Výsledky 1 až 6 z 6

Téma: umrel mi IBM120, prosim o pomoc

Standardní umrel mi IBM120, prosim o pomoc

Odesel mi disk IBM 120 GB (IBM IC35L120AVVA07-0). Po zapnuti se vubec neroztoci, proto si myslim ze to bude neco s elektronikou. Jde mi samozrejme o ty data co na nem jsou. Chci se zeptat jestli je mozny vzit elektroniku (tu 'zakladni desku') z jinyho disku (samozrejme ze myslim z IBM 120 GB) a dat ji na ten muj disk. Jestli to takhle jde, nebo jestli tam je nekde ulozeny neco o tom disku (spis si myslim ze ne, ze to je vsechno ulozeny na tech plotnach) ale rad bych vedel jak to doopravdy je abych neco neposral.

Diky za kazdou radu

Standardní Re: umrel mi IBM120, prosim o pomoc

Citace Původně odeslal cipis
    Odesel mi disk IBM 120 GB (IBM IC35L120AVVA07-0). Po zapnuti se vubec neroztoci, proto si myslim ze to bude neco s elektronikou. Jde mi samozrejme o ty data co na nem jsou. Chci se zeptat jestli je mozny vzit elektroniku (tu 'zakladni desku') z jinyho disku (samozrejme ze myslim z IBM 120 GB) a dat ji na ten muj disk. Jestli to takhle jde, nebo jestli tam je nekde ulozeny neco o tom disku (spis si myslim ze ne, ze to je vsechno ulozeny na tech plotnach) ale rad bych vedel jak to doopravdy je abych neco neposral.

Diky za kazdou radu
    bios ti ho najde? ak sa ti neroztaca z mechanickych dovodov tak je to hooodne na prd ... ja mam pos.rane ibmko taketo iste al tam je jasna elektronika lebo sa roztaca a nenachadza ho bios .. a ked budes mat to stastie a bude to ten pripad tak elektroniku vymenit mozes a data ti ostanu ...
    MadCap
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Standardní

Podle me to spis vypada ze tam vubec nejde stava, proto se ani neroztoci. Bios ho taky nenajde (ale pri ty detekci se o to snazi asi tam 30s)

Standardní

Podle me to spis vypada ze tam vubec nejde stava, proto se ani neroztoci. Bios ho taky nenajde (ale pri ty detekci se o to snazi asi tam 30s)
    jak se chová, když má zapojen jen napájecí kabel?

Standardní

Citace Původně odeslal Paolo
    jak se chová, když má zapojen jen napájecí kabel?
    vubec ho nejde slyset jako ze nabiha, proste ani tuk, je uplne tichej, nic se nedeje.
    Mam jeste 40GB IBM, a ten jde pri nabihani poznat, ta 120ka to delala taky, proste je slyset to roztaceni a drnceni hlavicek,ale ted je uplne mrtvej, vubec se neroztoci

Standardní

vubec ho nejde slyset jako ze nabiha, proste ani tuk, je uplne tichej, nic se nedeje.
    Mam jeste 40GB IBM, a ten jde pri nabihani poznat, ta 120ka to delala taky, proste je slyset to roztaceni a drnceni hlavicek,ale ted je uplne mrtvej, vubec se neroztoci
    Vezmi voltmetr a změř si na desce plošného spoje HDD u napájecího konektoru, zda tam máš +5V a +12V, může to být taky upadený (zlomený či jinak vadný) napájecí konektor.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Fuji S7000 - CF 1GB, poradte mi prosim v nakupu ;o)
    Založil Ocampa v sekci fóra Digitální foto a video
    Odpovědí: 10
    Poslední příspěvek: 20.08.2005, 14:07
  2. Prosim pomozte mi vybrat
    Založil Xeus v sekci fóra Intel čipové sady
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 25.12.2002, 18:04
  3. Prosím poradte mi s vyberem komponent do meho nového PC
    Založil Namornik v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 9
    Poslední příspěvek: 27.11.2002, 21:40

Pravidla přispívání