Výsledky 1 až 24 z 24

Téma: co teď?? help please!

Member Avatar uživatele Busch
    Vliv
    271

Standardní co teď?? help please!

Dneska sem si byl pro reklamovany procesor, jak sem čekal tak ho neopravili, ale chteli mi dát novej (dokonce lidumilové - 1,3GHz místo 1,2GHz ) Chci zpátky peníze, o tom ale "pan majitel" nechtel ani slyšet. Chvilu sem se s ním hádál, ale bylo to o nčem, furt si mlel svoje, že reklamaci vyřídil, že nemá důvod mi peníze vracet... Ani mi to nechtěl dát písemně, akorát řekl prodavačovi, že mi má napsat na reklamační protokol: "Zákazník nechtěl přijmout reklamované zvoží" a to mám podepsat. To sem samozřejmě neudělal. Tak sem tam cpu nechal, reklamační protokol si vzal a odešel.
    Sem si jistej, že sem v právu, tak se ptám - jaký by měl být teď můj správný posup abych z něho ty prachy dostal? Dík moc všem!!
    Pentium DC E2140 @ 2,56 GHz| SCYTHE Ninja PLUS Rev.B | Gigabyte P35-DS3 Rev 2.0 | A-DATA 2x1GB | MSI RX2600PRO-T2D256EZ/D2 | Western Digital 5000AAKS | Samsung SH-S203N | CORSAIR VX450 | HP LP1965 | Sharkoon Rebel 9 | Logitech Ultra X Premium

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Bez tam znova, zavolej policii (ne mestskou, statni), jim reknes, ze ti odmita napsat protokol o reklamaci, eventuelne si vem pravnika a jemu (= prodejci ) vystav ucet za toho pravnika. Taky namiste zavolej na COI + podej stiznost na zivnostensky urad (bud dostane pokutu nebo mu seberou zivnostak).

Predpokladam, ze ten CPU je kupovanej letos dle novyho zakona. Hlavne v klidu, a tvrde.

Senior Member Avatar uživatele D_a_v_i_d
    Věk
    44
    Vliv
    358

Standardní

Samozrejme jsi v pravu. Mas pravo odstoupit od kupni smlouvy, tj. dostat svoje penize zpatky. Nemuze te donutit, aby sis misto toho vzal jiny zbozi. Kdyby to takhle fungovalo, tak by to taky mohlo vypadat tak, ze by sis koupil spol. boty, oni se ti roz..., tys je vyreklamoval a prodejce se ti pokousel nacpat tenisky s tim , ze jsou to taky boty. Jak psal Jezevec, vem policii, hlavne tu statni, "botickari" jsou kaspari, a jdi na nej
    A Jedi gains power through understanding; a Sith gains understanding through power

Destkop machine: Intel Core i5 2400/MSI P67A-C45 /2x4 GB DDR3 1333 MHz/Sapphire HD6790/22" LCD HP w2216/DSL 8MBit connected
    Na filmy v posteli: Lenovo IdeaPad S9e/1,6 GHz Intel Atom, 1 GB RAM, 80 GB HDD
    Na práci: Dell E5500/T9550 2,66 GHz Intel, 3 GB RAM, 120 GB HDD

Vliv
    271

Standardní

Jo a co mam chtit,aby ti policajti udělali Předpokladám, že ho asi nedonutí aby napsal,že mi prachy vrátit nechce, takže jenom jako svědci
    Právníka do toho zatím tahat nechci, přecejenom to stojí prachy a aj když to dám na jeho náklady, tak ty prachy nikdy vidět nemusím...
    Byl sem se ptat na ČOI, ti s tím prý nic dělat nemůžou, jedině kdyby nechtěl reklamaci vyřídit do 30dnů nebo se jí nechtěl zabývat.

Jinak je to BOXovanej Celeron Tualatin...
    Pentium DC E2140 @ 2,56 GHz| SCYTHE Ninja PLUS Rev.B | Gigabyte P35-DS3 Rev 2.0 | A-DATA 2x1GB | MSI RX2600PRO-T2D256EZ/D2 | Western Digital 5000AAKS | Samsung SH-S203N | CORSAIR VX450 | HP LP1965 | Sharkoon Rebel 9 | Logitech Ultra X Premium

Vliv
    300

Standardní

Jaakk nemuzou, je to evidentni poruseni zakona = muzou udelit pokutu + podat navrh na odebrani zivnostaku.

