Výsledky 1 až 21 z 21

Téma: Nejde mi rozjet deska ASUS A7N8X DeLuxe

Standardní Nejde mi rozjet deska ASUS A7N8X DeLuxe

Mam nove koupenou vyse uvedenou desku (Revize 2.00) - nastrkal jsem do ni procesotr (Athlon XP 2000+) pameti (256 DDR), HDD, grafiku (ATI AIW 128 Pro), klavesnici a mys a pokusil jsem se ji zapnout.

Disk se roztoci, zvuk testovani pameti se ozve, ale jinak se nic nestane, nenabehne zadnej obraz na monitoru, klavesnice nefunguje (NumLock), nic se nedeje ...

Pri tom mi tam nic nepipa, nic se neozyva, akorat se nic nedeje. Pameti, grafika, monitor, klavesnice a mys jsou pri tom vyndany z desky, kterou mam vedle (MSI KT4V) a zapnutou ve druhym compu a tam bez problemu fungujou ...

Ta graficka karta by mela pasovat do te desky, protoze kdyby ne, svitila by tam cervena LEDka ...

Muzete mi poradit, v cem by to melo byt, pripadne co mam jeste na te desce vyzkouset?

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní

Aky mas zdroj ? Pripadne nechaj vsetko bez disku a mysi , iba cpu , pamet a grafiku a daj este aj clear cmos.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Standardní

Jo, diky, tu CMOS jsem vyresetoval, na radu kamarada jsem zkusil system spustit bez grafarny, ze by to melo aspon pipat ... ani nepip ... tak zkousim tu desku reklamovat ...

Standardní

Citace Původně odeslal Diabolique
    Jo, diky, tu CMOS jsem vyresetoval, na radu kamarada jsem zkusil system spustit bez grafarny, ze by to melo aspon pipat ... ani nepip ... tak zkousim tu desku reklamovat ...
    Co mas za zdroj? Chce to aspon 250W.... ja mam tu samou desku a beha mi krasne... jedine co mi nechce fungovat je MS Instalator... ale pochybuju ze by to bylo deskou.
    ASUS A7N8X deluxe! AthlonXP 2500+ Barton!CoolerMaster CP5 512MB DDR 400MHZGeForce 2Ti 64MB TV out

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní

Citace Původně odeslal gillan
    Co mas za zdroj? Chce to aspon 250W.... ja mam tu samou desku a beha mi krasne... jedine co mi nechce fungovat je MS Instalator... ale pochybuju ze by to bylo deskou.
    Asi si chcel napisat ze to chce aspon 350w. Asus je na zdroj narocna.

Diabolique: Este ma napadlo nezapojit tie kabliky od case na dosku , ked tak to zapnes nejakym srobovakom.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Standardní

No - zkousel jsem dva zdroje - nejakej noname 250 W a pak taky Chiefteca 340 W ... myslim si, ze to byla fakt ta deska ...

Standardní

Citace Původně odeslal AjsTi
    Diabolique: Este ma napadlo nezapojit tie kabliky od case na dosku , ked tak to zapnes nejakym srobovakom.
    Zajimava myslenka ... to mne teda nenapadlo zapinat to sroubovakem
    ... ale vzhledem k tomu, ze tam nic nepipalo, budu vychazet z toho, ze to bylo deskou ...

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

No - zkousel jsem dva zdroje - nejakej noname 250 W a pak taky Chiefteca 340 W ... myslim si, ze to byla fakt ta deska ...
    JoJo , reklamuj , ta moje A7N8X deluxe odešla po pěti restartech stejným způsobem do věčných lovišť.
    AXMG2600+@2520MHz (12x210),WATER-BY_RADEK-CASCADE+GPU+NB+(33/38°C-Idle/Load), A7N8X-D v.2, 2X 512MB 450MHz - A-Data , LEADTEK 5900XT-390/700@520/950,HDD ST160,IBM180,IBM120, DVDRW LG-4082B, DVDRW NEC1300, CRT-19\" AOC.

Standardní

Podle toho co jsi si vybral za zdroje to považuju za neštěstí. Samej shit,
    Chieftec zdroje jedině 360W s Dual Fan, jinak je to ten samej krám.
    Být tebou, tak někde seženu Fortron nebo lepší, pak se teprve ukáže, jestli je to deskou. Hlavně si laskavě UVĚDOM, ŽE Athlon XP VYŽADUJE MIN. 300W ZDROJ, je to všude napsané, pro bezchybný provoz, o OC ani nemluvě.

Synology DS213j - 2x2TB WD Red
    MacMini, 8GB RAM Crucial / Intel 330 180GB
    MacBook Pro 13 (mid 2012), 8GB RAM Crucial, Crucial m4 256GB
    iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Uz je to potvrzeno a vyreklamovano u prodejce ... bylo to deskou, je prej opravdu mrtva ... takze zitra bych snad mohl dostat novou ...

Co se tyka toho zdroje, tak nevim - kdyz pominu ten starej noname, tak mam Chiefteca co byl v BIGTower skrini (ten 340W) a pak jsem se napalil a kdyz mi prodavac v Monime rekl, ze Suntek jsou daleko lepsi a tissi zdroje, nez v sobe maj original Chiefteky, tak jsem si koupil tichy Suntek 300W ...

Ale po procteni Threadu nize jsem dosel k nazoru, ze ty Sunteky jsou pekny shity, zatimco Chiefteky vsichni pochvalujou ... tak snad by ten Chieftek mel bejt OK ...

