Výsledky 1 až 17 z 17

Téma: Radeon 9000 ViVo a 2CRT?

Standardní Radeon 9000 ViVo a 2CRT?

Zdravim vsechny,
    chci se zeptat, jak je to s Radeonem 9000 ViVo, konkretne od Sapphire a moznosti pripojeni dvou monitoru.
    Podle obrazku u vyrobce na karte chybi DVI nebo jakykoli druhy vystup na monitor, ovsem nikde to neni vyslovne uvedeno, dokonce u jednoho prodejce bylo uvedeno, ze ViVo ma i DVI.
    Je to jenom bluf, nebo se to resi nejakym pridavnym portem (cemuz moc neverim)?

Jeste drobnost: je rozdil v kvalite 2d obrazu u Sapphire 9000 a 9000pro? Karty jsou uplne jine, takze lze predpokladat, ze u vyse taktovane budou soucastky kvalitnejsi.
    ECS K7S5A rev 3.1, Athlon XP 2200 Thorton, Spire FalconRock II, 512MB 333 Kingston Hyper-X, Sapphire Radeon 9000, Maxtor 9 80GB 8MB, Teac CD-RW W552E, KME CX-2559, Fortron FSP-300-60PN(PF)
    Canon A60 - super fotak!!!

Standardní

Pokiaľ viem, tak VIVO nemá s DVI nič spoločného. VIVO je Video In Video Out.
    Intel Pentium 4 2,4GHz 512kb, ASUS P4S533, 512MB DDRAM 333, SUPERGRACE 8500 64MB 275/2x275 VIVO, SOUND BLASTER Audigy2 Platinum, 3Com 905C TX-M, :HANSOL 701A 17\" ...

Standardní

To vim taky, ale protoze na karte je evidentne klasicky D-Sub konektor tak pro pripojeni dalsiho monitoru bych predpokladal DVI a redukci DVI-D-Sub.
    ECS K7S5A rev 3.1, Athlon XP 2200 Thorton, Spire FalconRock II, 512MB 333 Kingston Hyper-X, Sapphire Radeon 9000, Maxtor 9 80GB 8MB, Teac CD-RW W552E, KME CX-2559, Fortron FSP-300-60PN(PF)

Standardní

Stačí se podívat na www.sapphiretech.com (tj. stránky výrobce), kde jsou všechny vyráběné verze 9000 a pro verzi VIVO je výstup jenom TVO.

Pro upřesnění: na kartě je výstup pro monitor, zvláštní cinch a S-Video konektor vstup a zvláštní cinch a S-video konektor pro výstup (tzn celkem 5 konektorů). Dále je tam ještě zvláštní žlutý konektor (jakoby dodatečný napájecí) přímo na bordu - to by měl být další VIVO konektor - pravděpodobně pro přední stranu skříně. Je to proto, že tato karta je orientována na video (přehrávání a grabování) a ne tolik na hry - proto tam je také pouze pasivní chlazení.

Co se týká kvality výstupu 9000 a 9000Pro - není důvodu proč by tu měly být rozdíly. Je pravda že 9000 má jiný lepší chip Theater (verze 200 ,nekde se objevuje i nazev Pro), který umožňuje nejenom video výstup ale i video vstup ale to je v podstatě kromě jiného taktování pamětí, chipu (a chybějícího výstupu DVI a naopak video vstupu navíc) jedinný rozdíl.