BTW: Pokud jim podas pisemne stiznost, stavas se ucastnikem rizeni a oni ti musej oficialne odpovedet.

Standardní

Citace Původně odeslal Busch
    Jo a co mam chtit,aby ti policajti udělali Předpokladám, že ho asi nedonutí aby napsal,že mi prachy vrátit nechce, takže jenom jako svědci
    Právníka do toho zatím tahat nechci, přecejenom to stojí prachy a aj když to dám na jeho náklady, tak ty prachy nikdy vidět nemusím...
    Byl sem se ptat na ČOI, ti s tím prý nic dělat nemůžou, jedině kdyby nechtěl reklamaci vyřídit do 30dnů nebo se jí nechtěl zabývat.

Jinak je to BOXovanej Celeron Tualatin...
    Jestli Ti to nedají "dobrovolně", tak Ti nezbyde nic jiného, než odstoupit od kupní smlouvy, event. je zažalovat. To odstoupení jim předej, nech si potvrdit převzetí, odmítnou-li, tak jim to pošli doporučeně.

To odstoupení by mělo vypadat asi takto:

(…komu….)
    adresa

Věc: Odstoupení od kupní smlouvy podle § 622 odst. 2 obč. zák.

Dne ………. jsem ve Vašem obchodě ……………, adresa …………… koupil …………………… za ….,- Kč. …CPU…… jsem užíval běžným způsobem. Po …… měsících se objevila vada, která mi znemožnila tento CPU užívat (přestal fungovat).
    V záruční době dne …………. jsem uplatnil právo na odstranění vady (viz potvrzení z ………………). Po …dnech mi bylo sděleno, že se jedná o vadu, kterou nelze odstranit a tato vada tak brání tomu, abych věc mohl řádně užívat jako věc bez vady. Pravdou je, že jste mi nabídli výměnu věci, s tím však nesouhlasím.
    Sděluji Vám tímto, že od smlouvy o prodeji shora označeného …CPU…., kterou jsem s Vámi uzavřel dne …………… podle § 622 odst. 2 obč. zák., odstupuji.
    Tímto odstoupením se předmětná kupní smlouva ruší. Vadné CPU máte ve své dispozici (viz potvrzení ze dne ………….), takže Vám byl vrácen. Podle § 457 obč. zák. jste povinni vrátit mi kupní cenu, tedy částku ………,- Kč.
    Nezaplatíte-li částku ……… Kč na mou níže uvedenou adresu do 10 dnů od doručení tohoto odstoupení, uplatním nárok u soudu. Budu pak samozřejmě požadovat i zaplacení úroků z prodlení a nákladů právního zastoupení.

V ……….. dne ……… (jméno,příjmení, adresa) + podpis

Vliv
    300

Standardní

+ eventuelni nahradu skody ( nemuzes doma pracovat ...), ovsem skodu musis prokazat (treba si nedostal vejplatu).

Senior Member
    Vliv
    283

Standardní

Nějak jsem z toho nikde nepostřehl kdy jsi CPU koupil, jako dlouho bylo na reklamaci a zda jsi ho koupil jako fyzická nebo právnická osoba a po kolikáté je na reklamaci.
    Velmi drahý vysokofrekvenční ohřívač okolního vzduchu.

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    + eventuelni nahradu skody ( nemuzes doma pracovat ...), ovsem skodu musis prokazat (treba si nedostal vejplatu).
    S tou náhradou škody by to teda byl oříšek, nezapomeň, že mu nabídli nový CPU, takže nemůže být řeč o nějakém prodlení z jejich strany s vyřízením reklamace. Oni mu nabídli výměnu CPU (i když s tím nesouhlasil), takže těžko bude prokazovat, že díky jejich jednání nemohl doma používat PC.