Standardní

Ale po procteni Threadu nize jsem dosel k nazoru, ze ty Sunteky jsou pekny shity, zatimco Chiefteky vsichni pochvalujou ... tak snad by ten Chieftek mel bejt OK ...
    No, Chieftec jedině s Dual Fan 360W, jinak já osobně jsem si v Monimě domluvil výměnu + doplatek za Enermax. To už je totiž skutečně o něčem jiném.

iPad Pro / iPhone SE

Member
    Vliv
    272

Standardní

ja mám eurocase 350 W všetko ide v pohode pretaktovaný je dosť takže v tých značkách je to trošku jedno ide skôr o hlučnosť takže asi tak
    abit-nf7 217 FSB 1.7V / dut3c 1800xp @ 2070 Mhz 1.75V / Gf-Ti4200ABIT-Otes 285/550 / Maxtor 80 Gb 8mb / 512 DDR400cl2,5 @ 434 11-2-2-cl2.5 twinmos 2.8V.

Standardní

Citace Původně odeslal mafo82
    ja mám eurocase 350 W všetko ide v pohode pretaktovaný je dosť takže v tých značkách je to trošku jedno ide skôr o hlučnosť takže asi tak
    Jenže mi se tu bavíme o ASUS desce, která je známá tím, že si vyžaduje skutečně kvalitní zdroje. Řeším ten samej problém, měnim zdroj za Enermax.
    Až ti pak nějakej tuctovej zdroj vodkouří všechny komponenty jako mě(krom DVD, CD-RW, disketovky a větráků), tak možná pochopíš o čem je řeč Nepřál bych to nikomu, takže raději si nějakou tu korunu připlatím
    (v případě Enermaxu je to o dost drasticky víc)

iPad Pro / iPhone SE

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Mel jsem porve s touto deskou ten stejny problem,nevedel jsem cim to je,pak jsem vyndal procesor a zase zandal,nandal vetrak.A jelo to!!!! Asi blbe sedela nejaka noha procesoru.

Standardní

No - oni mi ji vyreklamovali ... takze asi tam chyba byla ...
    Mam tady uz novou desku ... a jestli se k tomu dnes vecer dostanu, budu ji zprovoznovat ...

Standardní

Tak jsem dostal novou desku a ta uz jede ...

Ale neco jinyho - ten zdroj Chieftec, co mam je 360W ... ale je neuveritelnej ... prakticky neni slyset ... je totalne tichej ... to je fantazie ...

Standardní

K tem zdrojum : Puvodne sem mel 250W NoName a ASUS (viz dole) bezel v pohode. Ted tam tedy uz mam 300W NoName a je to zase uplne v pohode (stabilni OC, 4 IDEzarizeni atd. ) Takze to nebude az tak horky s tema zdrojema pro ASUSe.
    Atholon XP 1700+ (JIUHB) (12,5x166=2075), ASUS A7N8X rev1.04 Deluxe, 1024MB DDR400 OCZ, Gainward G-Force FX 5900Ultra Golden Sample@ 498/996, SB Audigy, Genius SW5.1 Home Theatre, Sony 21\" GDM 5410, CD-Teac 516, DVD-Sony DRU 700A
    3DMark2k3 - 6150

Standardní

Citace Původně odeslal PSLaser
    K tem zdrojum : Puvodne sem mel 250W NoName a ASUS (viz dole) bezel v pohode. Ted tam tedy uz mam 300W NoName a je to zase uplne v pohode (stabilni OC, 4 IDEzarizeni atd. ) Takze to nebude az tak horky s tema zdrojema pro ASUSe.
    Máš možná štěstí, mě už zdroj jednou vodkouřil celej komp, takže si raději zaplatím za kvalitu, abych se toho příště vyvaroval.

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Takze ta deska ASUS A7N8X De Luxe je pekna, uz na ni funguje spousta veci (i ten SATA RAID hezky slape), ale porad se mi nedari spustit zvukovku - nevite nekdo nejakej figl, jak to zprovoznit? Mne to proste porad neslape ... jak to mam udelat?

Standardní

Takze ta deska ASUS A7N8X De Luxe je pekna, uz na ni funguje spousta veci (i ten SATA RAID hezky slape), ale porad se mi nedari spustit zvukovku - nevite nekdo nejakej figl, jak to zprovoznit? Mne to proste porad neslape ... jak to mam udelat?
    SoundStorm, že? Stáhni nejnovější drivery od nVidie.
    To je tak, pro někoho VIA není moc dobrá, co se rychlosti týče, ale furt je daleko vychytanější co se týče ovladačů a stability. Je to všeobecně známej fakt. Ikdyž ta nová V600, to je lahůdka, za 3000 se SATA atd. a rychlost skoro jako nForce2

iPad Pro / iPhone SE

Standardní

Tak uz je to OK - byla to chyba stary DVD-ROMky, ktera blbe cetla to instalacni CDcko ... a tim padem nebyly v poradku instalacni soubory na Soundstorm ... uz je to OK ...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ASUS A7N8X Deluxe a 400MHz paměti
    Založil michal.jursik v sekci fóra NVIDIA čipové sady
    Odpovědí: 40
    Poslední příspěvek: 19.01.2004, 19:54
  2. Front Audio panel na ASUS A7N8X Deluxe
    Založil gillan v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 17.10.2003, 22:48
  3. Asus a7n8x deluxe a maxtor 160GB
    Založil Pyrous v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4