display je dost velka vyhoda.

BTW no flame
Jestli to vyjde tak za cas porovname a budem chytrejsi.

Ted by me ale zajimalo jak je to se clem a dani. Postovny by melo vyjit asi tak na 5-8 EUR.
me to proste neda:

- lepsi display a podsviceni: ok
- skin, dizajn a barva: tady bych se hadal. videl si ty barvy? tu krasnou cervenou, zlutou, modrou a dalsi? zadnej odstin, proste klasicka tvrda barva myslim ze konzervativni stribrna Diva je lepsi, ale kdo chce barvicky ma je mit
- lepsi zvuk: nevidel sem zadny porovnani Diva vs Nex (a nikdo jinej taky ne) a v recenzich se pise o kvalitnim zvuku na obou stranach, takze bych nikoho neodsuzoval
- rozsiritelnost: jestli myslis ten ukrutne drahej microdrive, na kterej to hraje 6 hodin tak ok
- vydrz: 15 hodin na 2 AA vs 12 hodin na 1 AA a ze by to huligenovi hralo na 2*1800 nejakejch 50 hodin je trosku zcestny. v alkalinkach ma diva jasne navrch, tak nevidim duvod proc by to u nabijecich melo bejt jinak
- pouzdro: me stalo 94,-
- adapter: beru, ale diva zas umi hrat pres usb a bere stavu z kompu, coz je taky gut

tim nechci rict ze to je sit, urcite to je dobrej prehravac, ale prijde me zbytecny se s tim tahat az z nemecka kdyz u nas je Diva (podle me lepsi) za stejny prachy. a Diva uz je proverena a ma vychytany mouchy a je to jak rikaj v TNT "tvrda spotrebka"

a jeste jedna mala uvaha ohledne CF: Diva 128 je za 3500. Nex + 128 stoji 3900 (bez posty z dojclandu). ale do divy dam dalsi treba 256, ale do Nexe uz nedam nic - z toho vyplyva ze to chce koupit zrovna nejakou vetsi CF, nejlepe 512, ktera ted stoji 3600,-

kdyz uz Nexe vzal bych tohodle: Nex Ia, ten ale bude nalezite drazsi