Vliv
    271

Standardní

Myslím, že právě v tomhle případě COI nemůže nic dělat viz poradna na spotrebitele.cz :
    "Není zcela pravdou, že ČOI nemá žádné kompetence v oblasti reklamací.
    Spotřebitel se na ní může obrátit v případě, že se prodávající odmítne reklamací zabývat a v případě, že není dodržena 30 denní lhůta k vyřízení reklamace. Jestliže spotřebitel nesouhlasí s tím, jak byla reklamace vyřízena, musí se bohužel obrátit s žalobou k soudu.“

Ve středu se půjdu do poradny sdružení obrany spotřebitelů pozeptat co a jak snad mají zkušenosti, co na ně platí. A pošlu jim to odstoupení od smlouvy jak napsal rogam (dik )

Koupil sem ho 2.5 03 (pátek), pokazil se hned v sobotu(zajmavý-nechtěl jet na 100MHz FSB na 83 vpohodě ), tyden sem zjišťoval, kde je chyba ,myslel sem že v PowerLeap redkuci,ta byla dobra,ale penize vratili tak sem zkusil 6.6(pátek) reklamovat CPU, řekli že ho napřed vyzkouší, taky jim nešel, tak sem v sobotu šel sepsat reklamaci (reklamace pry vyřizují po-pá, tak to napsali od pondělí 9.6).
    Každej týden sem volal,jeslti už jo,furt nic, 9.7. sem šel že buď bude (a já budu stejně chtít peníze,páč asi těžko by ho opravili) nebo ne a budu je chtít taky a zbytek už znaáte...jo a koupil sem to normálně jako fyz. osoba.

Vliv
    300

Standardní

No, timhle si nejsem uplne jistej ale pokud dojde k reklamaci do (tusim)3 dnu, tak musi byt vyresena okamzite na miste = musej ti bude okamzite dat jinej kus nebo penize, dle tvyho uvazeni.

Vliv
    271

Standardní

No, timhle si nejsem uplne jistej ale pokud dojde k reklamaci do (tusim)3 dnu, tak musi byt vyresena okamzite na miste = musej ti bude okamzite dat jinej kus nebo penize, dle tvyho uvazeni.
    Problém byl, že sem něvěděl,jestli je vadnej zrovna procesor, tak sem chtěl napřed u někoho otestovat moje komponenty...

Standardní

A neměl si na mysli toto? (zák. o ochraně spotřebitele č. 634/92 Sb., § 19, odst. 3):

Prodávající nebo jím pověřený pracovník rozhodne o reklamaci ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává doba přiměřená podle druhu výrobku či služby potřebná k odbornému posouzení vady. Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Po uplynutí této lhůty má spotřebitel stejná práva, jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit.

Vliv
    300

Standardní

ee tohle je neco jinyho, o tejhle dobe sem se nikde nedocet (nevim kde sem to videl), de vo to, ze si neco koupis, prineses to domu a zjistis, ze je to mrtvy. Pak by byla blbost, abys cekal 30 dni nez to vyridej, kdyz si to jeste ani nesprovoznil.

Vliv
    271

Standardní

Tak sem dneska dostal tuhle odpověď:
    Vážený pane,
    dovoluji si reagovat na váš dopis ze dne...Dle mého názoru jsme nijak nezanedbali reklamační proces ani nepoškodili vaše práva.
    Vaše zboží jsme převzali do reklamce a v zákonem stanovené lhůtě jsme vyřídili reklamaci (opravou nebo výměnou) za zboží zcela nové zcela identických parametrů a se zákonem stanovenou záruční dobou.
    Na vaši reakci v den převzetí "že jste si již pořídil procesor jiný a že si vyreklamovaný nepřevezmete" vám sdělujeme že je to vaše rozhodnutí,ale že pro nás je tento případ zcela jasný a uzavřený a proto vás upozorňujeme že u nás na prodejně stále leží vaše vyreklamované zboží a je potřeba si ho vyzvednout.

Vpodstatě to samý co mi tenkrát mlel na prodejně.Netuším co s tímhe má společnýho, že sem jim řekl že už mám jinej a že tenhle neporřebuju...
    Taže vaše rady co mám podniknout

Vliv
    300

Standardní

Jak uz tu bylo receno, pokud byl CPU v zakony zarucni dobe (kupovals si ho letos ? =2 roky), je dle zakona v pripade neodstranitelne vady na zakaznikovi, jakym zpusobem si preje vec vyridit = jestli vymena nebo odstoupeni od smlouvy. Dal, pokud dojde k zavade do 1/2 roku (i odstranitelne) tak plati totez, protoze se to bere tak, jako by ta zavada byla na vyrobku jiz v okamziku prodeje a prodejce te na ni neupozornil. Viz. FAQ.

Takze ty jim pekne pisemne, doporucene a nejlip po porade s pravnikem (to te bude stat tak 500, maximalne o to prides, ale pokud uspejes, de to na jejich naklady) posles s citaci zakona to odstoupeni od smlouvy. Eventuelne tu v nakym thredu je telefon na pravni poradnu za tusim 6Kc/min.

