Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 40

Téma: Teplota Athlonu XP2200+ (74°C v UT2003!!!)

Standardní Teplota Athlonu XP2200+ (74°C v UT2003!!!)

Ahojda, nevi nahodou nekdo, jaka je standardni teplota v klidu u tohohle CPU? Mne to dojde az na 64°C v klidu s originalnim boxovanym chladicem. No a asi na 67°C pri UT2003. Je to normalni, nebo tam mam dat jinej chladic? Popr reklamovat ten boxovanej, ze to neuchladi (Mam otevrenej case a teplota v nem je kolem 42°C)?
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Senior Member Avatar uživatele Mirectec
    Vliv
    283

Standardní

Ja bych rek, ze je to norm.. Je to asi Tbred A0 a ty jeste celkem topi... Nemas nahodou vertikalne ulozenej zdroj? Jinak lepsi chladic ti rozhodne doporucuju nejen kvuli hlucnosti..
    AMD mobile Barton 2500+@2430MHz 1,8V (1,76V real) watercooled || ABIT NF7-S V2.0 watercooled || Samsung 160GB SATA s NIDEC loziskama + Hitachi desktar 40GB || 512MB DDR500 A-DATA || ATI Original 9500@PRO 64MB @405/325 watercooled || Leadtek winfast 2000XP || CD-ROM Teac 40x || 4× DVD±R/RW Teac DV-W50D (pioneer 106D)|| Fortron 350W ATX FSP350-60PN(PF)
    MSI KT3Ultra forever || NENAVIDIM lidi co maj nick Mirec

Standardní

ZDA SA MI TO DOST VELA MOJ CPU 1700@2000 MOMENTALNE V KLUDE 41 ZATAZ CCA 45 OTAZNE JE PRE TEBA S AKOU PRESNOSTOU MERA
    TEPLOTU TVOJ MB PRETO TO POROVNAJ S VLASTNIKMI TAKEJ ISTEJ
    DOSKY
    Barton 2500+AbitKV7,Twister433MHzCL2
    SATA Maxtor120GB,Asus5224,LG4082,Pinnacle

Standardní

No tak to mas naozaj vela. Ja mam pozri dole, 37C° a pri zatazi max 41C°. Ten boxovany chladic je naozaj na prt. Vykasli sa na reklamaciu aj tak stoji len 300sk, je maly, hlucny a kup si nieco lepsie z medenou vlozkou , co ma 8cm ventilator....

Ps :skontroluj si Vcore ci nemas zvysene napetie mozno by to stacilo len ubrat .A odporucam ti spravit na boku vetrak oproti Cpu a pridaj aspon jeden ventilator na odsavanie tepleho vzduchu pod zdroj......-10C° pojde dole
    • C2D® E8500 @4,0 - 8x500 Vcore 1,28/ Noctua NH-U 9 1x9 FAN 6V 38°C/44°C / GigabyteP35-DS3R/Patriot 2x2024 800@1000Mhz /
    • MSI GeForce GTX 280 1GB /Western Digital 640GB AALS 7200.10 SATA 32MB/SB Audigy 2 ZS/DVD-RW SonyNec AD7170A /
    • Tsunami 3x12 FAN 6V/ Corsair 650W /LG Flatron 22" L225WT DVI/Razer Diamondback PLASMA 1600dpi/

Standardní

JJ, asi to udelam, tedka jsem videl celomedeny za 4500Kc a to se mi zda trosku moc . Zkusim sehnat nejaky do 400Kc, snad to pomuze. BTW: Vertikalne ulozeny zdroj nemam - schvalne jsem shanel case bez vertikalniho. BTW2: Jeste by mne zajimalo, jestli je normalni, ze deska "piska". Proste pri praci vyluzuje takovy piskance, je to normalni? (Mozna to dela i zdroj (300W) ale zkousel jsem i jinej (stejnej typ) a delalo to taky, pak jsem zkousel 230W a bylo to odost lepsi - je to na reklamaci? )
    Lenovo ThinkPad T400s (Intel Centrino 2 vPro 2.4GHz, 8GB RAM, Intel GMA 4500MHD, 250GB HDD 1.8" Toshiba)