PS. Z výše uvedeného také vyplývá, že verze 9000Pro nemá a nebude mít video vstup (to znamená verzi VIVO) - je to oficiální informace, kterou jsem četl myslím někde na ATI stránkách

Standardní

Stačí se podívat na www.sapphiretech.com (tj. stránky výrobce), kde jsou všechny vyráběné verze 9000 a pro verzi VIVO je výstup jenom TVO.
    Prave tyto obrazky me navedly na to, ze vystup na druhy monitor u ViVo nebude, ale v nejakem ceniku to inzerovali.
    Co se týká kvality výstupu 9000 a 9000Pro - není důvodu proč by tu měly být rozdíly. Je pravda že 9000 má jiný lepší chip Theater (verze 200 ,nekde se objevuje i nazev Pro), který umožňuje nejenom video výstup ale i video vstup ale to je v podstatě kromě jiného taktování pamětí, chipu (a chybějícího výstupu DVI a naopak video vstupu navíc) jedinný rozdíl.
    Tak to s Tebou nesouhlasim. Layout 9000 a 9000Pro je uplne jiny. Staci si spocitat kondenzatory, kterych je u Pro vic.
    PS. Z výše uvedeného také vyplývá, že verze 9000Pro nemá a nebude mít video vstup (to znamená verzi VIVO) - je to oficiální informace, kterou jsem četl myslím někde na ATI stránkách
    9000Pro ViVo delaji napr. Sapphire nebo HIS. Ten HIS ma dokonce D-Sub, DVI, S-video pro out a in.

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní

ty kondenzatory jsou na PROcku z jinyho duvodu nez kvuli vystupu
    Ten je stejnej u obou verzi od stejnyho vyrobce.

Standardní

OK, kondenzatory jsem uvedl jen pro priklad.
    Ty karty ale vypadaji uplne jinak. Protoze na kvalitu 2d zobrazeni ma vliv kvalita pouzitych soucastek a jejich usporadani, tak mi priada logicke, ze kdyz signal projde pokazde jinou cestou budou rusive vlivy ruzne.
    A protoze verze 9000 je niz taktovana nez 9000Pro, muze tam stejny vyrobce davat mene kvalitni soucastky, ne?

Vliv
    315

Standardní

no takhle bych to rozhodne nevidel, muze tam davat vykonove min unosny soucastky, ale ne min kvalitni.
    A dyz se podivas jak vypadaji soucstky zarucujici vystup tak zjistis ze je to prast jak uhod

Standardní

Tak jo, uznavam, ze to asi bude stejne. Jenom doufam, ze stejne super a ne stejna mlha.
    Skoda jenom, ze to 9000ViVo nema pridavny port pro druhy monitor nebo reseni jako u toho HIS 9000Pro, ale nemuzeme chtit vsechno.

Vliv
    315

Standardní

R9000 od Sapphire maji peknej 2D obraz, moc peknej

Standardní

Citace Původně odeslal StanoH

Pro upřesnění: na kartě je výstup pro monitor, zvláštní cinch a S-Video konektor vstup a zvláštní cinch a S-video konektor pro výstup (tzn celkem 5 konektorů). Dále je tam ještě zvláštní žlutý konektor (jakoby dodatečný napájecí) přímo na bordu - to by měl být další VIVO konektor - pravděpodobně pro přední stranu skříně. Je to proto, že tato karta je orientována na video (přehrávání a grabování) a ne tolik na hry - proto tam je také pouze pasivní chlazení.

No ten tvuj zvlastni zlutej konektor (jako by napajeci ) je zvukovej konektor, tam hodis kabel jako mas u CD mechaniky a zapojis taky do zvukarny a muzes prez to tahat i zvuk, nevim jak u VO, ale u VI to urcite jde, no a bud muzes pouzivat ten cinch nebo S-VHS, ale myslim si ze kdyz jde takat prez to zvuk tak pujde prez S-VHS zapojit obraz a prez cinch zapojit zvuk, ja bouzel nemam doma S-VHS kabel abych to odskousel, asi si ho budu muset nekde sehnat. No a s tim cipem Theater moc nevim, ale co jsem mel Radeon 9000 DVI tak ten ho podle mne nemnel a ten VIVO ho podle mne ma, teda jestli si neco nepletu, ale myslim ze to tam tak je. Jinak obe karty sem mel od stejneho vyrobce.
    C2D 4400@333*9 & AC Freezer 7; MSI P35 Neo2-FIR; OCZ Reaper 800@1000 4x1GB; Gainward 8800GT@; Seagete Barracuda ES 320GB; Seagete Barracuda 7200.9 160 GB; Samsung SpinPoint T 500GB + 750GB; Pioneer DVR-111L; CoolerMaster Dominator; Zelman ZM-MFC2; Razer Lycosa; Razer DeathAdder; Razer Destructor; Samsung SyncMaster 226CW

