Stránka 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Výsledky 26 až 50 z 64

Téma: IR prijimac k PC

Senior Member mince
    Vliv
    302

Standardní

Při pročítání jejich fora jsem narazil na tyhle dvě otázky, můžete odpovědět, co si myslíte??

1) Kdyz program stale snima ze serioveho portu, nezpomaluje to system?
    2) Jestli si dobre vzpominam, tak seriovy port ma logicke urovne na +12V/-12V. Takze ta zenerka sniziuje napeti na +5V. Nemuze toho trvale zatizeni po nejakem case ten seriovy port znicit?
    MB G... a to už taky není pravda ;)
    A nekřičte na mě, pokud jsem plácnul nějakou hloupost ...........

Standardní

Citace Původně odeslal Millisx
    Při pročítání jejich fora jsem narazil na tyhle dvě otázky, můžete odpovědět, co si myslíte??

2) Jestli si dobre vzpominam, tak seriovy port ma logicke urovne na +12V/-12V. Takze ta zenerka sniziuje napeti na +5V. Nemuze toho trvale zatizeni po nejakem case ten seriovy port znicit?
    NE
    NE

moj nazor
    AMD Athlon XP 1700 B0 MSI K7T266Pro2-A 512 MB DDRAM Sapphire R9600Pro Seagate Baracuda 7200.7 40 GB Maxtor 20GB Teac 16x10x40 Teac DVD Genius 5.1 HT Hercules Fortissimo III 7.1 Olypmus C-730 UZ

Standardní

2) (na to je lehci odpoved) Zatez je v pohode - COM port ma v sobe proudovy omezovac na nejakych 20mA (plus minus autobus) takze ten muzes klido pido zkratovat na pul roku a jemu to nic neudela (jen samozrejme po tu dobu nebude fungovat)

1) Co se tyka zateze CPU, to uz je horsi. pokud mas rad plynuly obraz tak dokonce az kriticke!! Samozrejme, pokud do senzoru neprichazi zadny signal, pak je to v poho - seriovy port ceka na okamzik prichodu pulsiku a CPU si muze delat co chce. Jakmile ale prijde zacatek prikazu tak se prebira vykon CPU natvrdo pro scanovani portu (aby se presne urcila doba trvani pulsu pro spravnou detekci) a to s vysokou prioritou - pokud das nizkou prioritu, tak sice snizis zatez CPU, ale vetsinou taky neprijmes to co ocekavas, takze asi tak...
    Pokud si pustis DVD tak na 100% se ti bude VIDITELNE trhat po dobu kdy se posila prikaz z ovladace (tedy cca 3x - 5x za vterinu na cca 50-100ms) To je nutna dan za to ze HW toho prijimace je takle jednoduche.
    Presne kvuli tomu sem to ovladani casem prestal pouzivat s tim, ze az se k tomu dostanu, tak naprogramuju nejakyho jednocipaka, kterej bude mit za ukol tu detekci prikazu z IR prijmout a dekodovat a na COM posle uz jen ciste ASCII interpretaci prijateho prikazu (to uz vypocetni vykon tolik nezabira a hlavne uz uspesnost prijmu nezavisi na priorite procesu).
    Takze sem te asi moc nepotesil, ale tak.. zkusit se ma vsechno, ze.. takze to proste zkus a uvidis, treba ti to vadit tolik nebude..
    P4 2.4@2.58, Super Silent 4 TC (49°C/59°C - teplo=ticho:-), ASUS P4PE, Winbond 512MB DDR400T2.5@DDR390T2, Maxtor 80GB 7200ot/min., ATI Radeon VE 32MB(uz dlouho:-(), SB Live 5.1, Leadtek WinFast TV2000 Expert, Wingman Attack Extreme Digital.

Standardní

A co Ir-prijimac do USB http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB...SB%20(AVR).htm, ten uz nebude pri prijmu signalu zatezovat CPU ?
    Me to cuknuti obrazu pri prehravani nevytrhne, porad lepsi, nez se natahovat pro klavesnici
    HW přichází a odchází, já zůstávám :-)

Standardní

Chlapi, nevíte nekdo proc me ten Girder nefunguje spravne pod xp? Navolim si v nem nekolik akci, a kdyz si necham k ty akci priradit nejake tlacitko na ovladaci tak to chytne pokazdy jinej kod, kdyz zapnu nejakou funkci antirepeat nebo co, tak to zas udela vse co je nadefinovany
    VBI Compal HEL80: Core 2 Duo T7200 | GeForce Go 7600 | 1 GB RAM | 160 GB HDD | DVD-+RW | 15.4" WXGA
    Octaviaclub - člen č. 62