Standardní

Teplota na reklamaci neni.Ta deska to asy měří z čidla v socketu a to je dost nepřesné a oni to jen odhadujou a pak to upraví novou verzí BIOSu.Sáhni na chladič a jestli na něm udržíš ruku,tak ti garantuju že nemá ani 50°C.Pusť vychladlej PC a okamžitě se mrkni do BIOSu na teplotu.Teplota by měla být stejná jak v okolí PC,pokud ne tak ten rozdíl si odečti a skalibruj si měřící soft ve win.Mohu ti doporučit MBProbe.Jo a pokud ti to snímá tu teplotu přímo z diody v CPU,tak by to mohlo bejt OK,je tam totiš velká teplota a prudce kolísá,tzn. že ti může po zatížení okamžitě vylítnout.Ale to ti v MBProbe jde zjistit.
    Ten zdroj skus v jinym PC.Někdo tu už tu psal že takovej zdroj reklamoval,tak uvidíš,ale pokud ti reklamaci neuznaj tak asy zaplatíš práci technika.
    Intel Pentium D 805
    AC Freezer 7 Pro , 1024MB DDR, Asus P5P800-VM
    Leadtek FX 5700

Standardní

Jo a pokud použiješ jinej chladič tak přicházíš o záruku pokud je to BOX.Ale nevim jak to prokážou.Já sem si koupil AC Slim Silent Pro TC s termoregulací a je skvěle tichej a výkonej.Má velkou základnu,tak se mrkni na bostar nebo biostar (tak nějak to je) a tam je seznam kompatib. desek.Musí bejt u socketu dost místa.Jsou tam i novější s menší základnou ale vyšší.Mrkni,ale doporučuji ti je s čistym svědomim.
    Intel Pentium D 805
    Leadtek FX 5700

Standardní

Ahojda, diky za odpovedi! Dneska rano pri UT2003 padl novej teplotni rekord (teda alespon u mne) - 74°C. Nevim, jsem z toho zmatenej, v klidu mi ukazuje PC Health Status v Biosu, ze je tam +-58°C a kdyz sahnu na chladic, tak mi prijde, ze neni az tak teplej (udrzet ruku na nem neni vubec problem). Ale zase se mi zda, ze i teplotu v casu to ukazuje dost velkou (44°C pri otevreni).
    Kdyz to necham vychladnout (treba pres noc) a rano to pustim, ukazuje to teplotu asi +-50°C hnedka po zapnuti (nabeh a hnedka DEL do Biosu), je to mozny? Pokud ne, tak to vazne ukazuje nesmysly. Da se nejak zjistit (pri praci) ze je to prehraty? (ABYCH HO NAHODOU TAKHLE NEVODDELAL!!!!) Diiiky moc!

Senior Member Avatar uživatele mino
    Věk
    43
    Vliv
    283

Standardní

No, mne ked sa prehraje, tak sa rapidne znizi vykon, cca na 1/10 vykonu kt. by zodpovedal frekvencii, ale ja mam DLT3Ccko, ak chces skus ho prehriat mozno nieco zistis ak ho neupeces
    Don't have a patent granted for being right. Would love one though!