EDIT: aha, blbe ctu, asi si jim to uz poslal. no v tom pripade se obrat na COI, jestli stim muzou neco delat (asi nebudou chtit, ale co kdyby), eventuelne podej stiznost na zivnostenskej urad a pak uz jedine podat zalobu pro poruseni zakona na ochranu spotrebitele.

Vliv
    271

Standardní

Jo jo, kupovanej letos, BOXovaná verze=3roky záruka.
    Zatím to vidím tak, že se pudu poradit za právníkem, jakou to má šanci u soudu...jestli to má vůbec cenu se kvůli 1808kč soudit...vím, je to pár peněz, spíš mi de o to "morální vítězství nad zlý obchodníkem" ,ale prodělat na tom taky nehodlám.

Vliv
    300

Standardní

Tak ti drzim palce a informuj o prubehu. Zatim se tu, aspon pokud vim, neobjevil nikdo kdo by dosel tam co ses ty a dokoncil to uspechem. Bud se to furt resi nebo to vzdali.

Vliv
    271

Standardní

Tak sem byl dneska na živnostenským úřadě, taky mu za tohle porušení zákona nemůžou dát pokutu(řeší porušení živnostenskýho zákona), ale že mu tam půjdou udělat kontrolu a prý se "vždycky něco najde"
    Cestou sem se eště stavil na ČOIce, tam si jenom napsali adresu shopu, že inspekci udělat bez důvodu udělat nemůžou, ale "kolegové se tam jít podívat můžou" a eště mi ta paní stejně řekla, že bych u soudu možná neuspěl, páč jak je v novinkach od 1.1.2003 : (
    http://www.spotrebitele.cz/hotline/p...elu021204.html )
    V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou, má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci nebo její opravou. Není-li to možné, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny nebo od smlouvy odstoupit.
    Takže vrácení peněz bych mohl chtít, až kdyby neměl ten stejnej cpu nebo nemohl opravit. Ale zase nevím jak je to v souvislosti s §622 odst. 2...nesjem právník
    Tak asi pudu pro cpu a budu doufat, že dsotane od živnosťáku nějakou pokutu, pak bych byl spokojenej...

Standardní

Tak sem byl dneska na živnostenským úřadě, taky mu za tohle porušení zákona nemůžou dát pokutu(řeší porušení živnostenskýho zákona), ale že mu tam půjdou udělat kontrolu a prý se "vždycky něco najde"
    Cestou sem se eště stavil na ČOIce, tam si jenom napsali adresu shopu, že inspekci udělat bez důvodu udělat nemůžou, ale "kolegové se tam jít podívat můžou" a eště mi ta paní stejně řekla, že bych u soudu možná neuspěl, páč jak je v novinkach od 1.1.2003 : (
    http://www.spotrebitele.cz/hotline/p...elu021204.html )
    V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou, má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci nebo její opravou. Není-li to možné, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny nebo od smlouvy odstoupit.
    Takže vrácení peněz bych mohl chtít, až kdyby neměl ten stejnej cpu nebo nemohl opravit. Ale zase nevím jak je to v souvislosti s §622 odst. 2...nesjem právník
    Tak asi pudu pro cpu a budu doufat, že dsotane od živnosťáku nějakou pokutu, pak bych byl spokojenej...
    No jo, jenže tohle „V případě, že věc při převzetí kupujícím není ve shodě s kupní smlouvou, má kupující právo na to, aby prodávající bezplatně a bez zbytečného odkladu věc uvedl do stavu odpovídajícího kupní smlouvě, a to podle požadavku kupujícího buď výměnou věci nebo její opravou. Není-li to možné, může kupující požadovat přiměřenou slevu z ceny nebo od smlouvy odstoupit.„ – ust. § 616, odst. 3 obč. zák. není Tvůj případ. To by se na Tebe vztahovalo, kdyby sis např. chtěl koupit CPU 1,2GHz od Intelu a oni Ti chtěli dát od AMD, tj. rozpor je v tom, co jsi si chtěl koupit.