Standardní

Citace Původně odeslal Levis_X
    Chlapi, nevíte nekdo proc me ten Girder nefunguje spravne pod xp? Navolim si v nem nekolik akci, a kdyz si necham k ty akci priradit nejake tlacitko na ovladaci tak to chytne pokazdy jinej kod, kdyz zapnu nejakou funkci antirepeat nebo co, tak to zas udela vse co je nadefinovany
    Antirepeat zajistuje, ze kdyz ovladac pri stisknuti tlacitka vysila signal opakovane (napr. volume), tak to prijme jen jeden signal a dalsi az po danem casovem limitu. Je to lepsi zapnout pro vsechny funkce krome volume. Take nektere ovladace vyslou pri stisknuti libovolneho tlacitka neco jako identifikacni kod ovladace a pak teprve konkretni kod tlacitka. V tomhle pripade to chce nastavit u IgorPlug v "advanced" "command order" na vyssi hodnotu nez 0 (musis odzkouset).
    Jake mas cidlo, zkousel jsi to s jinym dalkovym ovladacem ?

Standardní

Taky jsem na tohle narazil, ale sam si na to netroufnu. Nasel by se nekdo kdo by me to zbastlil PLS
    AMD XP1700+@2004MHz (11*182) B0 JIUCB, A.C. Copper Silent - 47°C idle/52°C load, Epox 8RDA+, 512 MB APACER DDR333 @ 182 MHz 5/2/2/CL2.5, Radeon8500 Club3D 275/250@290/285, 80 GB WD JB, LiteOn 48/24/48, Hyundai Q910, MS IE 3.0A mouse
    http://snaker.kobranet.cz

Standardní

Ja bych ti to postavit mohl. Soucastky me staly asi 100Kc (cidlo se mi prodrazilo ), tak kolik das? Samozrejme ti k tomu prihodim disketu s Girderem s nadefinovanym ovladanim nejakeho programu.
    Co bys k tomu mel za ovladac? Jde mi o to, jestli by ti stacilo 36kHz cidlo, to bys mel asi o 25Kc levnejsi 38kHz cidlo se blbe shani, sice bych mel mit doma jeste 2, ale pokud to neni nutny, radsi bych si je nechal.
    Jestli mas moznost sehnat soucastky, tak si to zkus postavit sam, neni se ceho bat.
    http://www.sweb.cz/hasich/ir.htm

Standardní

1) tento zakladny na 266-ke dost zatazuje system
    Preto som si pozhanal schemu a urobil zapojenie s PIC - je to o dost tazsie, no do kompu idu len ciste signaly a dokonca to spolupracuje so zakladnym pluginom z girderu (zvlast na zaujala inicializacia - PC posle po COM znaky 'IR' a primac odpovie 'OK' )

2) vyriesil sa aj tento problem - je tam stabilizator napätia - pre to PIC

vyslo ma to asi na 500,- Sk no som velmi spokojny a mam min zatazenie procaku, ked vravim min, tam ani 0.000000001% na 266-ke to nie je
    AMD XP1800+ (37°C - idle & 45°C - Burn7k ), ATi R9100 64.VIVO.
    Proste kompik v ktorom mam konecne vodne chladenie ...
    http://neuron.tuke.sk/~hruska/case/

Standardní

Citace Původně odeslal Hasich
    A co Ir-prijimac do USB http://www.cesko.host.sk/IgorPlugUSB...SB%20(AVR).htm, ten uz nebude pri prijmu signalu zatezovat CPU ?
    Me to cuknuti obrazu pri prehravani nevytrhne, porad lepsi, nez se natahovat pro klavesnici
    USB verze se necuka mam ji a pojem trhani neznam muzu jen vrele doporucit. a o moc drazsi to neni (cca do 250,- i s usb kabelem).

Standardní

tak jsem to taky spajel, podle schematu pro lepsi citlivost, ale obcas se stane ze to chytne jinej kod (napr. normalne to 10x chyta kod 3504 a pak to chytne nejakej nesmysl (1402 apodbne nahodne) proste tak 1 z 10 to chytne jinej kod.

Cim by to mohlo bejt.
    Neni to treba tim ze v tom schematu pro lepsi citlivost je jinej kondenzator? (10u namisto 100n u toho min citlivejsiho schematu)

a nebo jeste to ze tam nemam 10u/6.3V ale 10u/15V (ten 6.3 nemeli,ale prej to nebude mit vliv)

Senior Member mince
    Vliv
    302

Standardní

Citace Původně odeslal cipis
    tak jsem to taky spajel, podle schematu pro lepsi citlivost, ale obcas se stane ze to chytne jinej kod (napr. normalne to 10x chyta kod 3504 a pak to chytne nejakej nesmysl (1402 apodbne nahodne) proste tak 1 z 10 to chytne jinej kod.