Standardní

Žlutý konektor přímo na desce je video in určený pro přední stranu case - Sapphire to dělá pro některé OEM zákazníky - toto je oficiální odpověď na můj dotaz na techhelpu Sapphire, bohužel mi nedali pinning, takže kdo by tento konektor chtěl využívat, bude muset měřit (popřípadě by to mohl vědět nekterý majitel Sapphire 8500 Vivo, protože se snad k těmto kartám dodával i kabel do tohoto konektoru - vyčetl jsem to z nějaké české recenze Radeonů).
    Jednou provždy - zvuk nemůže být na těchto kartách už z principu - S-video a chinch (kompozitní vstup) - v sobě mají pouze video informace (žlutý chinch), audio je vedeno vždy zvlášť (bílý a červený chinch) - například pro přenos zvuku z videokamery musíte zapojit nejenom video kabel (s-video nebo žlutý chinch) - pro obraz ale i zvukový kabel (mono jeden kabel s bílým chinchem, stereo i červený chinch).
    Zvuk tedy musí být vždy vedený zvlášť přes zvukovou kartu ať už ho z televize získávám (grabuji) do PC, nebo ho z PC chci předat dál (do zesilovače a reprobeden)

Co se týká Theatre chipu - vyšší verze Pro (nebo-li také Theatre 200) je u karet s VIVO, tzn tam kde je i video in.
    Co se týká informace, že VIVO nebudou u 9000Pro - už si bohužel nevzpomínám, kde přesně jsem tuto informaci četl a proto také nejsem schopný říct, zda došlo ke změně oficiální, nebo zda někteří výrobci změnili oficiální design karty a přidali video in

Standardní

NJ ale ty jsi psal ze je u karet 9000 a 9000PRO ze neni, ale ono je to u VIVO. Muzes mi tu povidat ze prez to zvuk nejde a podobny kraviny, ale ja ji doma mam a vim ze mi prez to jde, jinak by si totiz nemohl pouzivat Video In, teda mohl ale ne se zvukem, potom bys nemohl zvuk ovladat prez prehravac, a nemohl bys nahravat se zvukem. A do toho zlutyho konektoru se zapojuje Audio kabel.[/b]
    C2D 4400@333*9 & AC Freezer 7; MSI P35 Neo2-FIR; OCZ Reaper 800@1000 4x1GB; Gainward 8800GT@; Seagete Barracuda ES 320GB; Seagete Barracuda 7200.9 160 GB; Samsung SpinPoint T 500GB + 750GB; Pioneer DVR-111L; CoolerMaster Dominator; Zelman ZM-MFC2; Razer Lycosa; Razer DeathAdder; Razer Destructor; Samsung SyncMaster 226CW

Standardní

Citace Původně odeslal LukasKiller
    NJ ale ty jsi psal ze je u karet 9000 a 9000PRO ze neni, ale ono je to u VIVO. Muzes mi tu povidat ze prez to zvuk nejde a podobny kraviny, ale ja ji doma mam a vim ze mi prez to jde, jinak by si totiz nemohl pouzivat Video In, teda mohl ale ne se zvukem, potom bys nemohl zvuk ovladat prez prehravac, a nemohl bys nahravat se zvukem. A do toho zlutyho konektoru se zapojuje Audio kabel.[/b]
    I.No ja mam tiez Sapphire 9000Pro VIVO(a ze sa nevyrabaju, ale cez ten zlty konektor sa mi zvuk nikdy nepodarilo preniest.

