Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Nehraje mi vnitrni reprak

Standardní Nehraje mi vnitrni reprak

Mam main-board P/1-P55TP4N ana ni zvukovou kartu KWX-SC1671 (nejspis Aztech). Hlavni problem, kterej me momentalne dovadi k zoufalstvi: nehraje mi s ni vnitrni reprak PC a nenachazim zadnou moznost, kde by se nejak zapinal nebo vypinal. Ocekaval bych (jak to znam z jinejch PC, ze bude hrat vzdycky, kdyz je v karte prazdnej vystup. (repro-vystup hraje, vnitrni reprak ruzny poplasny a podobny zvuky vydava.)

Dalsi vec je, ze bych k ni rad mel nejakej popis nebo manual nebo tak neco, ale prohledal jsem Internet pomoci Yahoo a nasel jen 2 zminky, ze takova karta existuje, jinak nic. Aztech ji na svejch strankach nema a ani pod ESS jsem ji nenasel. Jestli nahosou nekdo vi, kde...

Standardní

Nehraje vnitřní reprák , to jako má hrát hudbu místo zvukovky , jestli je to tak, tak pro w31 (možná funguje i pro w95 a w9 tuším existoval ovladač, který tohle umožňoval - možná ho ještě někde mám.
    Nehledě ovšem na to, že ten reprák je primárně určený skutečně jen na ty systémové zvuky a jako HiFi zařizení to zrovna není nejlepší nápad (tohle jsem používal nějakou dobu, než jsem si koupil svůj první super sound SB8 ).

Co se týče driverů tak by měly být přímo na stránce ESS Technology:
    http://www.esstech.com/techsupp/drivers.shtm

Měl by to být chipset ES1868 ( http://private.addcom.de/PC.Schnulli...isa/skisa.html ).

Jinak pro hledání je lepší www.google.com .
    ...zzzzzz

Standardní

V kanclu, kde si nemuzu prinyst velky boxy a ani vetsinou delat kraval, tak posloucham na sluchatka a kdyz me uz stvou v usich a nikoho nerusim, tak je vytahnu a hraje mi ten malej repracek co je v PC. Jelikoz je v na jeho pomery obrovsky bedne tak se to i jakz takz da poslouchat. Ted sem si doma po vic nez pul roce nemyho provozu zabudoval tuhle kartu, co sem k tomu svymu pristroji dostal nadavkem a ocekaval jsem, ze mi taky bude podle toho, jestli je ve vystupu neco zastrceny nebo neni (ten konektor ma vypinace), pres bus posilat zvukovej signal k repraku. Kdyz to nepudejinak, tak to holt budu muset hnusne a pracne prodratovat, ale takovy reseni se mi vpravde hnusi, takze bych byl rad, kdyby to slo primo.

Jinak ten Google jsem zkousel taky, ale nenasel o nic vic nez Yahoo. Na ESS jsem drajvr nasel, ten ale nepotrebuju, ten je na CD-cku W98. Co bych potreboval je popis, na co jsou vsechny mozny konektory na ni, hlavne jeden, kterej je nadepsanej WAWE TAB CONNECTOR a jestli na ni nekde najdu digitalni vstup, kterej nevidim. Nebo musim snad digitalni kablik od CD-drajvu prdnout nekam do mainboardu? Ale tam jsem taky nic nenasel. Hadal bych taky, ze by to melo jit pres bus, jako vsechny jiny data, ale zatim se mi CD-cko takhle nerozehralo. Jestli snad musim nastavit neco v BIOSU?
    Citace Původně odeslal FlashedBrain
    Jinak pro hledání je lepší www.google.com
    Hledam vice mene ze zvyku pres Yahoo, mame ho v praci nastavenej jako default-stranku na prohlizeci. Nejses prvni, kdo mi rika, ze Google je lepsi, zatim ale kdyz jsem se zeptal v cem, tak kazdej jen pokrcil ramenama. Vis snad ty neco konkretnejsiho?

Standardní

Zvukovky integrovane na niektorych doskach skutocne pouzivaju PC Speaker ked na vystup nie je nic zapojene. Ale pridavna zvukovka to nikdy robit nebude. Zapoj tam normalne repraky a nevymyslaj blbosti
    Wave table konektor je konektor na pridavnu kartu ktora moze hrat MIDI cez wavetable (namiesto standardnej FM syntezy co vie chip ESS ES186. Digitalny vstup ani vystup nehladaj - nikde tam nie je. Zvukovy kabel z CD-ROMky (analogovy!) zapojis do vstupu CD na zvukovke (niekde na nej urcite je).

BTW.: Google je najlepsi hladac.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Některé zvukovky mají možnost připojit na ně konektor toho vnitřního repráčku, kterej je standardně připojenej na mobo, chce se to podívat kam a jestli to vůbec u týhle zvukovky jde, WAVE TAB CONNECTOR pokud mě paměť neklame byl pro přídavnou kartu s hardware wave table, takže ti není na nic, pokud na zvukovce není digitální vstup pro CD (2 pin) a dost bych se divil, kdyby tam byl, tak si ten kablík můžeš leda tak zastrčit ...