Cim by to mohlo bejt.
    Neni to treba tim ze v tom schematu pro lepsi citlivost je jinej kondenzator? (10u namisto 100n u toho min citlivejsiho schematu)

a nebo jeste to ze tam nemam 10u/6.3V ale 10u/15V (ten 6.3 nemeli,ale prej to nebude mit vliv)
    Mno, já jsem někde zachytil, že by to mohla dělat ta nejnovější verze Girderu, ale nemám to ještě vyzkoušené.

Standardní

Cim by to mohlo bejt.

Par jsem jich postavil (vsechny podle citlivejsiho schema) a daval jsem tam kondenzatory 10u/15V a 10u/25V, volty kondenzatoru na to vliv nemaji(alespon jsem to nikde nepozoroval).
    Jaky mas cidlo, 38 nebo 36kHz a jaky dalkovy oladac?. Bratrancovi jsem delal prijimac s 36kHz a taky mu to obcas neprijme spravny signal, kdyz jsem s jeho ovladacem zkousel 38kHz cidlo, tak to bylo 100% OK.

Standardní

Citace Původně odeslal jedik
    USB verze se necuka mam ji a pojem trhani neznam muzu jen vrele doporucit. a o moc drazsi to neni (cca do 250,- i s usb kabelem).
    jj 250 kdyz si to udelas sam.
    demodulator na 38Khz je SFH5110-38 , SHF506-38@TSOP506-38 jsem nikde nesehnal.
    BTW na stealth.wz.cz jsou nejake fotky jak vypada moje verze IgorPlug-USB

na WXP a W2K je treba pro stabilni prijem kodu nastavit trosku vetsi prioritu,ale pak pri prijmu system zaskobrtne, tot nevyhoda seriove verze. Navic ta usb ma i 8bit I/O port, takze si na ni muzete pripojit treba i display. Dokumentaci funkci pro driver ma igor cesko vcelku hezky udelanou.
    Question is: who cares ?

Senior Member mince
    Vliv
    302

Standardní

No, já asi nechci USB kvůli jedné věci. Představoval bych si to velikostně jako tu RS232 verzi, čili součástky přímo na konektoru a píchnout to do předního USB výstupu, což velikostně nesedí.

BTW jak píšeš o tom displayi, dalo by se s tím stvořit něco takového, jak třeba psali na PCT?? Frekvence, teploty, písničky z WAMPu a další vychytávky?? Škoda, že je to promě bez návodu takřka neuskutečnitelné

Standardní

tak jsem nasel na netu tohle. Dokaze to dokonce i zapnout PC.
    http://mujweb.cz/www/jnetopil/UIR/Index.htm
    AMD XP1700+@2004MHz (11*182) B0 JIUCB, A.C. Copper Silent - 47°C idle/52°C load, Epox 8RDA+, 512 MB APACER DDR333 @ 182 MHz 5/2/2/CL2.5, Radeon8500 Club3D 275/250@290/285, 80 GB WD JB, LiteOn 48/24/48, Hyundai Q910, MS IE 3.0A mouse

Standardní

No, já asi nechci USB kvůli jedné věci. Představoval bych si to velikostně jako tu RS232 verzi, čili součástky přímo na konektoru a píchnout to do předního USB výstupu, což velikostně nesedí.

BTW jak píšeš o tom displayi, dalo by se s tím stvořit něco takového, jak třeba psali na PCT?? Frekvence, teploty, písničky z WAMPu a další vychytávky?? Škoda, že je to promě bez návodu takřka neuskutečnitelné
    pokud si navrhnes plosak, tak neni problem aby to bylo hodne male, igor cesko ma neco na sve strance, velikostne to asi tak odpovida memory birdu, ja pouzivam krabicku.
    Ten atmel ma 8 bit i/o a jeji podpora je v ovladaci pro nej, takze neni problem pres nej cist a zapisovat, treba na ten display, ale nevim jak je na tom ta podpora ze strany tech programu co ovladaji displaye pres par. port, pokud pouzivaji pluginy, tak by nebyl zase takovy problem neco napsat.
    Question is: who cares ?

Standardní

Cim by to mohlo bejt.

