Citace Původně odeslal Marty
BTW. dá se na tom psát v ASM? A jak?
Dá, cokoliv co upravuješ nebo vytváříš musí být načtené v operační paměti, potom nasosneš nějaký monitor (Profi Mon, Hash Mon ..., měl jsem jich spousty, zkus třeba tady), ten se nahraje někam nahoru do operační paměti, aby nepřepsal to, co se bude upravovat (nesmí být spakovanej, ale je potřeba ho uložit po rozpakování - už načtenej na správný místo v RAM - pokud ho ukládáš přes turbo, tak se musí zadat rozsah adres na kterých je) - nedají se upravovat moc velký věci - některý dokonce používají zapínání a vypínání ROM stínované do RAM v horních rozsazích aby uvolinili co nejvíc místa.
No a potom ho jenom pustit SYS (tuším, už je to snad 12 let, co jsem ho prodal ) a hurá do toho, chce jich to ale pár vyzkoušet, protože některý jsou dost ubohý, zatímco jiný běží třeba v grafickým režimu, umožňují posun v kódu nahoru i dolu atd. - možná existují i jiné věci, ale nikdy jsem na nic nenarazil a že jsem měl velice rozsáhlou sbírku všeho možného .

btw. asi budou i jiné možnosti, ale mě se osvědčilo tohle, hlavně pro úpravy a předělávky.

edit. spousta programů používá hodně funkce biosu, ke kterým nebyla, v dobách, co jsem se v tom babral, žádná dokumentace, doufám, že je to už trochu lepší.