pokusim sa nafotit a uverejnit na mojej stranke

ale v strucnosti.

case ma moznost umiestnit dva vetraky vzadu hore pri CPU ako vyfuk a dva v predu dole ako nafuk.
ale v plechu boli len vyvrtane dierky ako odvod vzduchu.
nakolko uz bolo velakrat diskutovane ze je lepsie vyfukovat ako nafukovat tak som urobil na sledovne.

vzadu som dremlom (rucna bruska) vybrusil dva otvory tak aby mi sedeli s vetrakymi. dal som si tam tie dva AC SYS TC od Martyho - nastavene ako vyfuk.

v predu som modoval trosku viac. mierzku som ale nedal prec. nechal som ju tam. do predneho panelu z bokov som modol dva otvory ako nasavanie (este tam dam sietku na komare aby som vyzeralo lepsie a kvoli ciastocnemu prachu). vetraky nasavaju zvduch a zenu ho okolo HDD rovno do case.

spodok kde boli usb-porty som vykuchal uplne (nechal som tam len tie dvierka aby nebola vidiet velka diera) a dal som ich do 5,25 zaslepky (lepsi pristup ako tam uplne dole)

tepelna kapsa je len uplne hore pri zdroji ale odtial je to pomalicky nasavane dnu do zdroja a von.

inak super vec na zistovanie prudenia vzduchu som testol na chate.
miesto bocnice som prilozil sklenenu tabulu a priviazal gumov. zabol som komp. zapalil si Ši-Šu (arabska vodna fajka) a pekne som fukol do predu na case. a potom som uz len pozoroval. dym preletel okolo predku case nasali ho tie dve diery, potom okolo HDD preletel az k VGA kde sa rozdelil cca 60% letel hore k CPU a cca 40% ku grafike kde sa nasal a bokom VGA vystupal hore k CPU. tam uz sa uskutocnil kratky proces v podobe rychleho odsania von z case.
ako som hovoril cas dymu vysla az hore vedla zroja a odial pomalicky bol odsavana zdrojom von.