Senior Member
    Vliv
    284

Standardní

Hi

Za 1. Tbred A0 hreje menej ako B0 ale ide horsie taktovat.
    2.Tvoja vysoka teplota je asi sposobena zlou kalibraciou teplotneho cidla v sockete , alebo zlym nekorektnym citanim teploty z teplotnej diody ukrytej v jadre procesora.
    (Zalezi od konretnej MB)
    Skus dat ruku na chladic.
    Pri 50 stupnoch tam mas problem udrzat ruku.
    Urcite mas pasivak len taky mierne vlazny ak to nieje OC.
    Nasadzoval si chladic sam?
    Moze byt aj zle nasadeny, ale pochybujem , taky nouma niesi
    Flashoval si novy bios?
    Skus pohladat mozno ze v novom upravili kalibraciu cidla.
    AK si nenasiel riesenie , tak kasli na to . JA som presne takto isto laboroval s mojim starym athlnom xp 1600+.
    idle 55 , full 67
    Asi si doska nerozumela s Palominom (zle citala teplotu z procu)

S pozdravom Lukas
    HP 6530b

Standardní

Pokud bude teplota neunosna tak se ti zacnou hroutit wokna a bude se ti sekat PC.Na tech podpore "Losan" mi rekli ze si mam tu teplotu odecist.Stahni si MBProbe,tam se to da skalibrovat a navic zjistis jestli ti nejde zobrazit teplota z diody v jadru CPU: http://mbprobe.livewiredev.com/download.html
    Oddelat by se nemel pokud nemas vysoke napeti,jak pisu,bude se ti to sekat,vyhazovat chybove hlaseni apod. .
    Intel Pentium D 805
    Leadtek FX 5700

Standardní

Asi je spatna kalibrace, protoze jsem nechal vychladnout PC, zmeril jsem si pokojovou teplotu (27°C) a asi cca po 7 vterinach (nez naskocil BIOS) jsem zmeril teplotu CPU. Ukazalo to 45°C. Zda se mi to jako peknej nesmysl. Tedka zkousim ten MBProbe a mam v tom trosku zmatek, hazi mi to i minusovy hodnoty a vselijak to lita nahoru a dolu a dokonce, kde ma bejt +5V pise 3,25 (coz u MBM5 nebylo). Jinak mi teplotu CPU 54°C pise stale a je to v zelenym. Jak se v tom pozna, jestli ji cte z diody? (kdyz dam Properties a Temperatures, tak tam jsou tri polozky u CPU Thermal Diode - Sensor1;Sensor2;Sensot3, ktery jsou zaskrtnuty vsechny) - Mam v tom desnej bordel! BTW>Bios jsem jeste neflashoval, ay vyjde nova verze, hnedka to udelam (tedka tam maj dost preklepu - misto VCore - VCoure, a misto Command tam maj Commamd )Diky!

Standardní

Citace Původně odeslal Lukas-SVK
    Hi

Za 1. Tbred A0 hreje menej ako B0 ale ide horsie taktovat.
    Neviem preco ale kamos mal 2200+ A0 a ked sme ho vymenili za DLT3C1800+ a nataktili na 2300+, taq to malo cca o 4-5 stupnov menej ako ta 2200+A0... samozrejme v tyx istyx podmienkax...(teda az na Vcore to sa zmenilo na 1.5V )

1. A64s939 3200+@(10*230,1.4V), thermalright SLK-947U+nexus92, enermax 470W+TT shark, abit AV8+3rd, Gainward TI4600 vivo, 2x256DDR/466 Twinmos,160GB Barča, Teac 40x, Teac CDW522, LG F900B, mys logitech MX500, Logitech IN se ...
    2. Athlon XP 1800+, NF7 2.0,TT silent boost,256 twinmos 400,MSI g4 mx440 8x @648/392, Samsung 80GB, 300W fortron 12cm, Lite on 17, Logitech B69, Dolby\'s keyboard...\"

Standardní

Ten sonsor diode zaskrtni akorad u toho senzoru co by mela bejt ta dioda.U ostatnich to vypni jinak to bude psat blbosti.Mozna ti to z diody necte vubec.Jinak skus v Adjustmant ve Voltge dividers vybrat typ cipu,ale ja tam mam Normal,jinak to ukazuje spatne.Tady si pak taky muzes skalibrovat to cidlo.Vyskousej vsechno co se da.
    Intel Pentium D 805
    Leadtek FX 5700

Standardní

Tak jsem to zkousel, ukazovalo to stejne hodnoty jako v BIOSU pri zaskrtnutem sensoru 2. Voltaz to ukazuje celkem spravne, az na +5V (mam tam 3.23V preskakujici obcas na 1.8V) a -12V (ukazuje -3.73V). Stejne tam jeste pro jistotu koupim novy chladic, mam vyhlidnuty tento: http://www.tntrade.cz/shop/product_i...3c&IDZAZ=11175 , neni to sice zadny zazrak, ale porad lepsi, nez BOX, ne?

