Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Jak na Apache a PHP?

Standardní Jak na Apache a PHP?

Jak mam nastavit Apache a PHP aby mi fungovalo programovani v PHP a MySQL u mne doma. Jsem na to asi lama. Zkousel jsem to, ale pri napsani jednoducheho prikazu <? PHPInfo(); ?> do souboru s koncovkou php mne to vyhodi hlasku Internal Server Erorr. A nejhorsi na tom je, ze to dela pri tom aji kdyz je vyplej Apache. pls HELP!!!
    AMD Athlon XP 1700+@Athlon XP 2400+ Soltek 75FRN2-RL; stab. 12*166 VCPU=1.5V; DDR512 333MHz OCZ CL2; HDD-Seagate 120GB/7200/8MB; GForce3 Ti200 128RAM; Fortron-300W; CDRW-Plextor 48/24/48A
    Notebook ASUS B1000 Intel Pentium III 1GHz; S3 Twister 32MB; 256MB SDRAM; IBM 20GB; DVD/Toshiba 16x; 15,1 TFT; FingerPrint Sensor

Senior Member mince Avatar uživatele mraky
    Vliv
    297

Standardní Re: Jak na Apache a PHP?

Citace Původně odeslal tartif
    Jak mam nastavit Apache a PHP aby mi fungovalo programovani v PHP a MySQL u mne doma. Jsem na to asi lama. Zkousel jsem to, ale pri napsani jednoducheho prikazu <? PHPInfo(); ?> do souboru s koncovkou php mne to vyhodi hlasku Internal Server Erorr. A nejhorsi na tom je, ze to dela pri tom aji kdyz je vyplej Apache. pls HELP!!!
    apache musi byt nastartovanej...nejlip uz hned po startu...

zkus dat do souboru s priponou php tenhle kod

<? echo "php funguje"; ?> jestli to funguje, tak by mel fungovat i zbytek
    Pište česky: hold × holt

hold – projev pocty nebo úcty (další význam je výkupné, vynucený poplatek ve válce)
    holt – povzdech; ve významu „inu, zkrátka a dobře“

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Musis to php nahodit v apache.conf

napr:
    #LoadModule php4_module d:/php/sapi/php4apache2.dll

Podrobne to najdes v dokumentaci, zalezi jeste na tom, jestli to chces jako modul nebo jako cgi. Estli to mas pod woknama, tak tam negde mas php.exe, a to muzes otestovat tak ze tomu jako parametr das php soubor. Pri pouziti jako cgi tomu predavas ty soubory podle pripony (opet nastavenim v apache.conf).

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Musis to php nahodit v apache.conf

napr:
    #LoadModule php4_module d:/php/sapi/php4apache2.dll

Podrobne to najdes v dokumentaci, zalezi jeste na tom, jestli to chces jako modul nebo jako cgi. Estli to mas pod woknama, tak tam negde mas php.exe, a to muzes otestovat tak ze tomu jako parametr das php soubor. Pri pouziti jako cgi tomu predavas ty soubory podle pripony (opet nastavenim v apache.conf).
    a, httpd.conf
    b, bych to mozna odkomentoval
    c, opradvu je to v dokumentaci k php. jen upresnim ze je to v souboru INSTALL kde mas napsane oba jiz znineme postupy pro pridani php podpory do apache

este nezapomen v httpd.conf vyplnit polozku:

DocumentRoot "c:\html\" - proste to misto kde mas ulozene ty svoje stranky na disku

Standardní

A nebo pokud se ti nechce nic nastavovat, tak zkus phptriad
    Sempron 2800+ @ 2,48MHz| AC freezer 64 | MB Gigabyte GA-K8NS Pro | 2 x 512 DDR@400 PQI | MSI nVidia GeForce 6600 DIAMOND | WDJB 160 GB | 410W Tagan | NEC DVDRW 4550

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

triad je na prd. lepsi mit vse zvlast. jinak jednou nejakym asi omylem sem zkousel dat apache a php na widle a pak i n aiis ael nejak se mi nedarilo to nahodit jinak nez pres to cgi tak bych zkusil nejdriv tak.
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Standardní

