Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: jaký SATA řadič

Standardní jaký SATA řadič

docela se mi ty disky líbí chci hlavněrychlost kvůli CADU, ale nemusí to stát víc jak 6k
    Pašák erda.

Standardní

3Ware - nářez ale ta cena... navíc nevim, jestli se dají sehnat v ČR
    Promise - vypadá blbě, radši nebrat
    Adaptec, Highpoint - poměr cena/výkon asi nejlepší - hlavně, aby byl použit chipset Silicon Image SATALink - je to asi nejlepší co teď je

Standardní

Ale stejně tak důležité je vybrat si dobré SATA disky, protože např. Seagate Kamoš se chystá koupit 160GB Maxtory, tak su zvědavej, jak pošlapou. No a jinak jsou zde drahé Raptory.... (Čekám, že se ozve Kukla )
    Práce není žena, sama se neudělá...

AMD64 X2 4800+, 2GB DDR2 800 A-DAta, Asus M2N SLI nforce 560, Samsung 400GB SATA2, Hitachi 400GB SATA, Samsung 250GB SATAII, NEC 3520, Lite-On SH 16A7S,Sapphire HD 2600Xt pasive, Enermax 460W, Acer AL1923 19" LCD
    notebook: HP OmniBook 6000 700MHz, 256MB, 20GB, Ati Mobility 8MB

Standardní

ten disk asi větší co , kvůli přenosové rychlosti, ale prej mají SATA disky při vyší kapacitě problemy s přístupovou dobou, jaká kapacita je dobrý kompromis
    Pašák erda.

Standardní

Jestli chceš rychlej SATA disk, tak máš na výběr v podstatě jenom Raptor s ubohýma 36GB (zatím jsem větší neviděl), ten má 10k rpm, jinak ostatní SATA mají zatím 7200 rpm a nejsou rychlejší než ATA disky. Takže pokud chceš velkou kapacitu, kup si raděj ATA 250GB WD JB a máš klid.

AMD64 X2 4800+, 2GB DDR2 800 A-DAta, Asus M2N SLI nforce 560, Samsung 400GB SATA2, Hitachi 400GB SATA, Samsung 250GB SATAII, NEC 3520, Lite-On SH 16A7S,Sapphire HD 2600Xt pasive, Enermax 460W, Acer AL1923 19" LCD

Standardní

Citace Původně odeslal Kema
    (Čekám, že se ozve Kukla )
    mě nenaštveš !!!
    pokud bych měl ještě doplnit: pokud chceš hlavně rychlost, tak Raptor nebo 80GB WD JB podle financí

Standardní

Citace Původně odeslal Kukla Kuklovič
    mě nenaštveš !!!
    pokud bych měl ještě doplnit: pokud chceš hlavně rychlost, tak Raptor nebo 80GB WD JB podle financí
    No to jsem samozřejmě neměl v úmyslu, jenom jsem čekal, že zareaguješ na Raptora, což, pokud se nepletu, děláš vždycky

Standardní

mě nenaštveš !!!
    No to jsem samozřejmě neměl v úmyslu, jenom jsem čekal, že zareaguješ na Raptora, což, pokud se nepletu, děláš vždycky
    to se teda zrovna pleteš, protože vždycky ne, jenom když si myslim, že něco neni pravda...

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

Adaptec, Highpoint - poměr cena/výkon asi nejlepší - hlavně, aby byl použit chipset Silicon Image SATALink - je to asi nejlepší co teď je
    hm,zajímavé..nemáš v tom maličko "segedin"? Higpoint s chipem SliciconImage? Ale jinak má Kukla pravdu, hned po ICH5R je SiliconImage(chip) momentálně opravdu to nejlepší co je k mání za rozumnej peníz.

Moderátor Avatar uživatele Over
    Věk
    52
    Vliv
    312

Standardní

Citace Původně odeslal eraser
    ten disk asi větší co , kvůli přenosové rychlosti, ale prej mají SATA disky při vyší kapacitě problemy s přístupovou dobou, jaká kapacita je dobrý kompromis
    btw..Ta přístupovka nemá co dělat se SATA, je to jen otázka velikosti disku, potažmo ploten(to platí i pro PATA)...čím větší hadr, tim horší přístupovka, hlavičky musej obsloužit vetší plochu ...tak jim to trvá déle.

Standardní

Citace Původně odeslal Over
    hm,zajímavé..nemáš v tom maličko "segedin"? Higpoint s chipem SliciconImage? Ale jinak má Kukla pravdu, hned po ICH5R je SiliconImage(chip) momentálně opravdu to nejlepší co je k mání za rozumnej peníz.
    pravda, má tam být jen ten Adaptec...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Podobná témata

1. SATA řadič onboard a SATA řadič PCI, nenalezeni boot sektoru
    Založil DanR v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 4
    Poslední příspěvek: 08.08.2005, 10:19
  2. SATA řadič na PCI vs PATA v chipsetu
    Založil Freeman v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 8
    Poslední příspěvek: 22.03.2005, 12:53
  3. Jaky SATA RAID 5 radic do PCI (standartni) ?
    Založil Helium v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 11
    Poslední příspěvek: 12.07.2004, 17:05
  4. Jaký SATA disk koupit? Jaké máte zkušenosti s hlukem?
    Založil michal.jursik v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 41
    Poslední příspěvek: 15.12.2003, 21:15
  5. Jaký řadič: SATA vs ATA RAID
    Založil msedlin v sekci fóra Pevné disky a řadiče
    Odpovědí: 16
    Poslední příspěvek: 22.06.2003, 12:41

Pravidla přispívání