Definice, co je to shoda s kupní smlouvou je v § 616, odst. 2 obč. zák. "Nestanoví-li tento zákon jinak, shodou s kupní smlouvou podle odstavce 1 se dále rozumí, že prodávaná věc má jakost a užitné vlastnosti smlouvou požadované, prodávajícím, výrobcem nebo jeho zástupcem popisované, nebo na základě jimi prováděné reklamy očekávané, popřípadě jakost a užitné vlastnosti pro věc takového druhu obvyklé, že odpovídá požadavkům právních předpisů, je v tomu odpovídajícím množství, míře nebo hmotnosti a odpovídá účelu, který prodávající pro použití věci uvádí nebo pro který se věc obvykle používá. U potravin musí být vyznačeno datum minimální trvanlivosti, a jde-li o potraviny podléhající rychlé zkáze, datum použitelnosti. Připouští-li to povaha věci, má kupující právo, aby byla věc před ním překontrolována nebo aby její činnost mu byla předvedena."

Kdežto, Ti když jsi kupoval ten CPU, tak Ti dali správný, ten co jsi chtěl (typ, frekvence, atd.), takže jsi při převzetí byl ve shodě s kupní smlouvu (jinými slovy jsi při koupi dostal to, co jsi chtěl a asi sis ho nenechal ani předvést, tak oni můžou i tvrdit, že byl funkční). Vzhledem k tomu, že ten CPU, co jsi koupil již nefunguje a opravit nelze, tak v Tvém případě je třeba se řídit ust. občanského zákoníku, které upravuje odpovědnost za vady prodané věci, zejména pak § 622, odst. 2 obč. zák. a jelikož se jedná „o vadu, kterou nelze odstranit a která brání tomu, aby věc mohla být řádně užívána jako věc bez vady, má kupující právo na výměnu věci nebo má právo od smlouvy odstoupit.“

Takže by jsi u soudu asi uspěl, otázka je zda to stojí za to úsilí a další peníze.

Vliv
    271

Standardní

Dneska mi přišla ze živnostňáku odpověď na můj podnět, že mu tam byla 19. srpna zahájena kontrola na dodržování živnostenského zákona. A byla dokončena 25. na odboru živnostenském Magistrátu města Olomouce...
    Snad za něco pokutu dostal(to mi napsat nemohli), já sem prodělal 600kč...
    Takže poučení pro všechny:HELKO Computers OLOMOUC , Vodární 4 NEBRAT!!!

Standardní

Tak sem dneska dostal tuhle odpověď:
    Vážený pane,
    dovoluji si reagovat na váš dopis ze dne...Dle mého názoru jsme nijak nezanedbali reklamační proces ani nepoškodili vaše práva.
    Vaše zboží jsme převzali do reklamce a v zákonem stanovené lhůtě jsme vyřídili reklamaci (opravou nebo výměnou) za zboží zcela nové zcela identických parametrů a se zákonem stanovenou záruční dobou.
    Na vaši reakci v den převzetí "že jste si již pořídil procesor jiný a že si vyreklamovaný nepřevezmete" vám sdělujeme že je to vaše rozhodnutí,ale že pro nás je tento případ zcela jasný a uzavřený a proto vás upozorňujeme že u nás na prodejně stále leží vaše vyreklamované zboží a je potřeba si ho vyzvednout.

Vpodstatě to samý co mi tenkrát mlel na prodejně.Netuším co s tímhe má společnýho, že sem jim řekl že už mám jinej a že tenhle neporřebuju...
    Taže vaše rady co mám podniknout
    vytiskni si cast obcanskeho zakoniku, ktery je nahore v teto časti fora hned vedele FAQ...

sou 2 ruzne veci... PREDPOKALDAM NAKUP V ROCE 2003 !!!

1.) rozpor s kupni smlouvou
    2.) vady, ktere vzniknouv zarucni dobe

1.) pokud vada je v okamziku prodeje (uz to koupis vadne) nebo vznikne do 1/2 roku muzes pouzit §616 OZ a od smlouvy i odstoupit za určité situace.. viz prameny

2.) jinak se rozlišují vady ostranitelné a neodstranitelné §622 OZ,
    a) pokud je vada objektivně odstranitelná, tak je povinnost do 30 dnů ti ji opravit (to je dle zák na ochr spotře - ta lhůta), nebo ti mohou dát jiný nový výrobek i bez tvého souhlasu!!! V takovém případě můžeš odstoupit pokud by ti neopravili do 30 dnů nebo nenabídli novou věc, či část věci.

b) pokud je vada objektivně neodstranitelná pak můžeš odstoupit od smlouvy a oni ti musí dát peníze za každých okolností.