II.Aky soft pouzivas na grabovanie videa pomocou VIVO. Ja to robim cez ATI Control panel (sw:VideoIN) a stale mam problem s kvalitou zvuku. Obraz je celkom prijatelny, ale ten zvuk je akoby z kristalky.
    P4_2.8@3.2(1.575V) | Abit IS7-E | KingMax 2x512MB | CoolerMaster JET4 | HDD 30+120GB | ATI9000Pro@ | DVDRW LG4120 |

Standardní

Citace Původně odeslal LukasKiller
    ...ja ji doma mam a vim ze mi prez to jde, jinak by si totiz nemohl pouzivat Video In, teda mohl ale ne se zvukem, potom bys nemohl zvuk ovladat prez prehravac, a nemohl bys nahravat se zvukem. A do toho zlutyho konektoru se zapojuje Audio kabel.[/b]
    2 LukasKiller: Nemohl bys prosím napsat, jak přesně to máš zapojený a jak přesně grabuješ video+zvuk (z TV do PC máš pouze jeden cinch?, jaký zařízení pro záznam máž nastavený v zachytávacím programu?) - kámoš si totiž tuhle kartu chce koupit a tohle je pro něj dost důležitý.

Jinak já mam zachytávací kartu (kde je s-video i kompozit) a ta právě zachytáva pouze video, zvuk beru přes audio-in na zvukovce. Nahrávání se zvukem včetně ovládání zvuku v přehrávači mi normálně funguje.
    Když už opravdu nevíš jak dál, přečti si návod! Né vždy to ale pomůže!
    Epox 8RDA+, AMD Thoroughbred 2GHz + 1GB DDR @ 200FSB, Hercules FDX 8500LE 250/250
    Nikon D70, Sigma 10-20, Nikkor 18-70, Nikkor 50/1.8, Nikon SB-600, IR filter

Standardní

2 ihilop: sem nerikal ze mam 9000 Pro ViVo, staci se kouknout do podpisu, maximalne ji mam na Pro pretaktovanou.
    Jinak netvrdim ze se prez ten konektor neda pripojit nakej vystup do predu case (ale nevim zda by prez takovej kablik sel dobrej obraz, to by mozna vypadalo ) ale kdyz do nej zapojim audio kablik a dam to do zvukarny, do cinche pak zapojim zvuk treba z videa tak prez to jede zvuk, ale jak sem rikal, furt sem neporidil S-VHS kabel tak nemuzu zapojit obraz do S-VHS a tak todle bouzel nevyuzivam. Soft pouzivam taky ten od Ati (Video In).
    Kdyz zapojim zvuk rovnou do zvukarny, tak se mi nepodarilo rozchodit nahravani zvuku prez ten soft. Ale pokud bude mit kamos oba kabely a zapoji to do toho, tak by mu to mnelo fungovat.

Standardní

Ja pouzivam na grabovani Virtual Dub. Muzu v nem odriznout ty trapny zeleny prouzky pri grabovani.
    AMD Athlon XP 1800+@10*153, 512 Mb DDR RAM, MSI KT3 ULTRA2, IBM 60Gb, ATI 9000Pro Atlantis 64Mb DVI VIVO, TEAC CDRW 48x16x48

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. Gentoo 2005.0 Ati fglrx
    Založil ..::Ozzy::.. v sekci fóra Operační systémy na bázi Unixu
    Odpovědí: 34
    Poslední příspěvek: 15.10.2006, 12:46
  2. Srovnani 60 grafik v 16 testech - 3D hitparada (PCtuning)
    Založil Mirek v sekci fóra NVIDIA grafické karty
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 20.04.2004, 21:50
  3. co si mam kupit? radeon9100 alebo FX 5200
    Založil Macko v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 56
    Poslední příspěvek: 20.06.2003, 21:13
  4. Sapphire Radeon 9000 Pro VIVO - Word=obraz v haji, novy BIOS
    Založil MKabar v sekci fóra ATI grafické karty
    Odpovědí: 17
    Poslední příspěvek: 01.06.2003, 20:15

Pravidla přispívání