Par jsem jich postavil (vsechny podle citlivejsiho schema) a daval jsem tam kondenzatory 10u/15V a 10u/25V, volty kondenzatoru na to vliv nemaji(alespon jsem to nikde nepozoroval).
    Jaky mas cidlo, 38 nebo 36kHz a jaky dalkovy oladac?. Bratrancovi jsem delal prijimac s 36kHz a taky mu to obcas neprijme spravny signal, kdyz jsem s jeho ovladacem zkousel 38kHz cidlo, tak to bylo 100% OK.
    grider mam taky ten nejnovejsi (3.2), zkusim sehnat starsi a odzkouset, taky zkusim zvysit prioritu, uvidime co to udela
    cidlo mam 38kHz

Standardní

Tak svete div se zvladnul sem to taky )) Uz to chteji i ostatni spolubydlici. JUJ

Standardní

Citace Původně odeslal Snaker
    Tak svete div se zvladnul sem to taky )) Uz to chteji i ostatni spolubydlici. JUJ
    No vidis, ani to nebolelo
    V jakym to mas provedeni, na kabliku, nebo primo na konektor ?

Standardní

Citace Původně odeslal Snaker
    No vidis, ani to nebolelo
    V jakym to mas provedeni, na kabliku, nebo primo na konektor ?
    No byl to porod, ale nakonec to fungovalo na prvni pokus. mam to podle tvyho navodu, primo v konektoru(veslo se to do krytu) a cidlo mam na kabelu.

Jo a cidlo jsem sehnal TSOP1738 (33,-Kc), ze prej ty co sou v navodu uz se nedelaji. Celkem me to stalo 56,- Kc.

Vcera sem rozchodil a nastavil girder

Standardní

Tak dneska sem spajel dalsi 3 cidla )) Ta zenska v elektro si ze spolubydlicich uz delal prdel, kdyz tam prisel jeden po druhem a vsichni chteli na chlup to same. ))

Standardní

Antirepeat zajistuje, ze kdyz ovladac pri stisknuti tlacitka vysila signal opakovane (napr. volume), tak to prijme jen jeden signal a dalsi az po danem casovem limitu. Je to lepsi zapnout pro vsechny funkce krome volume. Take nektere ovladace vyslou pri stisknuti libovolneho tlacitka neco jako identifikacni kod ovladace a pak teprve konkretni kod tlacitka. V tomhle pripade to chce nastavit u IgorPlug v "advanced" "command order" na vyssi hodnotu nez 0 (musis odzkouset).
    Jake mas cidlo, zkousel jsi to s jinym dalkovym ovladacem ?
    Cidlo mam ja nevim, nechal jsem si ho postavit. Takovej ctverecek , uprostred cerna bublina . Ovladacu jsem zkousel vic, mam tu od Sony, Tesly, Aiwa, Samsung.. ani jeden nebezi normalne
    VBI Compal HEL80: Core 2 Duo T7200 | GeForce Go 7600 | 1 GB RAM | 160 GB HDD | DVD-+RW | 15.4" WXGA
    Octaviaclub - člen č. 62

Standardní

Cidlo mam ja nevim, nechal jsem si ho postavit. Takovej ctverecek , uprostred cerna bublina . Ovladacu jsem zkousel vic, mam tu od Sony, Tesly, Aiwa, Samsung.. ani jeden nebezi normalne
    Tak to bez tomu "vyrobci" omlatit o hlavu.
    Zkousel jsi zvednout v nastaveni Plug-inu "Igor SFH-56 device" v "advanced" nastavit vyssi "Priority level".
    Zkus co nepresneji popsat, co ti to prijima.

Standardní

]Cidlo mam ja nevim, nechal jsem si ho postavit. Takovej ctverecek , uprostred cerna bublina . Ovladacu jsem zkousel vic, mam tu od Sony, Tesly, Aiwa, Samsung.. ani jeden nebezi normalne
    Teslu musi bezproblemov chitat (ak je dobre urobene )
    AMD XP1800+ (37°C - idle & 45°C - Burn7k ), ATi R9100 64.VIVO.
    Proste kompik v ktorom mam konecne vodne chladenie ...
    http://neuron.tuke.sk/~hruska/case/

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. PC nabíhá až na druhej pokus! UŽ 10 DNÍ JEDE OK!!!
    Založil Vykuk v sekci fóra AMD procesory
    Odpovědí: 134
    Poslední příspěvek: 10.06.2006, 19:39
  2. Dálkové ovládání PC pomocí IR ovladačů
    Založil D_a_v_i_d v sekci fóra Elektronika a bastlení
    Odpovědí: 54
    Poslední příspěvek: 08.10.2005, 12:03
  3. PC jako IR ovladač
    Založil Paaja v sekci fóra Programy a problémy s nimi
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 28.07.2004, 14:02
  4. Změna příkonu PC při změně kmitočtu P4 - změřeno.
    Založil Lavic v sekci fóra Intel procesory
    Odpovědí: 23
    Poslední příspěvek: 24.06.2004, 11:16
  5. W2K server a limit PC v Doméně - vyreseno
    Založil mager v sekci fóra Ostatní operační systémy
    Odpovědí: 3
    Poslední příspěvek: 31.07.2003, 08:17

Pravidla přispívání