Standardní

No,kdyz us tak vem s oznacenim CU,ten ma medene jadro.Ale za tu cenu se radeji mrkni na http://www.bostar.cz tam jsou dobry chladice a hlavne extra tichy!Vrele doporucuji a nejen ja,skus tady vyhledat odkazy na AC Slim silent a pod.
    Pokud mas zaskrtli ten sensor2 u nastaveni diod,tak ti to ukazuje z diody a tak je tam realna teplota a je spravna.Je totis vetsi nez na chladici (v kremiku je holt vedro).Podle me to odpivida.Muzu ti jen tise zavidet ze ti to ukazuje z jadra,mas totis okamzitou kontrolu nad teplotou (cidla v socketu jsou nepresna a nez to teplo k nim dojde..).Docela by me zajimalo jak velkej je rozdil teplot na chladici (u socketu) a diodou v kremiku.Nemas moznost to zmerit?
    Intel Pentium D 805
    Leadtek FX 5700

Standardní

JJ, meril jsem to digitalnim multimetrem s externim cidlem a teplota nepresahuje 38°C (je to proste trosku teplejsi, nez okoli), prave proto se mi ta teplota nezda. A je mi taky divny, ze hnedka po zapnuti tam skoci teplota o 15°C vyssi - prece se nemuze tak rychle ohrat (nez se dostanu do BIOSu, kdyz se to rozebiha ze studena, trva mi to cca 15sec)! Jeste se docela bojim vymeny chladice, protoze kdyz jsem ho nasazoval, tak jsem ho tam musel docela rvat (poradnej pritlak spony) a tedka to primo v casu zase odcvakavat - to bude horor, protoze ona se ta deska docela dost prohejba! Neni na to nejakej nebolestivej trick?

BTW: Ty chladice vypadaj pekne v Mironetu jsem je dokonce mel v ruce asi za 400Kc s dani, ale bojim se, aby to skutecne uchladil i pri vyssim OC (z originalnich 1,8GHz alespon na 2GHz a vyse) a aby to bylo tichy

Standardní

Ale asi ho spis vezmu, basnej vo nem na strankach pekne a kdyz mi ho doporucujes (alespon nejaka zkusenos), tak to teda zkusim!

Standardní

Podle me je ta teplota jadra v pohode,kdyz vezmes nez se ohreje chladic.Kvuli tomu ze to ma v jadru vysokou teplotu to spousta vyrobcu desek zakazalo zobrazovat a ukazujou teplotu z cidla v socketu.Spousta nevedomich totis reklamovali CPU kvuli vysoke temp.
    At tu napise svuj nazor ten komu to meri z jadra CPU,jakou ma teplotu.Tusim ze to snimaj nake Epoxi.
    Intel Pentium D 805
    Leadtek FX 5700

Věk
    43
    Vliv
    283

Standardní

Citace Původně odeslal IntEx
    Tak jsem to zkousel, ukazovalo to stejne hodnoty jako v BIOSU pri zaskrtnutem sensoru 2. Voltaz to ukazuje celkem spravne, az na +5V (mam tam 3.23V preskakujici obcas na 1.8V) a -12V (ukazuje -3.73V). Stejne tam jeste pro jistotu koupim novy chladic, mam vyhlidnuty tento: http://www.tntrade.cz/shop/product_i...3c&IDZAZ=11175 , neni to sice zadny zazrak, ale porad lepsi, nez BOX, ne?
    Tu turbinu si nekupuj, lebo ohluchnes, ten napis "super Silent"je tam asi pre pobavenie, len to huci a nechladi.