Kámenem úrazu bude problém kdo posoudí objektivní odstranitelnost/neodstranitelnost vady... zásadně prodejce... ale pokud bys s tím nesouhlasil může to být i soudní znalec, ale tady musíš dát "do banku" docela pěklnej balík, kterej se ti nemusí vrátit.

takže otázka je jak moc seš přesvědčenej o objektivní neodstranitelnosti vady ?

V případě Duronu bych aplikoval ještě postup podle §509 a §598 OZ.. tj. žádej náhradu nákladů spojených s reklmací.. tj. všechny cesty tam upět, tam zpět (nejmíň 4 cesty jedním směrem) pokud si jel autem, tak to možná hodí pár stovek...

vyčísli škodu, která ti vznikla tím, že jsi nemohl věc užívat (to by šlo dobře pokud bys byl podnikatel) po dobu opravy.

Polici ČR ani obecní/městskou policii bych do toho netahal... ta ti nepomuze - nespada to do jeji pravomoce. Jedině bys ji mohl použít k ověření totožnosti prodavače, když bys prokázal právní zájem na tomto.. třeba bys uvedl, že ti způsobil škodu a hodláš ho žalovat. Psychologický efekt může být. Někdy pomáhá pohrozit zveřejněním TV NOVA, Klekáníce apod.

Standardní

Citace Původně odeslal rogam
    S tou náhradou škody by to teda byl oříšek, nezapomeň, že mu nabídli nový CPU, takže nemůže být řeč o nějakém prodlení z jejich strany s vyřízením reklamace. Oni mu nabídli výměnu CPU (i když s tím nesouhlasil), takže těžko bude prokazovat, že díky jejich jednání nemohl doma používat PC.
    zalezi jestli mu ho nabidli hned nebo az za 30 dnu

Standardní

Jaakk nemuzou, je to evidentni poruseni zakona = muzou udelit pokutu + podat navrh na odebrani zivnostaku.

BTW: Pokud jim podas pisemne stiznost, stavas se ucastnikem rizeni a oni ti musej oficialne odpovedet.
    hmm to si nemyslim, zase tak evidentniporuseni zakona to neni, navic je to civilnepravni vec, tims e policie ani statni ani mestska nezabyva... prestupek to neni viz přestupkový zakon č. 200/1990 Sb. v aktiualnim zneni, trestný čin taky ne viz z.č. 140/1961 Sb. v aktuálním znění

zivnostak neodeberou jen tak.. poruseni zivnostaku to bejt taky nemusi.. to spis nejake oznaceni provozovny apod. viz z.č. 455/1991 Sb. o zovnostenskem podnikaniv aktualnim zneni..

problem je jestli ejto zavada OBJEKTIVNE ODSTRANITELNA, ale resena ze strany prodejce vymenou za vecnovou novou. Odstranitelnost/neodstranitelnost vady posuzuje prodejce, (resp. fakticky jeho dodavatel) pro zpochybneni jeho zavru je nutny znalecky posudek, pokud ovsem ten nebude tvrdit na 100%, ze je neodstranitelna (navic tezkose dostane k pokazenemu procesoru), tak je vec v pytli, protoze kupujici nedokaze, ze vada byla neodstranitelna.. to by musel pred reklmaci vec nechat posoudit soudnim znalcem a to nikdo neudela pač je to drahy jako svina.

Takže leda by sam prodejce řekl, že vada ej OBJEKTIVNE NEODSTRANITELNA a proto vymenuje za vec novou.. no a to nikdo neudela...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. ICQ rozhovor s CC , -teď řešíme Alzasoft a monitor
    Založil Ištván v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 141
    Poslední příspěvek: 06.01.2005, 19:22
  2. Monima - Jajk teď na reklamace?
    Založil Snaker v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 20.04.2004, 16:16
  3. TB 1700+ B0 DLT3C - chodil na 2047 MHz @ 1,55V a teď hrůza!
    Založil Hybee v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 56
    Poslední příspěvek: 28.09.2003, 15:40
  4. Partition Magic mi totálně zdrbal oddíl, co teď ??
    Založil Apokeus v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 23.09.2003, 23:23
  5. Revize desky MSI kt4 ultra ... tak a ted co s tim ?????????
    Založil Namornik v sekci fóra VIA čipové sady
    Odpovědí: 7
    Poslední příspěvek: 27.12.2002, 19:04

Pravidla přispívání