Zkusil jsem to PHP Triad. A podarilo se mi to nahodit. Jelikoz jsem v tom uplnej zacatecnik, tak mi tohle pro zacatek uplne staci. Prvne se chci postupne naucit programovat a az to trosku pochopim, tak si zacnu hrat s nastavenim. Jinak dik vsem moc za rady. Jestli na neco narazim, tak se zase urcite ozvu
    AMD Athlon XP 1700+@Athlon XP 2400+ Soltek 75FRN2-RL; stab. 12*166 VCPU=1.5V; DDR512 333MHz OCZ CL2; HDD-Seagate 120GB/7200/8MB; GForce3 Ti200 128RAM; Fortron-300W; CDRW-Plextor 48/24/48A
    Notebook ASUS B1000 Intel Pentium III 1GHz; S3 Twister 32MB; 256MB SDRAM; IBM 20GB; DVD/Toshiba 16x; 15,1 TFT; FingerPrint Sensor

Standardní

PHPTriad je nahodou v pohode. Nevim v cem je to lepsi mit to zvlast. Spis jen kdyz si delas server a chces mit vsechno nastaveni pod kontorlou a vsechnu konfiguraci, ale to neni tenhle pripad. Pro domaci pouziti je to idealni.
    Sempron 2800+ @ 2,48MHz| AC freezer 64 | MB Gigabyte GA-K8NS Pro | 2 x 512 DDR@400 PQI | MSI nVidia GeForce 6600 DIAMOND | WDJB 160 GB | 410W Tagan | NEC DVDRW 4550

Senior Member
    Věk
    44
    Vliv
    290

Standardní

na hrani asi jo. jinak zvlast je to o dost flexibilnejsi asi. vyjde nove mysql tak tahodim nove nebo php a tak
    CASE Chieftec DX-01B-D { GIGABYTE X48 DS5 { Intel q9300 + 8GB + ATI x1600 + 2x Seagate ES2 1TB } + LiteOn SHM-165P6S} } + 21" Samsung SyncMaster 215TW

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Glottis
    ... jinak jednou nejakym asi omylem sem zkousel dat apache a php na widle a pak i n aiis ael nejak se mi nedarilo to nahodit jinak nez pres to cgi tak bych zkusil nejdriv tak.
    Jo tak stim sem se taky babral, po 14dnech se mi to povedlo rozjet jako modul ani nevim jak (nejhorsi co se muze stat) a kdyz sem nahodil v2 misto 1.3 , tak sem byl zase v loji, modul proste nejel.

2jedik:
    A) pod woknama je to apache.conf , ale to je fuk ostatne si to kazdej muze premenovat jak potrebuje.
    B) jj

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Citace Původně odeslal Glottis
    ... jinak jednou nejakym asi omylem sem zkousel dat apache a php na widle a pak i n aiis ael nejak se mi nedarilo to nahodit jinak nez pres to cgi tak bych zkusil nejdriv tak.
    Jo tak stim sem se taky babral, po 14dnech se mi to povedlo rozjet jako modul ani nevim jak (nejhorsi co se muze stat) a kdyz sem nahodil v2 misto 1.3 , tak sem byl zase v loji, modul proste nejel.

2jedik:
    A) pod woknama je to apache.conf , ale to je fuk ostatne si to kazdej muze premenovat jak potrebuje.
    B) jj
    a, v 2.x.x pod widlema je to urcite httpd.conf ale je to fakt fuk

ad apache2 jako modul,
    v tom install.txt pro php se uvadi ze pridat do httpd.conf tydle tri radky
    Kód:
    LoadModule php4_module c&#58;/php/sapi/php4apache2.dll
    AddModule mod_php4.c
    AddType application/x-httpd-php .php
    kdyz to takhle dam tak apache odmita nastartovat

Ale kdyz jsem vypustil to "AddModule mod_php4.c" tak to jede

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. FAQ DvD to DivX
    Založil AjsTi v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 186
    Poslední příspěvek: 04.01.2010, 20:56
  2. Reklamacni rad - softcom
    Založil Jezevec v sekci fóra Reklamace a §
    Odpovědí: 2
    Poslední příspěvek: 24.05.2005, 14:50
  3. Váš názor na starší notebook-viz více v dalším popisu...
    Založil Nvidia fanda v sekci fóra Notebooky
    Odpovědí: 37
    Poslední příspěvek: 15.01.2005, 21:48

Pravidla přispívání