Minimalne CU35 verziu, ale vravim, to radsej CM CP5-7JDIB alebo FalconRock II, ci nalepsie CopperSilent 2 popripade len CopperSilent

Standardní

Citace Původně odeslal mino
    Citace Původně odeslal IntEx
    Tu turbinu si nekupuj, lebo ohluchnes, ten napis "super Silent"je tam asi pre pobavenie, len to huci a nechladi.

Minimalne CU35 verziu, ale vravim, to radsej CM CP5-7JDIB alebo FalconRock II, ci nalepsie CopperSilent 2 popripade len CopperSilent
    Docela by mne zajimalo, jake jsou ty chadice CM CP57JD a ten FalconRock II. Mate s tim nekdo zkusenosti?

Standardní

Co sem cet tak ten Falcon Rock II je super a tichej.Ale z mojich skusenosti ti doporucuju nakej od Artic Cooling.Ja mam viz podpis a jak rikam,suprackej s 5mm silnou medenou destickou a rve jak krava pri zapnutym MUTE.Je proste neslysitelnej.
    Intel Pentium D 805
    Leadtek FX 5700

Věk
    43
    Vliv
    283

Standardní

Ono ja mam ten CoolerMaster a uchladi mi to DLT3C na 1.66Vcore

Ale to ho mam modnuty na 80fan(roztahane rebra)

V povodnej konfiguracii na default uchladi tak 1.6vcore. pre DLT3C, na frekvencii tu moc nazalezi

Co sa tyka vykonu tak je to o dost lepsie ako ta turbina, ta nahana vykon tym ze ma strasne velky prietok vzduchu, asi 2*vacsi ako ten CM, ale ani to nestaci, lebo ma len Al pasiv.

Zo skusenosti ti ale ten moj neodporucam, na taktenie moc neni, kup ten Copper Silent 2 (popripade TC - je tichsie).

Standardní

Citace Původně odeslal mino
    Ono ja mam ten CoolerMaster a uchladi mi to DLT3C na 1.66Vcore

Ale to ho mam modnuty na 80fan(roztahane rebra)

V povodnej konfiguracii na default uchladi tak 1.6vcore. pre DLT3C, na frekvencii tu moc nazalezi

Co sa tyka vykonu tak je to o dost lepsie ako ta turbina, ta nahana vykon tym ze ma strasne velky prietok vzduchu, asi 2*vacsi ako ten CM, ale ani to nestaci, lebo ma len Al pasiv.

Zo skusenosti ti ale ten moj neodporucam, na taktenie moc neni, kup ten Copper Silent 2 (popripade TC - je tichsie).
    JJ, jeste si musim poradne rozmyslet, jestli si koupim FridgeROCK (viz. http://www.spire-coolers.com/asp/fcc.asp?ProdID=1 ), nebo ten Arctic Copper Silent I (dvojka je moc draha), ale spis to vypada asi na ten FridgeROCK, protoze je o stovku levnejsi, nez ten Arctic a ma peknou medenou zakladnu. BTW: Testy mezi CoolerMasterem a FalconROCKem II jsou tady: http://helium.webz.cz/hw/coolers_test_01.html

Standardní

Bacha na to.Tan co chces ma vysoke otacky kolem 3000-4000!A to je hodne ramusu.Ten muj chladic zvlada i XP3200+ a je tichej!Kdyz uz tak vem ten Falcon Rock II,pry stoji kolem 400,- s DPH.A je taky tichej.
    Intel Pentium D 805
    Leadtek FX 5700

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Teplota s/bez HT
    Založil ZeeZ v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 18
    Poslední příspěvek: 17.03.2005, 16:00
  2. Teplota u Athlonu XP 1800+ BOX?
    Založil zdenek.n v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 12.10.2003, 09:04
  3. Jaka je bezna teplota Athlonu?
    Založil zuzkins v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 25