Co se týče driverů, tak bych docela přijal možnost, že na něco takového už prostě novější nejsou a nebudou .
    ...zzzzzz

Standardní

Ten konektor ma napr. moja AWE-64. Nie je to vystup ale vstup! Mam tam zapojeny vystup z dosky na PC Speaker (reprak som dal z case uplne prec) - takze zvuky ktore normalne idu cez PC Speaker mi to hra cez repraky a vo Windows si mozem nastavovat aj hlasitost.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Standardní

Citace Původně odeslal Rainbow
    Ten konektor ma napr. moja AWE-64. Nie je to vystup ale vstup! Mam tam zapojeny vystup z dosky na PC Speaker (reprak som dal z case uplne prec) - takze zvuky ktore normalne idu cez PC Speaker mi to hra cez repraky a vo Windows si mozem nastavovat aj hlasitost.
    Aha, moje stařičká AWE 32 ho má taky, ale nikdy jsem ho nepoužil .
    ...zzzzzz

Standardní

Kdyz ja tu ty repraky nemam kam dat
    Takze CD primo digitalne na zvukovku nepripojim. Ale takovy soubory, jako jsou na hudebnich CD muzu prece poustet i z HD a tam to jde pres ksandy. Z toho CD bych rek, ze to tedy musi jit taky. Nebo ne? A jestli ne, proc? Dost by me to totiz udivovalo, kdyby to nemelo jit nijak. Na starym foru si nekdo stezoval, ze slysi v muzice vsechny mozny pazvuky vcetne motoru CD-mechaniky a bylo mu doporuceno, ze ma vest signal z digitalniho vystupu.
    Wave table konektor je konektor na pridavnu kartu ktora moze hrat MIDI cez wavetable (namiesto standardnej FM syntezy co vie chip ESS ES186.
    Takze s touhle pridavnou kartou bych z toho aspon co se tyka MIDI udelal soundblaster?
    Google je najlepsi hladac.
    Muzu bejt jeste jednou stoura a zeptat se, v cem je Google lepsi nez Yahoo? Ne ze bych proti nemu neco mel nebo mel na Yahoo nejaky hmotny zajmy ap., jen by mi pripadalo trochu zvlastni menit svy zvyklosti jen kvuli udajnymu zlepseni, ktery by v podstate nebylo zadny. Nemyslim si, ze by Google byl horsi, ale kdyz jsem nekdy mel moznost do nej nahlidnout, tak jsem krome trochy kosmetiky v podstate nevidel rozdil. A presto kazdej rika, ze je lepsi, ale tim to taky konci. Jestli ovsem konkretni duvod je, pak samozrejme ze radsi pouzivam lepsi naradi.

Standardní

Podle toho, co vím, má Google.com jednu z největších databází - stačí?

btw. já jsem zase vyrostl na AltaVistě, ale Google je Google .
    ...zzzzzz

Standardní

Zalezi na CD-ROMke a na zvukovke - normalne s analogovym pripojenim nie su ziadne problemy (ja mam Toshibu CD-ROM aj DVD-ROM pripojene na AWE-64 analogovo - tiez tam nie je digitalny vstup).

Co sa tyka MIDI, zvuk s WaveTable je neporovnatelny s FM syntezou. SB AWE-32 a AWE-64 maju HW WaveTable. Zvukove vzorky v ROMke sice za vela nestoja (zvukovka co mam v 2. pocitaci hra MIDI omnoho lepsie) ale mozes do RAMky na karte nahravat vlastne. Tu pridavnu kartu asi nikde nezozenies.

Google najde presne to co chcem. A ked to nenajde tak to napise namiesto toho aby mi to hodilo milion odkazov na totalne kraviny. Navyse ma cache na stranky ktore nie su momentalne pristupne (padnuty server a pod.) Ked nebolo Google, pouzival som AltaVistu ale postupne sa zhorsovala az z toho bol nepouzitelny shit - hlada to vsetko mozne len nie to co chcem. Vtedy niekedy som prvykrat videl Google a odvtedy som AltaVistu nepouzil ani raz.

Standardní

Citace Původně odeslal FlashedBrain
    Podle toho, co vím, má Google.com jednu z největších databází - stačí?
    Jednu z největších nebo největší? Yahoo ji urcite taky nema malou.

Google najde presne to co chcem. A ked to nenajde tak to napise namiesto toho aby mi to hodilo milion odkazov na totalne kraviny. Navyse ma cache na stranky ktore nie su momentalne pristupne (padnuty server a pod.)
    V Yahoo jsem zpravidla va prvnich dvou obrazovkach taky nasel, co jsem hledal a ze k tomu prihodil jeste 13 486 dalsich stranek, uz neni muj problem. I kdyz jednou jsem hledal jednu svou znamou - vice mene soukromou - osobu, ktera se jmenuje jako jedno vcelku bezne se vyskytujici slovo a krome taky nekolika tisic odkazu mi na prvnich strankach nasel o ni to co by mohlo zajimat spis verejnost a nekde okolo padesaty jsem prece jen nasel, co jsem hledal. Ale ta cache je zajimava, tu zda se Yahoo nema. Zkusim to s tim Googlem a uvidim.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. nejde mi zvuk na realteku integrovanej na asusu
    Založil liverboy v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 5
    Poslední příspěvek: 20.08.2005, 22:40
  2. Nehraje Centralni reprak
    Založil None.cz v sekci fóra Zvuk
    Odpovědí: 1
    Poslední příspěvek: 14.10.2003, 07:55
  3. je mozne aby mi dali jiny procak nez sem si kupil?
    Založil -1k8aJ- fo eibmooz v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 23.08.2003, 17:58
  4. Vypálím audio CD a ve věži mi nehraje
    Založil opx123 v sekci fóra Optické, přenosné a jiné disk(et)y
    Odpovědí: 14
    Poslední příspěvek: 17.10.2002, 23:05

Pravidla přispívání