Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Paměti sdram dotaz

Standardní Paměti sdram dotaz

Kámoš si koupil celeron Copermine 1.1G a desku kterou osadil 256MB DIMM SDRAM ze svého staršího PC PII 350MHZ ale paměti mu ukazovali pouze 128MB tak zašel do obchodu kde mu sdělili že je tam problém s nějakejma pinama a prodali mu sdram prej pro novější desky a šlapemu to můžete mi někdo vysvětlit ten rozdíl?

Standardní

JJ, mel jsem stejnej problem. Je to tim, ze ty pametovy moduly musej bejt pro to, aby bezely ve starejch deskach tzv. oboustranny. Tzn. musej bejt osazeny cipama z obou stran (musi mit proste na kazde strane 8 cipu 16megovejch). Tyhle oboustranny moduly starsi desky adresujou (nactou) cely, tedy spravne. Tedka se delaji moduly jednostranne, ktere maji cipy jenom na jedne strane (8x32). U tehlech starsi deska adresuje jenom polovinu, tedy 128MB.

BTW: Nespletl sis oznaceni jadra processoru? 1,1GHz (nepretaktovany) Coppermine Celerony se nevyrabely, kdyztak jenom Tualatiny.
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

Souhlasim s IntEx. Mel jsem i ja takove moduly a bylo to tim. Chtel jsem si do sveho stareho pc Duron 800MHz koupit nejaky pameti protoze 128 bylo opravdu malo. Koupil jsem si jednu 256MB. Ovsem ta byla jednostranna a tak mi komp rval jak vzteklej. Pak jsem se dozvedel o tom, ze na starych pocitacich musely byt moduly osazeny pametima z obou stran
    AMD Athlon XP 1700+@Athlon XP 2400+ Soltek 75FRN2-RL; stab. 12*166 VCPU=1.5V; DDR512 333MHz OCZ CL2; HDD-Seagate 120GB/7200/8MB; GForce3 Ti200 128RAM; Fortron-300W; CDRW-Plextor 48/24/48A
    Notebook ASUS B1000 Intel Pentium III 1GHz; S3 Twister 32MB; 256MB SDRAM; IBM 20GB; DVD/Toshiba 16x; 15,1 TFT; FingerPrint Sensor

Standardní

Takže když si budu kupovat tualatina 1,2G a desku MSI s 815EP chipsetem
    tak musím koupit paměti jednostranně osazené či obou?

Standardní

Citace Původně odeslal nicon
    Takže když si budu kupovat tualatina 1,2G a desku MSI s 815EP chipsetem
    tak musím koupit paměti jednostranně osazené či obou?
    To zalezi na desce. Kdyz koupis oboustrannou, urcite nic nezkazis (jistota je jistota). Jenomze nekde oboustranny prodavaj draz, protoze jdou prave do starejch desek a ze uz se nevyrabej. Pokud sezenes oboustranny za cenu jednostrannejch tak si muzes gratulovat. Pokud ne, tak se zkus zeptat prodejce, jestli je nemuzes vyzkouset a ze kdyztak bys mu je treba do hodiny (nebo jeste do konce dne) prineses a on ti vrati penize. Solidni prodejce by tohle udelat mel. Zkus a uvidis...
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

Takze odzaciatku - Copper existuje aj 1.1Ghz a je to posledny copper celer.

Problem s obojstrannymi pametami sa tyka vacsinou i440BX cipset pre pII/III/cel a mozno na nejakych SiS atd. ale to neviem...
    Ale tyka sa tusim len vacsich modulov 256,512...tusim ze 128 uz moze byt aj jednostranna...ale toto nezarucim.

Na 815 mozes supnut co chces...
    hp pavilion zt3020

Standardní

Díky chlapi, teď mám doma tuleňa 1.1G a jdou oba typy pamětí naštěstí jsem je měl.

Standardní

Me BXMaster bere do 128M jednostrany. Vejs musim mit oboustrany. Treba VIA Apollo Pro ti vetsinou funguje do 64M.
    A co sem se tak rozhlizel, tak oboustrany moduly se vetsinou prodavaj o 80-100% draz...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Chyba aplikace - Instrukce na adrese ..... s pamětí nelze ..
    Založil Dave . . . v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 06.11.2005, 01:16
  2. Přetakt pamětí SDRAM
    Založil DlouhyJony v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 6
    Poslední příspěvek: 21.01.2004, 00:49
  3. SDRAM + VIA Apollo Pro 133 + WPCREDIT ... problem ???
    Založil Maaarty v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 05.04.2003, 23:33
  4. Nejasnosti kolem CL u DDR pameti
    Založil mmdsgn v sekci fóra Paměti
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 31.03.2003, 10:12
  5. Gainward GF3 Ti200 Ti 450 Gold sample - jaky ma pameti?
    Založil Slusnak v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 21
    Poslední příspěvek: 12.02.2003, 12:46

Pravidla přispívání